STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ποιοι "Έλληνες" πάνε Αφρική

Ποιοι "Έλληνες" πάνε Αφρική

Η Super League έχει πέντε εκπροσώπους σε ομάδες της Αφρικής και στους συλλόγους τους είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία, λόγω της έξαρσης του ιού Έμπολα.

Ανησυχία σε όλες τις ομάδες που έχουν στις τάξεις τους παίκτες από την Αφρική έχει προκαλέσει η έξαρση του ιού Έμπολα που έχει πλήξει κυρίως την χώρα της Γουινέας και την Σιέρα Λεόνε αλλά και άλλες χώρες της Δυτικής Αφρικής. Μάλιστα στην Ισπανία υπήρξε αντίδραση από της ομάδας της Primera με την Ράγιο Βαγιεκάνο να ζητάει από τον Λας Μπανγκουρά να αφήσει την Εθνική Γουινέας και να επιστρέψει στην Ισπανία δεχόμενος μεγάλες πιέσεις.

Φυσικά και στις ομάδες της Super League υπάρχουν παίκτες από την Αφρική και τις περιοχές της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό και κάποιοι εξ αυτών μετέχουν στις αποστολές των Εθνικών τους ομάδας για τα ματς των προκριματικών του Κόπα Άφρικα.

Η Σιέρα Λεόνε είναι μαζί με τη Γουινέα οι δύο πληγείσες περιοχές της Αφρικής από τον ιό Έμπολα. Και οι δύο αναμετρήσεις της Σιέρα Λεόνε με το Καμερούν θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της δεύτερης, Γιαουντέ.

Στην αποστολή της πρώτης βρίσκεται και ο Τζον Καμαρά της Λαμίας. Αυτός και οι συμπαίκτες του έκαναν την πρώτη τους προπόνηση επί καμερουνέζικου εδάφους, όντας σε καραντίνα και με αυστηρή ιατρική επίβλεψη για την ενδεχόμενη αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Ποιοι "Έλληνες" πάνε Αφρική

Σε ότι έχει να κάνει με τους παίκτες της Super League αυτοί είναι οι Εντιγκά του Ολυμπιακού και ο Ιτούα του Πλατανιά είναι στην αποστολή της ομάδας του Κονγκό με την ομάδα των δυο ποδοσφαιριστών να αντιμετωπίζει την Νότιο Αφρική το Σάββατο (11/10).

Επίσης ο Πλατανιάς έχει έναν ακόμα ποδοσφαιριστή στην Εθνική του Μάλι όπου το Σάββατο θα αγωνιστεί κόντρα στην Αιθιοπία. Ο τελευταίος εκπρόσωπος των ομάδων από την Αφρική που είναι και διεθνής με την Αγκόλα είναι ο Ρούντι της Ξάνθης. Ο μέσος από τους Ακρίτες θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του κόντρα στην Λεσότο την Παρασκευή (10/10).

Στον Ολυμπιακό θα επικοινωνήσουν άμεσα με τον παίκτη να πάρει μέτρα προστασίας

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Super League και είναι από την Αφρική αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν κληθεί. Όπως για παράδειγμα ο Ντοσεβί του Ολυμπιακού που είναι διεθνής με το Τόγκο αλλά είναι τραυματίας. Ακόμη δεν έχουν κληθεί ο Μπερίαν (Λιβερία) που ανήκει στον Πλατανιά αλλά ούτε και οι Γιουσούφ, Μπεν (Κομόρες Νήσοι) που ανήκουν σε Εργοτέλη και Βέροια αντίστοιχα. Επίσης και ο Μαχαμάτ ο οποίος είναι από το Τσαντ και ανήκει στον Πλατανιά δεν έχει κληθεί.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στις τρεις ομάδες που έχουν διεθνείς παίκτες στην Αφρική, Ολυμπιακό, Πλατανιά και Ξάνθη υπάρχει μια ανησυχία καθώς δεν ξέρουν τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν και ποια είναι τα μέτρα που θα πάρουν οι Εθνικές ομάδες και τα ιατρικά τους επιτελεία.

Από τον Ολυμπιακό μάλιστα έχει υπάρξει επικοινωνία με τον διεθνή μέσο ζητώντας του να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός και να πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις ενώ το πιθανότερο είναι πως πριν επιστρέψει θα πάρουν και τα απαραίτητα μέτρα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ