STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παραμένει ως έχει το σύστημα αδειοδότησης

Παραμένει ως έχει το σύστημα αδειοδότησης
INTIME SPORTS

Το σύστημα αδειοδότησης των ομάδων παραμένει ως έχει, όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Super League παρά την πρόταση των ΑΕΚ, Άρη και ΟΦΗ για αλλαγή. Μικρή ένταση για το αθλητικό νομοσχέδιο

Παραμένει ως έχει το σύστημα αδειοδότησης των ομάδων, όπως αποφασίστηκε στο συμβούλιο της Super League την Πέμπτη (12/1) παρά την αντίθετη άποψη που είχαν οι ΑΕΚ, Αρης και ΟΦΗ.

Από τις τρεις ομάδες προτάθηκε να υπάρχει τιμωρία αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά να καταργηθεί αυτή του υποβιβασμού από τις εγχώριες, κάτι το οποίο δεν πέρασε.

" Να μπορούμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα, εφόσον αγωνιστικά μια ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί στο προηγούμενο και να τιμωρούνται με απαγόρευση μεταγραφών, δηλαδή απόκτησης παικτών, όχι όμως και με απαγόρευση πώλησης παικτών" ήταν η πρότασης των τριών ΠΑΕ, η οποία απορρίφθηκε στη διάρκεια της ψηφοφορίας.

" Δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Η αδειοδότηση θα είναι η ίδια όπως πέρσι. Τα κριτήρια δεν αλλάζουν", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Απόστολος Παπουτσάκης.

Μικρή ένταση για το νομοσχέδιο

Στο μεταξύ, μια μικρή ένταση δημιουργήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης, όταν ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, έκανε αναφορά στο αθλητικό νομοσχέδιο και όσο αφορά τα περί φωτογραφικής διάταξης για τον Παναθηναϊκό.

" Με πληροφόρησαν ότι ο Ανατολάκης στη Βουλή είπε ότι περνάει ένας ολόκληρος νόμος για να μπει σε αυτόν μια φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 20. Γι' αυτό έγινε και θέλω να μου πείτε ποια είναι η θέση σας" είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως είναι κατάντια για τον Παναθηναϊκό, για να απαντήσει ο Δημήτρης Γόντικας ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα μπορούσε να περάσει και από άλλο νομοσχέδιο.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Σταύρος Αδαμίδης, λέγοντας ότι αυτή η διάταξη αφορά και την ΑΕΚ, λόγω των επαφών που γίνονται με ξένους επενδυτές, ενώ προτάθηκε από τη νομική υπηρεσία της Super League να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, προκειμένου να πάρει θέση η διοργανώτρια αρχή, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό ούτε από τον Ολυμπιακό και έτσι το θέμα έληξε άμεσα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής: " Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Διαμορφώθηκε η ενιαία θέση των ΠΑΕ-Μελών της Super League αναφορικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τις επιμέρους διατάξεις αυτού, η οποία θα γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και άλλους θεσμικούς φορείς.

2. Αποφασίστηκε όπως προταθεί στην ΕΠΟ να παραμείνει ως έχει το σύστημα αδειοδότησης.

3. Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση του Δ.Σ. για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΓΓΑ την Τρίτη 10/1/2012".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ