STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στον "πάγο" ο υποβιβασμός των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια

Στον "πάγο" ο υποβιβασμός των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια
INTIME SPORTS

Ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. και η Γ.Σ. της Super League χωρίς να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τα θέματα που καίνε τη διοργανώτρια αρχή όπως η χορηγία του ΟΠΑΠ αλλά και οι ποινές όσων ομάδων δεν αδειοδοτούνται.

Χωρίς να παρθούν οριστικές αποφάσεις για τα θέματα που καίνε την Super League ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της διοργανώτριας αρχής την Τετάρτη.

Να θυμίσουμε ότι ξεκίνησε λίγο επεισοδιακά με την αποχώρηση της ΑΕΚ ενώ και πάλι δεν μετείχε ο Παναθηναϊκός δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που υπάρχει.

Σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αρχικά τη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ ειπώθηκε πως η πρόταση που έχει γίνει από την εταιρεία να είναι η βάση της συζήτησης για τη νέα χορηγία.

Αναφορικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο εγκρίθηκε η μία από τις δυο προτάσεις που υπήρχαν και ειπώθηκε πως τα πάντα θα είναι έτοιμα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος ενώ ακόμα και αν χρειαστούν μερικές μέρες ακόμα θα υπάρξει μια μικρή παράταση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Όπως όλα δείχνουν "παγώνει" η πρόταση του προέδρου της Super League Γιώργου Μποροβήλου για υποβιβασμό των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια. Όταν ο κ. Μποροβήλος έθεσε θέμα υποβιβασμού υπήρξε αντίδραση από την πλευρά του κ. Βρέντζου ο οποίος είπε: "Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα" ουσιαστικά μπλοκάροντας την υπόθεση και μάλιστα πρότεινε " Να κάνουμε εμείς την αδειοδότηση για τις ομάδες όσον αφορά το πρωτάθλημα και να αφήσουμε στην ΕΠΟ την αδειοδότηση για την Ευρώπη". Και όπως όλα δείχνουν οι ποινές θα μείνουν ως έχουν.

Οι προτάσεις που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός για τον περιορισμό των δανεικών δεν συζητήθηκαν καν καθώς το τριφύλλι όπως αναφέραμε απείχε από τη συνεδρίαση.

Από τον ΠΑΟΚ υποστήριζαν ότι οι απόψεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης σχετικά με το ζήτημα διαπραγμάτευσης με τον ΟΠΑΠ έγιναν δεκτές όπως επίσης και όσον αφορά τον διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του εξωτερικού.

Καθώς οι υπόλοιπες ΠΑΕ αποδέχτηκαν όλοι τα σημεία που υπέδειξε ο ΠΑΟΚ προς διερεύνηση ενώ η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ μέχρι τότε δεν θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το κεντρικό συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά.

Πράγμα που σημαίνει πως δεν θα μεταδίδονται οι εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό, επειδή δεν θα είναι στην κεντρική συμφωνία.

Η ανακοίνωση της Super League

Η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν:

1/ Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ΠΑΕ-Μελών, πλην της ΠΑΕ Παναιτωλικός η οποία ψήφισε «λευκό», δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 και συναφώς δεν προκρίθηκε η εγγραφή των νέων Μελών, ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ηρακλής (συνυπολογίστηκε επίσης ότι σε αντίθεση με την ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει καταθέσει ακόμα τα εκ του Νόμου απαραίτητα έγγραφα για την ένταξή της στηSuperLeague, για τα οποία η εν λόγω ΠΑΕ δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει άμεσα).

2/ Το Δ.Σ. αποφάσισε να δεχθεί κατ’ αρχήν ως βάση συζήτησης την πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε., με κάποιες επιφυλάξεις και παρατηρήσεις.

3/ Το Δ.Σ. αποφάσισε όπως επιλεγεί η εταιρείαTickethourγια το σχεδιασμό και την υλοποίηση κεντρικού συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

4/ Οι ανεξάρτητοι οικονομικοί σύμβουλοι τηςSuperLeague(PWC) θα αποστείλουν προς όλες τις ΠΑΕ τη μελέτη και τις προτάσεις τους, περί διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασιστεί στο επόμενο Δ.Σ. η εισήγηση τηςSuperLeagueπρος την ΕΠΟ.

5/Κατόπιν αποδοχής εγγράφου αιτήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίστηκε όπως τα θέματα τροποποίησης Κ.Ι.Μ. και έγκρισης προκηρύξεων Πρωταθλήματος 2015-16 συζητηθούν στα επόμενα Δ.Σ. και Γ.Σ.

6/ Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξωτερικού προκρίθηκε ως πλέον συμφέρουσα η πρόταση τηςFORTHNET και αποφασίστηκε όπως ηSuperLeague εισέλθει σε διαπραγμάτευση με την εν λόγω εταιρεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση. (Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαφώνησε με την εν λόγω απόφαση).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ