STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-2
Κατσουράνης Αθανασιάδης INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή στους "Ζωσιμάδες" και γύρισε το 1-0 σε 1-2 με τον Λίνο να δημιουργεί και τους Κατσουράνη, Σίλντενφελντ να σκοράρουν. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Δικέφαλος του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, επικράτησε 1-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και σε συνδυασμό με το ευνοϊκό γι' αυτόν αποτέλεσμα (0-0) στο παιχνίδι Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης θα δώσει το παρών στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο "Δικέφαλος" έχανε 0-1 στο ημίχρονο μετά από γκολ που δέχθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Ντε Βινσέντι, έπειτα, πάντως, από τραβηγμένη απόφαση του Μάνταλου να δώσει την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Κωνσταντινίδη στον Βίλα. Ο ΠΑΟΚ, μάλιστα, δεν έδειχνε στο πρώτο μέρος ότι μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, ο "Δικέφαλος" με την είσοδο των Σαλπιγγίδη και Κίτσιου έγινε πιο επιθετικός και με δύο "χρυσά" γκολ σε πέντε λεπτά, από Κατσουράνη στο 70' και Σίλντενφελντ στο 74', έπειτα από ισάριθμες φανταστικές εκτελέσεις φάουλ του Λίνο, ανέτρεψε την κατάσταση και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ.

Εσείς θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-2

Γήπεδο: Εθν. Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κεϊτά (80' Ρουμπουλάκου), Μπέριος, Βίλα (86' Χαρίσης), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80' Γιάκος), Ίλιτς, Τζημόπουλος
ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Χακόμπο, Κωνσταντινίδης (46' Κίτσιου), Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Λίνο, Κατσουράνης, Κάτσε, Ρομπέρ, Καμαρά (46' Σαλπιγγίδης), Ολίσε (90+ Κατσικάς), Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες: Κεϊτά, Ντε Βινσέντι, Τζημόπουλος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης

Κόκκινες κάρτες:

Σκόρερ: Ντε Βινσέντι πεν. 31', Κατσουράνης 70', Σίλντενφελντ 74'

Το ματς

Ο Ολίσε μπήκε κεφάτος στον αγώνα και στο 3' ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, με ωραία κίνηση και σουτ εκτός περιοχής που πέρασε λίγο άουτ. Προσποίηση και συρτή σέντρα από τον Κωνσταντινίδη στο 6', αλλά πριν προλάβει να παρέμβει παίκτης του ΠΑΟΚ μπλόκαρε ο Φεγκρούς.

Φάουλ-φαρμάκι από τον Ντε Βινσέντι στο 11', ο Μιχαήλ για λίγο δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, ενώ στο 13' ήταν η σειρά του Λίνο να εκτελέσει φάουλ και να δημιουργήσει κίνδυνο, αφού ο Φεγκρούς δεν κατάφερε να μπλοκάρει και παραλίγο να γίνει η ζημιά για τον ΠΑΣ. Στο 21' ο Τσουκαλάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως, το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο.

Τραβηγμένο πέναλτι και 1-0 για τον ΠΑΣ

Ο Ιλιτς στο 25' ανοίχτηκε μόνος πλάγια στην περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε με δύναμη, αλλά για λίγο δεν βρήκε στόχο. Στο 29' ο Μάνταλος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, θεωρώντας ότι ο Κωνσταντινίδης έσπρωξε τον Βίλα. Ο Ντε Βινσέντι ανέλαβε την εκτέλεση και σημείωσε στο 31' το 1-0. Στο 37' ο Κατσουράνης με καταπληκτική μπαλιά παραλίγο να βγάλει τον Καμαρά τετ α τετ με τον Φεγκρούς, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ πρόλαβε και μπλόκαρε.

Ο Αθανασιάδης στο 50' βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, ο Φεγκρούς κατάφερε με το αριστερό του χερί να πετάξει την τελευταία στιγμή την μπάλα κόρνερ. Ο Χακόμπο στο 61' έσωσε τον ΠΑΟΚ, όταν ο Τσουκαλάς εξαπέλυσε κεραυνό έξω από την περιοχή και ο Ισπανός πορτιέρο έδιωξε με υπερένταση. Ακολούθησε τριπλή τελική προσπάθεια από τους παίκτες του ΠΑΣ που έφερε σύγχυση στα καρέ του ΠΑΟΚ, χωρίς, όμως, τελικά, οι γηπεδούχοι να γράψουν το 2-0.

Ολική ανατροπή σε πέντε λεπτά

Στο 64' ο Σαλπιγγίδης έπιασε την κεφαλιά μετά από καλοτραβηγμένο φάουλ του Λίνο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Ο Κάτσε στο 69' λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Φεγκρούς με έξυπνη εκτέλεση φάουλ, όμως, ο πορτιέρο του ΠΑΣ κατάφερε να μπλοκάρει με δυσκολία. Στο 70', πάντως, ο Κατσουράνης είχε την λύση για τον ΠΑΟΚ και έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λίνο ισοφάρισε με γυριστή κεφαλιά. Πριν κοπάσουν καλά οι πανηγυρισμοί και πάλι μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο, ο Σίλντενφελντ βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι και έβαλε τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού.

MVP

Ο Λίνο που με δύο καταπληκτικές εκτελέσεις φάουλ έδωσε την ευκαιρία στους Κατσουράνη και Σίλντενφελντ να σκοράρουν και να γυρίσουν το ματς

Η απογοήτευση

Ο Μάνταλος που πήγε να αλλοιώσει την εικόνα του αγώνα με το τραβηγμένο πέναλτι που έδωσε στον Κωνσταντινίδη.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

ΠΑΟΚ: 13 (7-7)

Ατρόμητος: 11 (8-5)

Αστέρας Τρίπολης: 9 (6-7)

ΠΑΣ Γιάννινα: 7 (6-8)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ