STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 1-0
INTIME SPORTS

Με πρωταγωνιστή τον Κοροβέση ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League επικρατώντας με 1-0 του Λεβαδειακού. Οι Ηπειρώτες έχασαν και πέναλτι με τον Ίλιτς

Με πρωταγωνιστή τον νεαρό Νίκο Κοροβέση ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 1-0 του Λεβαδειακού στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Ο 20χρονος μέσος που έκανε ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ κέρδισε και το πέναλτι το οποίο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ο Ίλιτς. Οι Ηπειρώτες με τη νίκη αυτή έφτασαν στους 5 βαθμούς, αφήνοντας τους Βοιωτούς στους τέσσερις.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, οι ευκαιρίες ήταν λίγες μπροστά από τις δύο εστίες με τον ΠΑΣ να είναι λίγο πιο κινητικός και να χάνει την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν κέρδισε πέναλτι και ο Ίλιτς έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν γκολ με τον Κοροβέση και στην συνέχεια άντεξαν την πίεση των παικτών του Λεβαδειακού που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Φεγκρούς και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής/Βοηθοί: Καλογερόπουλος (Αθηνών)/ Γρεβένης (Χαλκιδικής), Κουλα (Μακεδονίας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Οικονόμου (67' Πατσατζόγλου), Πάντος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (85' λ.τρ. Αυγενικού), Βίλα, Γεωργίου (71' Τζάνης), Ίλιτς.

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Λισγάρας, Μεντί, Κόρμπος (65' Μαχαίρας), Ζησόπουλος, Πόι, Μάρτινς (81' Ζαουί), Βασιλείου, Ναπολεόνι.

Κίτρινες κάρτες: Λίλα (32', ΠΑΣ Γιάννινα), Πάντος (44', ΠΑΣ Γιάννινα), Ντάσιος (80', ΠΑΣ Γιάννινα), Φεγκρούς (93', ΠΑΣ Γιάννινα)-Μεντί (45', Λεβαδειακός), Ναπολεόνι (45+', Λεβαδειακός), Μουλόπουλος (45+', Λεβαδειακός), Μαχαίρας (75', Λεβαδειακός)

Σκόρερ: Κοροβέσης (54', ΠΑΣ Γιάννινα)

Πολλά τα λάθη και χαμένο πέναλτι

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές πίεσε περισσότερο την εστία του Λεβαδειακού στα πρώτα λεπτά, αν και η καλύτερη ευκαιρία στο 20' ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν από το σουτ του Ναπολεόνι η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 34' μετά από σύγχυση στην άμυνα του Λεβαδειακού η μπάλα έφτασε στον Τσουκαλά, ο οποίος έκανε το σουτ και την έστειλε άουτ.

Στην συνέχεια οι δύο ομάδες έκαναν πάρα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου και για τον λόγο αυτό έλειψαν οι κλασικές ευκαιρίες.

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 41' ο Πόι από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά στην μικρή περιοχή ο Βασιλείου έκανε την προβολή στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΣ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ναπολεόνι ανέτρεψε τον Κοροβέση με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ίλιτς ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ και έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα της Ηπείρου.

Ντεμπούτο με γκολ ο Κοροβέσης

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ο ΠΑΣ μπήκε και με τον Κοροβέση ο οποίος είχε κερδίσει το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να φτάσει στο γκολ.

Στο 55' ο Γεωργίου έκανε την σέντρα από δεξιά η μπάλα πέρασε από όλους έφτασε στον Κοροβέση ο οποίος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για τους Ηπειρώτες.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απαντήσει στο 68' όταν ο Βασιλείου έγινε κάτοχος της μπάλας μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Γιώργος Παράσχος τα έπαιξε όλα για όλα, γεμίζοντας την αντίπαλη εστία με επτά παίκτες για να φτάσει η ομάδα του στην ισοφάριση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ένα δυνατό σουτ του Μαχαίρα μάλιστα στις καθυστερήσεις του αγώνα έφυγε λίγο άουτ, ενώ ένα λάθος του Φεγκρούς δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί ο Λεβαδειακός.

Έτσι το τελευταίο "σφύριγμα" του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

MVP του αγώνα

Ο Νίκος Κοροβέσης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό. Ο 20χρονος μέσος που έκανε ντεμπούτο στην Super League, πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα δίνοντας στον ΠΑΣ τους τρεις βαθμούς, ενώ ήταν αυτός που κέρδισε και το πέναλτι το οποίο έχασε ο Ίλιτς.

Αδύναμος κρίκος

Ο Στέλιος Βασιλείου του Λεβαδειακού δεν έπιασε καλή απόδοσή όπως στα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας της Βοιωτίας. Μάλιστα βρέθηκε δύο φορές σε καλή θέση απέναντι στον Φεγκρούς και δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 0
1 Ασίστ 0
7 Τελικές Προσπάθειες 8
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
1 Κεφαλιές 2
1 Αποκρούσεις 1
9 Επεμβάσεις 13
21 Κλεψίματα 28
18 Φάουλ 11
6 Οφσάιντ 3
3 Κόρνερ 1
47 Λάθη 55
3/12 Γεμίσματα 5/17
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ