STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Δόξα Δράμας 2-0

ΠΑΟΚ - Δόξα Δράμας 2-0
Νιμανί INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έκανε πράξη την επιθυμία του Λάζλο Μπόλονι στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League στο γήπεδο της Τούμπας. Να κερδίσει χωρίς να δεχθεί γκολ όπως και έγινε με 2-0 την Δόξα Δράμας.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στο γήπεδο της Τούμπας με το 2-0 απέναντι στην Δόξα Δράμας στο τελευταίο παιχνίδι στην έδρα του πριν τα πλέι οφ χάρη στα γκολ των Παναγιωτούδη στο 12΄ και Νιμανί στο 59΄.

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Λάζλο Μπόλονι είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές του εν όψει της τελικής φάσης του πρωταθλήματος δίνοντας ευκαιρίες σε άλλους που όμως δεν του χάλασαν το χατίρι. Να φθάσουνε στην νίκη χωρίς να παραβιαστεί η εστία του Κώστα Χαλκιά.

Κι όσο για τους "μαυραετούς" του Μάκη Κατσαβάκη δείξανε να έχουνε περισσότερο το μυαλό τους στην ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος που θα γίνει την Κυριακή στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφθασε στους 50 βαθμούς και έπιασε τον Ατρόμητο στην 3η θέση αφήνοντας αυτήν την Δόξα Δράμας στους 16 και την τελευταία θέση της βαθμολογίας στην φετινή Super League.

Σε ένα παιχνίδι όπου η βροχή που είχε προηγηθεί στην Θεσσαλονίκη αλλά και το ψιλόβροχο κατά διαστήματα στην διάρκεια του παιχνιδιού δεν έδειξε να αποτελεί εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ να προηγηθεί νωρίς. Στο 12΄ με τον Παναγιωτούδη στην πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου η Δόξα Δράμας δεν απείλησε την εστία του Χαλκιά.

Κι όσο για την επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αισθάνθηκε ακόμη πιο άνετος μετά το 2-0 με το όμορφο γκολ του Νιμανί στο 59΄ ενώ το παιχνίδι απέκτησε και ρυθμό με την συμβολή και της Δόξας Δράμας που φρόντισε να μην κλειστεί στην περιοχή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ με την σημερινή του νίκη επί της Δόξας Δράμας πανηγύρισε και πάλι στην Τούμπα μετά τον Ιανουάριο όταν είχε επικρατήσει του Πανιωνίου με 1-0 στις 21 Ιανουαρίου με τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής/Βοηθοί: Καλογερόπουλος (Αθηνών)/ Ακρίβος (Αθηνών), Τσολάκης (Αθηνών)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Τίκας (Καρδίτσας)/ Γκρούτσης (Κορινθίας)

Καιρός: Συννεφιά, Βροχή

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68΄ Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Ίβιτς (60΄ Γιάννου), Αθανασιάδης, Παναγιωτούδης, Νιμανί (76΄ Λίνο), Έττο.

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Δαύκος, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης, Κάπελ (57΄ Κυβελίδης), Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός (46΄ Ρούτσης), Ουέλινγκτον, Σοϊλέδης (68΄ Στεργιανός-Μιχαηλίδης).

Κίτρινες κάρτες: Σοϊλέδης (33΄, Δόξα Δράμας), Ψυχογιός (41΄, Δόξα Δράμας), Σταφυλίδης (70΄, ΠΑΟΚ), Εττό (71΄, ΠΑΟΚ)

Κόκκινη κάρτα: -

Σκόρερ: Παναγιωτούδης (12΄ ΠΑΟΚ), Νιμανί (59΄, ΠΑΟΚ)

Παναγιωτούδης και 1-0

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι έμελλε να ανοίξει το σκορ με τον Παναγιωτούδη στο 12΄ που αξιοποίησε την πάσα του Αθανασιάδη και έκανε το 1-0. Όπως ήταν επόμενο το πανηγύρισε έξαλλα δείχνοντας προς τον πάγκο του ΠΑΟΚ με τον Τσιρίλο να τον πρόλαβε να πέσει πάνω του και να τον αγκαλιάσει.

Ο μονόλογος του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 19΄ ο Δαύκος αναγκάστηκε να αποκρούσει εντυπωσιακά με τα πόδια σε κόρνερ μετά το δυνατό σουτ του Αθανασιάδη μετά την σέντρα του Σαλπιγγίδη, ενώ στο 28΄ η μπάλα από τον κεραυνό του Σταφυλίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Δόξας Δράμας.

Στο 35΄ ο ΠΑΟΚ έχασε και νέα μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0 με τον Δαύκο να μπλοκάρει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Τσιρίλο μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκαρσία. Κι όσο για τον επίλογο του πρώτου 45λεπτου από πλευράς των ευκαιριών του ΠΑΟΚ γράφτηκε στο 42΄ όταν κανένας από τους Σαλπιγγίδη, Μαλεζά και Αθανασιάδη δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την σέντρα του Σταφυλίδη.

Γκολ ποίημα από Νιμανί

Στην επανάληψη η Δόξα Δράμας μπορεί να άφησε τον εντελώς παθητικό ρόλο του πρώτου ημιχρόνου ωστόσο δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική για την εστία του ΠΑΟΚ. Σε αντίθεση με τον «Δικέφαλο» του Βορρά που μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 59΄ με τον Νιμανί που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στο 54΄ ο Νιμανί δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Δαύκο από το ύψος του πέναλτι ενώ ένα λεπτό μετά ο Σταφυλίδης είδε την μπάλα από το σουτ του να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Δόξας Δράμας και στην επαναφορά ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε με την σειρά να χριστεί σκόρερ.

Κάτι ωστόσο που πέτυχε στο 59΄ ο Νιμανί που αφού πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και αφού έκανε κάποια μέτρα έφερε την μπάλα στο δεξί και με έξοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Δαύκου.

Στο 63΄ ήταν η σειρά του Παναγιωτούδη να δει την μπάλα από το πλασέ του να βρίσκει το κάθετο δοκάρι του Δαύκου μετά την πάσα του Έττο για να πάρει την σκυτάλη ο Γκαρσία από την εκτέλεση φάουλ του στο 75΄ και τον Τσιρίλο στην επαναφορά να μην μπορεί να κάνει το 3-0.

Στο 79΄ ο Χαλκιάς για πρώτη φορά ουσιαστικά αισθάνθηκε την απειλή της Δόξας Δράμας από το φάουλ του Κυβελίδη αποκρούοντας την μπάλα ενώ τέλος στο 90΄ η μπάλα πέρασε άουτ από το σουτ που επιχείρησε ο Λίνο μέσα από την περιοχή του Δαύκου.

Ο MVP του αγώνα

Ο Κώστας Παναγιωτούδης πέτυχε να συνδυάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρώτη του παρουσία στην βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Σκοράροντας στο 12΄ και δείχνοντας τον δρόμο για την νίκη, έχοντας δοκάρι αλλά και με την συνολική του παρουσία.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Νίκος Ψυχογιός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Μάκη Κατσαβάκη με τον Σερραίο τεχνικό της Δόξας Δράμας να είχε παράπονα από την απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο κάτι που φάνηκε με την αλλαγή του στην ανάπαυλα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ