STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Skoda Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-0

Skoda Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-0
INTIME SPORTS

Ξάνθη και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0, έχοντας, κυρίως ο "Δικέφαλος" λίγες καλές ευκαιρίες να φθάσουν στη νίκη. Δείτε στο Sport24.gr τις καλύτερες φάσεις

Ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη που θα του επέτρεπε να φτάσει πιο κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να δώσει συνέχεια στο σερί του αλλά δεν έφτανε το... θέλω του.

Έχοντας τους περισσότερους παίκτες του σε μέτρια αγωνιστικά μέρα έμεινε στο 0-0 με την πολύ καλή αμυντικά Ξάνθη.

Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς καλό θέαμα αλλά μεγάλη αγωνία κυρίως στα τελευταία λεπτά του αγώνα όπου οι δύο ομάδες παράτησαν την κουραστική εμμονή τους με την άμυνα και έψαξαν το γκολ.

Έλειπαν, όμως, οι καλές ευκαιρίες και η ισοπαλία μάλλον χαρακτηρίζεται δίκαια αν και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να "κλέψει" τους βαθμούς με την κεφαλιά του Αθανασιάδη.

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Διαιτητής/Βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)/ Ευθυμιάδης (Πιερίας), Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)/ Γκούρτσης (Κορινθίας)

Καιρός: Συννεφιασμένος

Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Έντιμαρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (76' Νταρμπιόν), Μαρκόφσκι (89' Καζάκης), Πόι, Ντάνι, Μάνταλος (65' Βλαχοδήμος).

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Ίβιτς (63' Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (89' Ρομπέρ), Αθανασιάδης.

Κίτρινες κάρτες: Εντιμάρ (68', Skoda Ξάνθη), Μπέρτος (79', Skoda Ξάνθη)-Σνάουτσνερ (56', ΠΑΟΚ), Μαλεζάς (58', ΠΑΟΚ)

Σκόρερ: -

Στο πρώτο ημίχρονο ο πειραματισμός του Λάσλο Μπόλονι με τη χρησιμοποίηση του Σαλπιγγίδη στην αριστερή πλευρά της επίθεσης επηρέασε τον ΠΑΟΚκαθώς ο Έλληνας επιθετικός παρότι ήταν ορεξάτος και πήρε προσπάθειες δεν είχε την ευκαιρία να γίνει απειλητικός αλλά ακόμα και έτσι μετά από τα πρώτα λεπτά ο Δικέφαλος έλεγξε τον αγώνα.

Ο Γκαρσία κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και ο ΠΑΟΚ έχοντας την μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή του μπορεί να μην δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στην εστία του Βιβιανί αλλά ήταν σίγουρα πιο απειλητικός από τον αντίπαλό του που επιθετικά δεν έκανε τίποτα με τον Μαρκόφσκι να εγκλωβίζεται από Μαλεζά, Τσιρίλο.

Στο 12' ο Φωτάκης με προβολή προσπάθησε να σκοράρει αλλά απέκρουσε ο Βιβιανί ενώ και η δεύτερη καλή ευκαιρία του αγώνα ανήκει και πάλι στον Δικέφαλο του Βορρά με τον Αθανασιάδη να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Λίνο.

Η μόνη προσπάθεια της Ξάνθης που έφερε αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν στο 17' όταν φάουλ του Μάνταλου πέρασε μπροστά από Μαρκόφσκι και Γλύκο καταλήγοντας άουτ. Ήταν φανερό πως η θρακική ομάδα αναζητούσε τις αντεπιθέσεις για να φτάσει στο γκολ αλλά Πόι και Μαρσελίνιο δεν τροφοδοτήθηκαν από τους συμπαίκτες τους.

"Ανέβηκε" η Ξάνθη

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι κερδίζοντας μέτρα και πιέζοντας περισσότερο την άμυνα του ΠΑΟΚ. Έγινε μάλιστα και απειλητική με μία ακόμη εκτέλεση φάουλ του Εντιμάρ στο 58' όταν και ο Γλύκος έκανε λανθασμένη έξοδο με τους παίκτες της Ξάνθης να μην μπορούν να την εκμεταλλευτούν.

Η κούραση του Γκαρσία και η κακή μέρα των υπόλοιπων χαφ του ΠΑΟΚ επέτρεψαν στην Ξάνθη να κυριαρχήσει και να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ στο 72’ με τον Πόι να αστοχεί από πολύ καλή θέση εντός της περιοχής. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον τρόπο να γίνει απειλητικός με την αριστερή επιθετικά πτέρυγα να είναι "νεκρή" και τη δεξιά να έχει το πρόβλημα με τον Σαλπιγγίδη να μην μπορεί να κάνει τις κούρσες και τις σέντρες λόγω του ανάποδου ποδιού.

Όταν, μάλιστα κουράστηκε και ο Λίνο, οι Θρακιώτες πίεσαν από τα δεξιά δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 83’ ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο γκολ με τον Σαλπιγγίδη να κάνει πολύ όμορφη προσπάθεια αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω με την παρέμβαση και του Νταρμπιόν.

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ παίζοντας αρκετά επιθετικά αλλά χωρίς να υπάρχει ουσία και η καλή τελική πάσα. Στο 91’ ο ΠΑΟΚ είχε νέα ευκαιρία να σκοράρει αλλά η κεφαλιά του Αθανασιάδη πέρασε μόλις άουτ.

Το τελικό 0-0 ήταν δίκαιο και επιτρέπει τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ αλλά ο ΠΑΟΚ ήθελε το κάτι παραπάνω αφού βρίσκεται ήδη αρκετά μακριά από τις πρώτες θέσεις.

Η συνέντευξη Τύπου

"Όχι στους δανεικούς χωρίς οψιόν", δήώσε ο Λάζλο Μπόλονι. "Δίκαιο αποτέλεσμα", είπε από την πλευρά του ο Ουζουνίδης.

Στατιστικά Αγώνα


0

Γκολ

0

0

Ασίστ

0

2

Τελικές προσπάθειες

11

1

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

4

1

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

5

0

Κεφαλιές

2

4

Αποκρούσεις

0

14

Επεμβάσεις

15

33

Κλεψίματα

29

11

Φάουλ

19

1

Οφσάιντ

1

5

Κόρνερ

6

47

Λάθη

43

1/21

Γεμίσματα

2/18



Το φιλμ του αγώνα:

12': Ο Φωτάκης κάνει το σουτ με τον Βιβιανί να μπλοκάρει την μπάλα.

17': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου η μπάλα έφυγε άουτ.

32': Σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ

45': Σέντρα του Λίνο, ο Εντιμάρ διώχνει σε κόρνερ πριν η μπάλα φτάσει στον Ιβιτς.

71': Ο Βλαχοδήμος έδωσε στον Μαρσελίνιο μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου

83': Ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή, σουτάρει, η πορεία της μπάλας αλλοιώνεται και φεύγει κόρνερ.

87': Κάθετη πάσα του Σαλπιγγίδη στον Μαλεζά, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Βιβιανί να μπλοκάρει.

92: Σέντρα του Ρομπέρ, κεφαλιά του Αθανασιάδη, η μπάλα φεύγει άουτ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ