STOIXIMAN SUPER LEAGUE

''Σηκώνει'' η Κρήτη τρεις ομάδες στη Superleague;

''Σηκώνει'' η Κρήτη τρεις ομάδες στη Superleague;

Χιλιοειπωμένο το ''η Superleague δεν χωράει τρεις ομάδες της Κρήτης. Είναι υπερβολή αυτό που συμβαίνει''. Τι απαντούν στο Sport24.gr οι πρόεδροι των ΟΦΗ, Εργοτέλη και Πλατανιά στο θέμα αυτό;

ΟΦΗ και Εργοτέλης είναι σε κρίσιμη καμπή. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα, κάτι που αποτυπώνεται στη βαθμολογία στη Superleague. Σε καλύτερη μοίρα είναι ο Πλατανιάς. Πιο νοικοκυρεμένα εκεί τα πράγματα.

Συχνά-πυκνά άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο επισημαίνουν ότι το να βρίσκονται τρεις ομάδες από την Κρήτη στο πρωτάθλημα της Superleague συνιστά υπερβολή. Ότι η μεγαλόνησος δεν ''σηκώνει'' τόσες ομάδες στην πρώτη κατηγορία.

Το Sport24.gr φιλοξενεί τις τοποθετήσεις των τριών προέδρων των κρητικών ομάδων, του Ανδρέα Μανουσάκη (ΟΦΗ), του Γιάννη Δασκαλάκη (Εργοτέλης) και του Μανώλη Μαθιουλάκη (Πλατανιάς). Απαντούν στο ερώτημα (''σηκώνει'' η Κρήτη τρεις ομάδες στη Superleague;) και σχολιάζουν τα δεδομένα που επικρατούν στην ομάδα που εκπροσωπούν.

Μανουσάκης: Πρωτάθλημα χωρίς ΟΦΗ δεν είναι δυνατό

''Σηκώνει'' η Κρήτη τρεις ομάδες στη Superleague;
Μανουσάκης INTIME SPORTS

''Ο ΟΦΗ είναι η μεγάλη ομάδα του νησιού. Το πρωτάθλημα αν δεν έχει τον ΟΦΗ, όπως επίσης την ΑΕΚ, τον Ηρακλή και τον Άρη, δεν μπορεί να θεωρείται δυνατό. Έχει ανάγκη από τέτοιες ομάδες. Δεν το θεωρώ υπερβολή το να υπάρχουν τρεις ομάδες της Κρήτης στη Superleague. Οι συνθήκες ευνόησαν κάποιες ομάδες και κατάφεραν να φτάσουν εδώ που έφτασαν. Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Ένα πρωτάθλημα με ομάδες που φιλοξενούν 500 οπαδούς στα παιχνίδια δεν μπορεί να είναι αξιόλογο. Ο ΟΦΗ αποδεδειγμένα έχει πολύ κόσμο και στόχος του δεν είναι να παλεύει για την παραμονή, αλλά για να κυνηγάει τις ευρωπαϊκές θέσεις. Ελπίζω σύντομα να βρούμε το δρόμο μας, γιατί το αξίζουμε''.

Μαθιουλάκης: Γιατί να μπει η Κρήτη σε έναν κανόνα παράδοξο;

''Σηκώνει'' η Κρήτη τρεις ομάδες στη Superleague;
Μαθιουλάκης INTIME SPORTS

''Αν το πάρουμε το θέμα πληθυσμιακά, τότε ενδεχομένως να είναι πολλές οι τρεις ομάδες. Από την άλλη, υπάρχουν γήπεδα και έδρες με πολύ λιγότερο κόσμο από ό,τι οι ομάδες της Κρήτης. Δεν θέλω, ωστόσο, να σταθώ σε αυτό. Αν η κουβέντα αυτή προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη, που πλέον έχει μία ομάδα στη Superleague, έχω να πω το εξής: Ας πρόσεχαν. Η Κρήτη δεν είναι υποχρεωμένη να μπει σε έναν παράδοξο κανόνα. Από την άλλη, δεν θέλω να είμαι κακοπροαίρετος, αλλά νομίζω ότι τη νέα σεζόν ίσως να μην υπάρχουν τρεις ομάδες στη Superleague. Φέτος εμείς στον Πλατανιά τα πάμε καλά. Είμαστε πιο... ομάδα. Όταν ξεκινήσαμε στη Superleague την πρώτη φορά, είχαμε μαύρα μεσάνυχτα και μια ερασιτεχνική νοοτροπία. Πλέον έχουμε την εμπειρία να διαχειριζόμαστε καλύτερα ορισμένες καταστάσεις. Είμαστε η ομάδα με τα λιγότερα προβλήματα στο νησί''.

Δασκαλάκης: ''Δεν βλέπω το λόγο να μην υπάρχουν τρεις ομάδες''

''Σηκώνει'' η Κρήτη τρεις ομάδες στη Superleague;
Δασκαλάκης INTIME SPORTS

''Δεν βλέπω το λόγο να μην υπάρχουν τρεις ομάδες από την Κρήτη στη Superleague. Ο ΟΦΗ είναι η μεγάλη ομάδα του νησιού. Έχει παίξει στην Ευρώπη και έχει πολύ κόσμο. Ο Πλατανιάς βρήκε ανθρώπους ''νοικοκύρηδες'', έχει σταθερή διοίκηση και έχει φτιάξει μια καλή ομάδα, που αποπνέει υγεία. Εμείς στον Εργοτέλη εδώ και πολλά χρόνια έχουμε δώσει έμφαση στις ακαδημίες μας και έχουμε βγάλει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Η γνώμη μου είναι ότι δεν έχει βάση αυτό που λένε, ότι είναι πολλές οι τρεις ομάδες''.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ