STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ψώνια από την Superleague

Ψώνια από την Superleague
Λουσέρο Παπαδόπουλος Σανκαρέ Λαμπρόπουλος Λοντίγκιν Ζησόπουλος

Σε μία εποχή που οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα η Superleague έχει λύσεις ποιοτικών ποδοσφαιριστών για όλα τα βαλάντια (videos)

Τη φετινή σεζόν δύσκολα θα την ξεχάσουμε. Με τη λήξη της κανονικής διάρκειας είχαμε ιστορικά γεγονότα που αλλάζουν το χάρτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ, την πτωτική πορεία του Παναθηναϊκού και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΟΚ.

Όλοι οι σύλλογοι (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις πλέον) αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μέσα από τα οποία ωστόσο δημιουργούνται ευκαιρίες για παίκτες της εγχώριας αγοράς που μπορούν να δώσουν ποιοτικές λύσεις.

Εμείς συγκεντρώσαμε ποδοσφαιριστές που είτε μένουν ελεύθεροι, είτε μπορούν να αποκτηθούν με μικρό οικονομικό αντάλλαγμα από συλλόγους της Superleague.

Και φέτος πάντως αναμένεται δούμε, ίσως σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, μία ανακατανομή παικτών μεταξύ των ομάδων, ανάλογα τις ανάγκες τους.

Ας ξεκινήσουμε...

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Έχουμε ξεχωρίσει τέσσερις περιπτώσεις. Βελλίδης, Λοντίγκιν, Ράντμαν και Φεγκρούς. Οι δυο πρώτοι έχουν συμβόλαιο με τις ομάδες τους με τον πρώτο ωστόσο να δίνει μάχη μαζί με τον Διούδη για μία θέση. Έτσι δεν αποκλείεται να αναζητήσει ομάδα στην οποία θα είναι βασικός (ή ο Διούδης).

Ο Λοντίγκιν για πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος τερματοφύλακας της φετινής σεζόν, ενώ οι άλλοι δυο τελευταίοι μένουν ελεύθεροι και αποτελούν εξαιρετικές περιπτώσεις (ειδικά ο Ράντμαν).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μία ομάδα με συνέπεια στα οικονομικά της μπορεί πραγματικά να ανέβει επίπεδο με τις λύσεις που υπάρχουν στην ελληνική αγορά πάντα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Για τους Φυτανίδη, Σανκαρέ, Σεϊταρίδη και Βάλλα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αφού η αξία τους είναι γνωστή σε όλους .

Από εκεί και πέρα έχουμε ποδοσφαιριστές όπως ο νεαρός Μπουγαΐδης (αν διαλυθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ μένει ελεύθερος) και ακραίους με καλή παρουσία φέτος όπως οι Μεντί, Μουλόπουλος, Γεωργιάδης (Βέροια) και Μπέρτος.

ΜΕΣΟΙ

Αυτή η κατηγορία χωρίζεται σε αμυντικούς και επιθετικούς μέσους. Και στις δυο περιπτώσεις αρκετοί παίκτες έχουν θέση σε οποιαδήποτε ομάδα της Superleague. Αμυντικά λοιπόν ξεχωρίζουν οι: Μητρόπουλος, Άλβαρες, Ντιέ, Τετέ, Κόρμπος, Ζησόπουλος (30 ματς όλα 90λεπτα) Καλογέρης και Βερόν ( ο κορυφαίος, βάσει των αριθμών, αμυντικός μέσος φέτος) .

Στο επιθετικό κομμάτι θα σταθούμε λίγο περισσότερο. Η λίστα μας ξεχειλίζει από ταλέντο, εμπειρία και ποιότητα, κάτι που φανερώνουν και οι αριθμοί ( αναλυτικά τα στατιστικά όλων των παικτών ΕΔΩ).

Πέρεθ Μορένο, Λαμπρόπουλος, Μάνταλος και Λουσέρο (είναι κοντά στον Αστέρα) έδωσαν στις ομάδες τους γκολ, ασίστ και κάποιες εντυπωσιακές φάσεις. Ειδικά ο Λαμπρόπουλος σε έναν κακό ΟΦΗ μετρά τρία γκολ και επτά ασίστ.

Στα άκρα έχουμε τους Μίνγκα, Κοροβέση (6 γκολ, 2 ασίστ), Φούντα (ισχύει ότι και για τον Μπουγαΐδη), Ντούνη (3 γκολ, 3 ασίστ). Γενικότερα ο Πανιώνιος αναμένεται να ρίξει στο μισό το μπάτζετ του τη νέα σεζόν, οπότε όλοι οι παίκτες (που έκαναν απεργία λόγω των οφειλομένων) είναι προς πώληση.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Κλείνουμε με την αγαπημένη γραμμή των περισσοτέρων. Ισχύει πάνω-κάτω ότι και για το κέντρο, ενώ έχουμε και εντυπωσιακό ντεμπούτο από αρκετούς παίκτες.

Περόνε, Παπαδόπουλος, Κυβελίδης (5 γκολ σε 12 ματς στο δεύτερο γύρο με την Κέρκυρα) και Ιωάννου (Βέροια) αποτελούν εγγύηση στην επίθεση, αφού κάθε χρόνο δίνουν τουλάχιστον 8-10 γκολ.

Από εκεί και πέρα έχουμε τους πρωτοεμφανιζόμενους Κόστλι, Ίλιτς (9 γκολ, 2 ασίστ) και Βαϊρουά, ενώ εντύπωση μας έκανε ο Ναζλίδης και στο δημιουργικό και στο εκτελεστικό κομμάτι.

Η δική μας δουλειά δεν είναι να προτείνουμε παίκτες σε ομάδες ούτε να "σπρώξουμε" συγκεκριμένες περιπτώσεις. Είναι κρίμα όμως σε μία δύσκολη περίοδο για όλους, να χάνονται ποδοσφαιριστές με ταλέντο που είχαμε στα πόδια μας.

Θυμηθείτε πόσα τέτοια παραδείγματα έχουμε στο παρελθόν.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ