STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρώτη νίκη με πρώτο γκολ Μπραντάο ο Λεβαδειακός, 1-0 την Ξάνθη

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεβαδειακός πανηγύρισε τη πρώτη φετινή του νίκη, μετά από τρεις ισοπαλίες, επικρατώντας 1-0 της Ξάνθης που γνώρισε τη πρώτη της ήττα στη Super League Σουρωτή.

Πραγματοποιώντας μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και πετυχαίνοντας γκολ μόλις στο 3' της αναμέτρησης ο Λεβαδειακός επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης και πανηγύρισε τη πρώτη του νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες στη φετινή Super League Σουρωτή.

Οι γηπεδούχοι είδαν τον Μπραντάο να ανοίγει λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα ενώ δημιούργησαν ένα σωρό ευκαιρίες και κακώς τους ακυρώθηκε ένα ακόμη γκολ με τον Γιουσούφ στο 28'.

Από την άλλη η Ξάνθη δεν έδειξε σε κανένα σημείο την εικόνα που είχε στα προηγούμενα ματς και γνώρισε την πρώτη της ήττα έχοντας ως κορυφαίο της αναμέτρησης τον Ζίβκοβιτς.

Πήρε τη νίκη με γκολ από τα αποδυτήρια ο Λεβαδειακός

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Σίπκας (Σάμου)

Τέταρτος διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης (66' Φαβάρο), Μεντί, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος (83' Καλτσάς), Νιάς, Ζαραδούκας, Σίλβα (72' Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Μπραντάο

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας (Π. Ορφανίδης), Καμαρά, Λουσέρο (83' Κάστρο), Μπρίτο, Ρότσε (66' Κίκε), Γέντρισεκ.

Γκολ: 3' Μπραντάο

Κάρτες: 34' Ζαραδούκας, 54' Μπραντάο, 58' Τσαμπούρης/45' Λισγάρας, 69' Κασάδο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Πρώτη νίκη με πρώτο γκολ Μπραντάο ο Λεβαδειακός, 1-0 την Ξάνθη


Πρώτη νίκη με πρώτο γκολ Μπραντάο ο Λεβαδειακός, 1-0 την Ξάνθη

Οι δυο προπονητές δεν διαφοροποίησαν τα σχέδια τους σε σχέση με τα παιχνίδια των προηγούμενων αγωνιστικών με τον Ζοζέ Ανιγκό να επιμένει στο 3-4-3 με το οποίο παρατάσσει την ομάδα του από την αρχή της περιόδου ενώ από την άλλη πλευρά ο Ράσταβατς κατέβασε την Ξάνθη με ένα 4-3-3.

Οι Βοιωτοί ήταν καλύτεροι σε όλη την αναμέτρηση και δικαιούνταν και άλλο τέρμα με βάση την εικόνα που είχαν στο ματς σε αντίθεση με τη Ξάνθη που είχε μόλις μια καλή φάση σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Φυσικά ρόλο έπαιξε και το γρήγορο τέρμα που πέτυχαν οι γηπεδούχοι και τους έφερε μπροστά στο σκορ καταφέρνοντας να κερδίσουν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τέλος.

ΑΝΟΙΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ο ΜΠΡΑΝΤΑΟ

Ο Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 3' της αναμέτρησης. Ο Τόνι Σίλβα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στην απέναντι πλευρά με τον Ζαραδούκα να πιάνει το σουτ και τον Μπαξεβανίδη να κόβει τη μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής Ζαχαριάδης σωστά υπέδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Μπραντάο ήταν αυτός που ανέλαβε στο 3' την εκτέλεση του νικώντας τον Ζίβκοβιτς και κάνοντας το 1-0 για το Λεβαδειακό με το πρώτο του γκολ στη Super League Σουρωτή.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ / ΦΑΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΚΟΛ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΡΑΝΤΑΟ (1-0) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ / ΦΑΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΚΟΛ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΡΑΝΤΑΟ (1-0) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στους γηπεδούχους που συνέχισαν να έχουν τη μπάλα στην κατοχή τους και να απειλούν την αντίπαλη εστία. Στο 13' ο Γιουσούφ βγήκε ωραία στα αριστερά, έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης απομάκρυνε με το ένα χέρι.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα και μάλιστα πολύ όμορφο το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ύστερα από υπόδειξη του δεύτερου βοηθού, Σίπκα, στο 28'. Ο Γιουσούφ έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας, δέχτηκε όμορφα την πάσα, πέρασε και τον Ζίβκοβιτς και σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Ξάνθη που δεν είχε κάποια καλή αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης μπόρεσε να απειλήσει στο 37' μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά. Αρχικά ο Μπραντάο προσπάθησε να διώξει αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Επασί και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον Γέντρισεκ. Αυτός επιχείρησε με κεφαλιά ψαράκι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από τα δυο μέτρα αλλά ο Επασί μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ακόμη τέρμα στο 45' της αναμέτρησης. Ο Γιουσούφ πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και βγήκε στην αντεπίθεση αλλά νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς στο τετ-α-τετ.

ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που συνέχισαν και στο δεύτερο μέρος να έχουν την υπεροχή της μπάλας και να δημιουργούν ευκαιρίες για να αυξήσουν το δείκτη του σκορ. Στο 51' ο Μπραντάο έκανε το κοντρόλ και έδωσε στον Γιουσούφ, ο οποίος εκτός περιοχής έπιασε το σουτ, αλλά και πάλι ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε.

Ο Γιουσούφ μάλιστα ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 52' όταν ο Τσαμπούρης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον επιθετικό του Λεβαδειακού να παίρνει τη κεφαλιά από καλή θέση αλλά αυτή ήταν αδύναμη και δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς.

Ο Ράσταβατς προσπάθησε με τις αλλαγές που έκανε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα ο Ανιγκό αναγκάστηκε να βγάλει τον Τριποτσέρη από το ματς λόγω τραυματισμού αλλά η άμυνα των Βοιωτών συνέχισε να απομακρύνει κάθε κίνδυνο.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα απείλησαν και πάλι στο 75' όταν κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση με τον Τσαμπούρη να αναλαμβάνει την απευθείας εκτέλεση του στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε και πάλι στον Λεβαδειακό όταν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Γιακουμάκης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Πρώτη νίκη με πρώτο γκολ Μπραντάο ο Λεβαδειακός, 1-0 την Ξάνθη

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η απόκρουση του Ζίβκοβιτς στο 45'. Ο Γιουσούφ βγήκε στο τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Ξάνθης και προσπάθησε να τον νικήσει με συρτό σουτ αλλά ο Ζίβκοβιτς έδειξε γιατί από πέρσι θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που παίζουν στη Super League Σουρωτή απομακρύνοντας τη μπάλα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ / ΚΑΜΑΡΑ(Α) ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ / ΚΑΜΑΡΑ(Α) ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζαχαριάδης από τη Μακεδονία. Καλή η διαιτησία του ρέφερι της αναμέτρησης ο οποίος ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις. Τεράστιο το λάθος του δεύτερου βοηθού του, Σίπκα, στο 28' στο γκολ που σημείωσε ο Γιουσούφ και ακύρωσε ο βοηθός δείχνοντας οφσάιντ. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού κάνει κίνηση πίσω από την άμυνα της Ξάνθης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ζίβκοβιτς. Η ομάδα του μπορεί να ηττήθηκε αλλά αυτός ήταν που έσωσε τη Ξάνθη από τρία και τέσσερα τέρματα. Νικήθηκε μόνο από τα έντεκα βήματα και εν συνεχεία βγήκε νικητής σε κάθε άλλη επιθετική ενέργεια των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Γιουσούφ. Πολύ καλό παιχνίδι από τον επιθετικό του Λεβαδειακού. Ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις που έκανε η ομάδα του και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον δυο τέρματα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα όσα δήλωσε ο Ράσταβατς με το τέλος του ματς. Ο τεχνικός της Ξάνθης ουσιαστικά έψαξε δικαιολογία στις δύσκολες καιρικές συνθήκες κάτω από την οποία αγωνίστηκε η ομάδα του. Βέβαια οι ίδιες συνθήκες υπήρχαν και για την αντίπαλη ομάδα οπότε μάλλον προσπάθησε να δικαιολογηθεί παρά να μιλήσει για τα πραγματικά αίτια της ήττας της ομάδας του.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ