STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πτωχή σε γκολ η Ελλάδα

Πτωχή σε γκολ η Ελλάδα
© AFP/GETTY IMAGES

Έρευνα του Sportsmail αποκαλύπτει ότι τα περισσότερα γκολ ανά παιχνίδι μπαίνουν στα πρωταθλήματα της Βόρειας Ευρώπης, με το ελληνικό να βρίσκεται μόλις στην 25η θέση εκ του συνόλου των 34 ανά τον κόσμο.

Στην 25η θέση από το σύνολο 34 πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο βρίσκεται η Super League, όσον αφορά τα περισσότερα γκολ που μπαίνουν ανά παιχνίδι, με τις πρώτες θέσεις να καταλαμβάνονται, στην πλειοψηφία τους, από τις χώρες τις Βόρειας Ευρώπης.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Bundesliga της Αυστρίας με 3,31 γκολ ανά παιχνίδι, και την ακολουθεί η ολλανδική Eredivisie με 3,2 γκολ ανά παιχνίδι.

Στην τρίτη θέση συναντάμε ουσιαστικά το πρώτο από τα θεωρητικά κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, τη γερμανική Bundesliga, με 3,16 γκολ ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο.

H Premier League καταλαμβάνει την 10η θέση (2,77 γκολ ανά παιχνίδι), η Primera Division την αμέσως επόμενη (2,75 γκολ ανά παιχνίδι), η ιταλική Serie A την 15η θέση (2,72 γκολ ανά παιχνίδι) και η Ligue 1 την 28η θέση (2,45 γκολ ανά παιχνίδι). Η Super League βρίσκεται στην 25η θέση της συνολικής κατάταξης με 2,54 γκολ ανά παιχνίδι.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη:

1. Αυστρία

2.Ολλανδία

3. Γερμανία

4. Σουηδία

5. Νορβηγία

6. Ελβετία

7. Ιαπωνία

8. ΗΠΑ

9. Κροατία

10. Αγγλία

------------------

25. Ελλάδα

Πτωχή σε γκολ η Ελλάδα
© SPORTING INTELLIGENCE
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ