STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-2

Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-2
INTIME SPORTS

Παίζοντας πολύ καλά για 65 λεπτά ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Ξάνθης με 2-1 και επέστρεψε στις νίκες μετά τις 25 Αυγούστου έχοντας ως κορυφαίο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Σημάδια ανάκαμψης από τους πράσινους.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά από ενάμιση περίπου μήνα και την επικράτηση επί του Λεβαδειακού στις 25 Αυγούστου με το Τριφύλλι να επικρατεί της Ξάνθης με 2-1 έχοντας ως κορυφαίο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Με τον διεθνή άσο μάλιστα να ξεσπάει μετά το δεύτερο τέρμα που πέτυχε πανηγυρίζοντας έξαλλα και δείχνοντας το... μαλλιά του.

Οι πράσινοι απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο για 65' με την απόδοση τους να πέφτει στην συνέχεια αλλά να μην κινδυνεύουν ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η Ξάνθη στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο παρατάχθηκε με ένα 4-2-3-1 με τον Βιβιανί στο τέρμα, τους Βάλλα και Κομεσίδη στο κέντρο της άμυνας και τους Μπέρτο και Μπαξεβανίδη αντίστοιχα δεξιά και αριστερά.

Στο χώρο του κέντρου είχε δυο αμυντικά χαφ τους Φλίσκα και Ντάνι ενώ οι τρεις μπροστά τους ήταν οι Νάκας στα δεξιά, Βασιλακάκης στο κέντρο και Μαρσελίνιο αριστερά ενώ ο Μαρκόφσκι ήταν ο καθαρόαιμος φορ της Ξάνθης.

Από την πλευρά του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε το Τριφύλλι με μια έκπληξη στην ενδεκάδα αλλά αυτή δεν είχε να κάνει με πρόσωπο αλλά με την θέση στην οποία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Βύντρα. Ο Πορτογάλος για πρώτη φορά στην θητεία του στο Τριφύλλι τον τοποθέτησε ως αμυντικό χαφ δίπλα στον Βιτόλο. Θέση στην οποία ναι μεν έχει αγωνιστεί στο παρελθόν ο Βύντρα αλλά κυρίως όταν στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Πανηλειακό.

Έτσι το Τριφύλλι παρατάχθηκε με τον Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ, τον Σεϊταρίδη δεξιά και τον Σπυρόπουλο αριστερά ενώ οι Πίντο και Τριανταφυλλόπουλος διατηρήθηκαν στα στόπερ. Οι Βιτόλο και Βύντρα ήταν οι δυο αμυντικοί χαφ των πράσινων στο 4-2-3-1 του 66χρονου τεχνικού. Οι τρεις μπροστά τους ήταν οι Ζέκα δεξιά, Σισοκό αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος στο κέντρο πίσω από τον Τοτσέ.

Με την παρουσία του Βύντρα στα χαφ ο Παναθηναϊκός είχε στο χώρο του κέντρου έναν παίκτη ο οποίος έτρεχε ακατάπαυστα, έκοβε πολλές μπάλες ενώ με τα σωματικά του προσόντα κέρδιζε αρκετές μονομαχίες. Βέβαια ούτε και αυτός μπορούσε να βγάλει την ομάδα σωστά μπροστά.

Βέβαια οι πράσινοι είχαν τους Ζέκα, Χριστοδουλόπουλο και Σισοκό οι οποίοι είχαν αναλάβει τον ρόλο αυτό και με τον Πορτογάλο να κάνει το καλύτερο φετινό του παιχνίδι έβγαζαν σωστά την μπάλα μπροστά.

Γήπεδο: "Πηγάδια"
Διαιτητής: Ζαχαριάδης

Ξάνθη (Κωστένογλου): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Μαρσελίνιο (77' Ονουάτσι), Νάκας (46' Πλάτελας), Μαρκόφσκι, Φλίσκας, Βασιλάκάκης (70' Μάνταλος), Ντάνι .

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Ζέκα (65' Μαυρίας), Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος (87' Μαρίνος), Σεϊταρίδης, Σισοκό, Τοτσέ (74' Φορναρόλι).

Κίτρινες κάρτες: 10' Μπαξεβανίδης, 56' Μπέρτος, 68' Σπυρόπουλος, 90' Μαρίνος, 90+Σεϊταρίδης, 90+ Καρνέζης
Κόκκινη κάρτα:
Σκόρερ:
7' Μαρκόφσκι, 26'-29' Χριστοδουλόπουλος,

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ξάνθη καθώς μόλις στο 7' οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ όταν ο Μαρσελίνιο πήρε ωραία την μπάλα από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα με τον Βασιλακάκη να αφήνει την μπάλα μπερδεύοντας τον Πίντο. Η μπάλα έφτασε στον Μαρκόφσκι ο οποίος μέσα στην περιοχή κοντρόλαρε άψογα και σούταρε εύστοχα.

Το γκολ αυτό δεν επηρέασε τον Παναθηναϊκό όμως που προσπάθησε να βγει σωστά στην επίθεση και στο 10' κέρδισε πέναλτι ύστερα από τράβηγμα του Βάλλα στον Τοτσέ. Ο Ισπανός ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση η οποία όμως ήταν αρκετά κακή με τον Βιβιανί να απλώνει μόνο το αριστερό του χέρι και να διώχνει την μπάλα η οποία εν συνεχεία βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 19' ο Ζέκα με πολύ όμορφη ενέργεια από τα δεξιά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του είδε την ωραία κίνηση του Σισοκό του πέρασε την μπάλα αλλά η προβολή του Ιβοριανού άσου πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Βιβιανί.

Δυο λεπτά αργότερα ο Σισοκό έδωσε ωραία στο Χριστοδουλόπουλο αυτός με τη μία έβγαλε την σέντρα ο Τοτσέ κατέβασε την μπάλα και σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε έξω.

Η Ξάνθη αντέδρασε στο 22' όταν ο Μαρσελίνιο και πάλι από τα αριστερά έκανε την σέντρα ο Βασιλακάκης ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε.

Ανατροπή σε τρία λεπτά

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στην ανατροπή με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Αρχικά στο 26' ο Ζέκα έκλεψε ωραία την μπάλα στα δεξιά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος κοντρόλαρε όμορφα την μπάλα και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Βιβιανί και ισοφάρισε την αναμέτρηση.

Στο 29' ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε ωραία το ένα-δυο με τον Σισοκό από τα αριστερά, έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας, την πέταξε μπροστά αποφεύγοντας τον Κομεσίδη και με ωραίο δεξί αυτή τη φορά σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην απέναντι εστία του Βιβιανί. Ένα γκολ που πανηγύρισε έξαλλα λέγοντας και κάποιες κουβέντες για τα μαλλιά του για τα οποία έχει ακούσει πολλά από την αρχή της φετινής σεζόν.

Έπεσε ο ρυθμός

Μετά την ανατροπή του σκορ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, να ηρεμήσει τον ρυθμό και να έχει την κατοχή της μπάλας. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια και τους πράσινους να κάνουν ένα από τα καλύτερα φετινά τους πρώτα ημίχρονα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για λογαριασμό της Ξάνθης καθώς ο Κωστένογλου απέσυρε τον Νάκα και έβαλε τον Πλατέλα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την αρχική του ενδεκάδα και ήταν αυτός που είχε την υπεροχή των κινήσεων μέχρι και το 68' όταν και έγινε αλλαγή ο Ζέκα.

Μάλιστα στο 51' ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα γκολ με τον Τοτσέ το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως οφσαίντ του Τοτσέ. Ο Ζέκα είδε ωραία τον Λάζαρο στα δεξιά του πέρασε την μπάλα αυτός μπήκε στην περιοχή και γύρισε παράλληλα την μπάλα. Ο Κομεσίδης πρόλαβε να διώξει προ του Τοτσέ χωρίς όμως να απομακρύνει την μπάλα η οποία κόντραρε στον Ζέκα και πήγε και πάλι στον Τοτσέ ο οποίος από θέση οφσαίντ σκόραρε ένα γκολ το οποίο σωστά ακυρώθηκε.

Στο 63' ο Χριστοδουλόπουλος από τα δεξιά πέρασε ωραία έναν αντίπαλο του και γύρισε στον Βύντρα ο οποίος έβγαλε την σέντρα αλλά ο Πίντο αν και πήδηξε ψηλότερα από όλους δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά και να την στείλει στα διχτυα.

Βγήκε ο Ζέκα... έπεσε ο Παναθηναϊκός

Στο 65' ο Φερέιρα έβγαλε τον Ζέκα ο οποίος είχε χτυπήσει λίγα λεπτά νωρίτερα αλλά η αλλαγή του Πορτογάλου μαζί με την κόπωση των πράσινων από το ματς της Πέμπτης κόντρα στην Τότεναμ έκανε το Τριφύλλι να ρίξει τον ρυθμό του και να δώσει χώρο στους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου τον εκμεταλλεύτηκαν και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης χρειάστηκαν δυο σωτήριες επεμβάσεις του Καρνέζη για να μείνει το 1-2 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η πρώτη ήταν στο 72' όταν ο Πλατέλας έκανε το σουτ με τον "Όρε" να εκτινάσσεται όμορφα και να διώχνει σε κόρνερ απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Στο 84' ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα ο Φλίσκας νίκησε τον Σεϊταρίδη στον αέρα όχι όμως και τον Καρνέζη που έδιωξε με τα πόδια.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού στην τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων.

Το Κλειδί

Η γρήγορη ανατροπή και τα δυο γρήγορα γκολ που πέτυχε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 26' και 29' λεπτό ήταν αυτά που έπαιξαν τον πιο καθοριστικό ρόλο στην διάρκεια του αγώνα με την Ξάνθη. Αν πέρναγε και άλλος χρόνος χωρίς ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να ισοφαρίσει αρχικά και εν συνεχεία να φτάσει στην ανατροπή τότε ίσως τα πράγματα γινόντουσαν πιο δύσκολα για το Τριφύλλι.

Η απογοήτευση

Ο τρόπος αυτός καθ' αυτός με τον οποίο εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός ο Χοσέ Τοτσέ ήταν πραγματικά απογοητευτικός. Ο Ισπανός άσος όπως και στην Λιβαδειά, ανεξάρτητα του ότι τότε μπήκε γκολ, εκτέλεσε ένα πολύ κακό, απογοητευτικό πέναλτι το οποίο όμως ευτυχώς δεν στοίχισε στους πράσινους.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 2
1 Ασίστ 1
6 Τελικές Προσπάθειες 7
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 1
1 Κεφαλιές 2
1 Αποκρούσεις 3
11 Επεμβάσεις 10
40 Κλεψίματα 38
15 Φάουλ 25
3 Οφσάιντ 1
2 Κόρνερ 5
49 Λάθη 48
6/20 Γεμίσματα 6/16
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ