STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3

Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3
INTIME SPORTS

Στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα, ο Ολυμπιακός έσπασε το εντός έδρας αήττητο της Ξάνθης και πάτησε για πρώτη φορά μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας με το τέλος του πρώτου γύρου.

Παιχνίδι με ιδιαιτερότητες και μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν αυτό που διεξήχθη στα Πηγάδια ανάμεσα σε Skoda Ξάνθη και Ολυμπιακό, στην εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι είχαν να υπερασπιστούν το εντός έδρας αήττητο, ενώ ο Ολυμπιακός ερχόταν από μια εβδομάδα με αναταραχή και τον Βίτορ Περέιρα στην πρώτη του αποστολή στον "ερυθρόλευκο" πάγκο.

Οι Πειραιώτες δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και για πρώτη φορά φέτος βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Με δύο γκολ του Μήτρογλου (19', 53') και ένα του Ντοσεβί (30'), ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στο "Skoda Ξάνθη Arena", που του δίνει παράλληλα και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

Βοηθοί: Δημήτριος Βερρής (ΕΠΣ Λέσβου), Γεώργιος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (61' Παπαστεριανός), Κλέιτον (72' Ομπόντο), Φλίσκας, Γούτας, Καπετάνος (61' Ρούντι), Καρυπίδης.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Αφελάι (68' Ντουρμάζ), Ντοσεβί (79' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (64' Φορτούνης), Μήτρογλου.

Γκολ: 82' Λουσέρο / 19' & 53' Μήτρογλου, 30' Ντοσεβί

Κάρτες: 18' Μπαξεβανίδης, 21' Μπέρτος, 55' Βασιλακάκης, 89' Παπαστεριανός, 89' Σολτάνι / 21' Μανιάτης, 87' Μαζουακού, 88' Σιόβας, 89' Ντουρμάζ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Πέρασε στεγνός απ' τα Πηγάδια

Αήττητη στην έδρας της με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, έχοντας πετύχει 4 γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ και άλλα τόσα κόντρα στον Παναθηναϊκό, η Ξάνθη υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Super League.

Ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Με τους γηπεδούχους να μην αστειεύονται εντός έδρας, τον ΠΑΟΚ να έχει συντριβεί στην Τρίπολη μια ημέρα πριν και τον Βίτορ Περέιρα να κάνει το ντεμπούτο του στον "ερυθρόλευκο" πάγκο μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα και την απομάκρυνση του Μίτσελ.

Στο "Skoda Ξάνθη Arena" έμελλε να φανεί αν η ομάδα του Λουτσέσκου μπορούσε να δώσει συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις της κόντρα στους "μεγάλους", αν ο Ολυμπιακός μπορούσε να σκαρφαλώσει στην κορυφή και τι αντίκτυπο θα είχε στους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Αν κάτι πάντως φάνηκε ξεκάθαρα από το ξεκίνημα, ήταν η πρόθεση του Ολυμπιακού να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Με πολλές κοντινές πάσες, δίχως να ρισκάρει και με απώτερο σκοπό να βγει η μπάλα σωστά στα άκρα της επίθεσης.

Εγχείρημα που δεν είχε πάντα αποτέλεσμα, αφού οι Πειραιώτες θέλουν μπόλικη δουλειά σε αυτό τον τομέα. Μια λάθος μεταβίβαση στο 7', έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να βρει ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενούμενων, ωστόσο ο Σολτάνι καθυστέρησε, δεν τελείωσε την φάση και όταν πάσαρε στον Λουσέρο ήταν αργά, αφού ο Κασάμι είχε καλύψει τον χώρο.

Από μια εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες στο 19', ο Μήτρογλου πήδηξε μόνος του μέσα στην περιοχή και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Ξάνθη ήθελε αλλά δεν μπορούσε, καθώς ο Ολυμπιακός δεν τις επέτρεπε να αποκτήσει ρυθμό και την μπάλα στα πόδια της.

Μια κόντρα επίθεση με τον Αφελάι από αριστερά, έφερε το δεύτερο γκολ για τους "ερυθρόλευκους". Ο Ολλανδός διεθνής εξτρέμ έκανε το γύρισμα για τον Ντοσεβί, που πάνω στην κίνηση πλάσαρε άψογα τον Κυριακίδη με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-0, κατοχή μπάλας που έφτασε μέχρι το 65% και τους γηπεδούχους να μην έχουν καταφέρει ούτε μια τελική προσπάθεια.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση, ψάχνοντας ένα τέρμα που θα τους ξαναβάλει στο ματς. Ωστόσο από ένα κόρνερ του Ντομίνγκες στο 53ο λεπτό, μπέρδεμα στην άμυνα της Ξάνθης και τον Μήτρογλου να βρίσκει τελευταίος την μπάλα (τουλάχιστον αυτόν έδειξε ως σκόρερ η επίσημη στατιστική υπηρεσία), το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών ήταν γεγονός.

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης έμοιαζε πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, με την Ξάνθη να βρίσκει ένα τέρμα στο 82ο λεπτό, με σκόρερ τον Λουσέρο ύστερα από ωραία ασίστ του Μπέρτου.

Το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή, μόνο του στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φέτος και με τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Αντίθετα για την Ξάνθη αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα, στην τελευταία χρονικά αγωνιστική του πρώτου γύρου.

Η φάση του αγώνα

Πολύ ωραίο σε δημιουργία και εκτέλεση το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού στο 30'. Προσπάθεια από αριστερά του Αφελάι και γύρισμα στον Ντοσεβί, που είχε κινηθεί και σωστά και με εξαιρετικό τσίμπημα της μπάλας πλάσαρε για το 0-2.

Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Δεν απέφυγε τα λάθη ο Βοσκάκης, ιδίως στον πειθαρχικό τομέα, ωστόσο δεν μπορεί κανείς τον κατηγορήσει πως επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Όταν ο βασικός σου φορ σκοράρει δις και περνάς από μια αήττητη μέχρι τότε έδρα, τότε δεν μπορεί παρά να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του ματς. Ο Κώστας Μήτρογλου έφτασε τα 10 γκολ στην Super League και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Το μυαλωμένο παιχνίδι του Κασάμι. Είχε εντολή να βρίσκεται κοντά στον Μανιάτη και να βοηθάει τον αρχηγό στην ανασταλτική λειτουργία. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε ήδη δύο καθοριστικές επεμβάσεις, σε Λουσέρο και Κλέιτον. Δεν παρασύρθηκε στο κομμάτι της επίθεσης, έδωσε λύσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και στο ψηλό παιχνίδι. Ματς με ουσία από τον Ελβετό διεθνή μέσο.

Δεν μας άρεσε

Ο Κλέιτον. Παίκτης κομβικός στον τρόπο που λειτουργεί μεσοεπιθετικά η Ξάνθη, ο Βραζιλιάνος ήταν σε κακή μέρα και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να δώσει ρυθμό, φαντασία και δημιουργία στην ομάδα του.

Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ