STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Superleague με 14 ομάδες

Superleague με 14 ομάδες
Μποροβήλος INTIME SPORTS

Το παρών στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ''νέας'' ΕΠΟ έδωσε την Παρασκευή (30/1) ο Γιώργος Μποροβήλος. Ο πρόεδρος της Superleague κατέθεσε τρεις προτάσεις, μεταξύ των οποίων τη μείωση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας σε 14 από τη μεθεπόμενη σεζόν, 2016-2017.

Διοικητικό συμβούλιο έγινε την Παρασκευή (30/1) στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στο οποίο ανανεώθηκε και το προεδρείο της ΕΠΟ. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Superleague Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος μάλιστα έκανε τρεις προτάσεις, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν στο μέλλον.

Αρχικά, ο Μποροβήλος πρότεινε να μειωθούν περαιτέρω οι ομάδες της Superleague, ώστε από την περίοδο 2016-2017 να είναι 14 και το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με πλέι οφ (και για την ανάδειξη πρωταθλητή). Πρόκειται για σκέψη την οποία έχει συζητήσει με αρκετούς προέδρους και παράγοντες ΠΑΕ, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος. Οχι, όμως και απόλυτη συμφωνία...

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο πλαίσιο και τους κανόνες της αδειοδότησης, με στόχο να... ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και να “εξαφανιστούν” φαινόμενα Νίκης Βόλου και ΟΦΗ.

Η τρίτη πρόταση του Μποροβήλου ήταν να καταρτιστεί πλάνο πενταετίας με κανόνες που δεν θα μπορούν να αλλάξουν σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση των δύο πρώτων κατηγοριών, ώστε όλες οι ομάδες να γνωρίζουν τους “κανόνες του παιχνιδιού” και να κάνουν τον οικονομικό (και όχι μόνο) προγραμματισμό τους σε βάθος χρόνου.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ