STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-1

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-1
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Super League, επικρατώντας με 3-1 του Ατρομήτου στην Τούμπα για την 13η αγωνιστική. Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές επέστρεψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στο γήπεδο της Τούμπας, επικράτησε με 3-1 του Ατρομήτου στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στην μεγάλυτερη διάρκεια της αναμέτρησης και με το "τρίποντο" αυτό έφτασε στους 19 βαθμούς. Από την άλλη ο Ατρόμητος άρχισε να δείχνει κάτι μετά το 60', αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει κάτι καλό από το συγκεκριμένο ματς και έμεινε στου 20 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι από την αρχή επέβαλε τον ρυθμό της, είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Ο Ατρόμητος από την άλλη δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει πρόβλημα με τους Επστάιν και Μήτρογλου.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ έπεσε. Ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου και αυτό είχε ως συνέπεια, ο Ατρόμητος να ανέβει και να απειλήσει τους "ασπρόμαυρους" σημειώνοντας και ένα γκολ με τον Μπρίτο. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη, έκανε το 3-1 στις καθυστερήσεις και πήρε μια δίκαιη νίκη.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής/Βοηθοί: Τριτσώνης (Αθηνών)/ Ακρίβος (Αθηνών), Ποντίκης (Πρέβεζας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)/ Μπίκας (Χαλκιδικής)

Καιρός: Αίθριος

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ (91' Άριας), Σαλπιγγίδης (69' Γεωργιάδης), Φωτάκης (73' Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ζουέλα, Τόμας, Γιαννούλης (46' Σφακιανάκης), Μπάλλας, Πίτου Γκαρσία (53' Αναστασάκος), Μπρίτο (85' Μακρής), Τάτος, Επστάιν, Μήτρογλου.

Κίτρινες κάρτες: Μαλεζάς (80', ΠΑΟΚ)-Μπάλλας (18', Ατρόμητος), Πίτου Γκαρσία (31', Ατρόμητος), Σφακιανάκης (94΄, Ατρόμητος), Μήτρογλου (94', Ατρόμητος)

Σκόρερ: Λίνο (19', ΠΑΟΚ), Βιεϊρίνια (29' πεν. ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (93', ΠΑΟΚ)-Μπρίτο (60', Ατρόμητος)

Επέβαλε τον ρυθμό του ο ΠΑΟΚ

Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ επέβαλε τον ρυθμό του και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Βιεϊρίνια έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, δοκίμασε το σουτ με τον Ιτάνζ να πέφτει και να απομακρύνει την μπάλα.

Στο 9', ο Αθανασιάδης έστρωσε την μπάλα στον Σαλπιγγίδη, που δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα (11'), ο "δικέφαλος του βορρά" είχε νέα ευκαιρία, όταν από το σουτ του Αθανασιάδη, ο Ιτάνζ μπλόκαρε την μπάλα.

Η απάντηση του Ατρομήτου ήρθε στο επόμενο λεπτό (12'), όταν ο Επστάιν πλάσαρε από πλάγια θέση με τον Κρέσιτς να απομακρύνει με τα πόδια και με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 14', ο Γκαρσία δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με φάουλ με τον Ιτάνζ να απομακρύνει δύσκολα με τα πόδια. Δεν έγινε όμως το ίδιο και πέντε λεπτά αργότερα (19'), όταν ο Λίνο αυτή τη φορά δοκίμασε το απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή και ήταν πιο εύστοχος στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 22', ο Αθανασιάδης γύρισε στον Φωτάκη, που έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ιτάνζ απομάκρυνε με τα πόδια.

Στο 28', ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ζουέλα τράβηξε τον Αθανασιάδη, με το διαιτητή να μην δίνει πέναλτι, αλλά στη συνέχεια με υπόδειξη του βοηθού, έδειξε την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών, εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Ατρόμητος στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, άρχισε να βγαίνει στην επίθεση δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αρχικά στο 40', ο Επστάιν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια και στο 43', μετά από ωραία ενέργεια ο Μήτρογλου έκανε το σουτ με την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη.

Έριξε ρυθμό ο ΠΑΟΚ, ανέβηκε ο Ατρόμητος

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έριξε τον ρυθμό του. Είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν ήταν τόσο δραστήριος τουλάχιστον στο ξεκίνημα όσο στο πρώτο ημίχρονο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανεβάσει την δική του απόδοση ο Ατρόμητος και να απειλήσει.

Στο 49', ο Αθανασιάδης μετά από γύρισμα του Λίνο, έκανε το πλασέ με τον Ζουέλα να προλαβαίνει να κάνει την προβολή και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος βγήκε στην συνέχεια στην επίθεση και στο 60', κατάφερε να μειώσει σε 2-1, με ωραίο πλασαριστό σουτ του Μπρίτο έξω από την περιοχή.

Στο 74', ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει και άλλο γκολ, όταν ο Γεωργιάδης που είχε περάσει στον αγώνα στην θέση του Σαλπιγγίδη έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ιτάνζ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα (77'), ο Ίβιτς μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Ζουέλα και να απομακρύνεται.

Δέκα λεπτά αργότερα (87'), ο Ατρόμητος έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Επστάιν η μπάλα πέρασε από όλους έσκασε στο έδαφος και πριν περάσει την γραμμή του τέρματος, ο Κρέσιτς εντυπωσιακά απέκρουσε η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ πάντως ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη στο ματς, καθώς στο 93', ο Ίβιτς έδωσε στον Βιεϊρίνια, αυτός έκανε ωραία πάσα στον Αθανασιάδη και ο τελευταίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την ομάδα του Λάσλο Μπόλονι.

Που κρίθηκε ο αγώνας

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλό ρυθμό, σημείωσε δύο γκολ δημιούργησε και ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, ωστόσο έπεσε πάνω στον Ιτάνζ που κράτησε τον Ατρόμητο, ο οποίος δεν ήταν καλός στο πρώτο 45λεπτο.

Η Συνέντευξη Τύπου

Το χαμόγελο του Σαλπιγγίδη στα αποδυτήρια χαροποίησε τον Λάσλο Μπόλονι ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός, στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια τη νίκη σύμφωνα με τον Γιωργο Δώνη ο οποίος δεν έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του στο πρώτο ημίχρονο.

Στατιστικά Αγώνα


3

Γκολ

1

1

Ασίστ

0

17

Τελικές προσπάθειες

6

7

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

2

9

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

1

Κεφαλιές

0

2

Αποκρούσεις

10

17

Επεμβάσεις

16

16

Κλεψίματα

17

12

Φάουλ

17

3

Οφσάιντ

2

11

Κόρνερ

4

33

Λάθη

27

9/24

Γεμίσματα

2/20



Το φιλμ του αγώνα

3': Σου του Βιεϊρίνια με τον Ιτάνζ να πέφτει και να απομακρύνει την μπάλα.

9': Ο Αθανασιάδης έστρωσε την μπάλα στον Σαλπιγγίδη, που δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

11': Νέα ευκαιρία, για τον ΠΑΟΚ όταν από το σουτ του Αθανασιάδη, ο Ιτάνζ μπλόκαρε την μπάλα.

12': Ο Επστάιν πλασάρε από πλάγια θέση με τον Κρέσιτς να απομακρύνει με τα πόδια και με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.

14': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία ο Ιτάνζ απομακρύνει την μπάλα δύσκολα με τα πόδια.

19': ΓΚΟΛ! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίνο η μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ και το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

22': Ο Αθανασιάδης γύρισε στον Φωτάκη, που έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ιτάνζ απομάκρυνε με τα πόδια.

28': Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ζουέλα τράβηξε τον Αθανασιάδη, με το διαιτητή να μην δίνει πέναλτι, αλλά στη συνέχεια με υπόδειξη του βοηθού, έδειξε την άσπρη βούλα.

29': ΓΚΟΛ! Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

40': Σουτ από τον Επστάιν έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

43': Ωραία ενέργεια από τον Μήτρογλου έκανε και το σουτ η μπάλα έφυγε άουτ.

49': Σουτ από τον Αθανασιάδη, ο Ζουέλα πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

60': ΓΚΟΛ! Ο Μπρίτο έξω από την περιοχή έκανε ένα ωραίο πλασαριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς και μείωσε σε 2-1 για τον Ατρόμητο.

74': Δυνατό σουτ του Γεωργιάδη έξω από την περιοχή, ο Ιτάνζ εντυπωσιακά έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

77': Ο Ίβιτς μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Ζουέλα και να απομακρύνεται.

87': Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Επστάιν η μπάλα πέρασε από όλους έσκασε στο έδαφος και πριν περάσει την γραμμή του τέρματος, ο Κρέσιτς εντυπωσιακά απέκρουσε η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

93': ΓΚΟΛ! Ο Ίβιτς έδωσε στον Βιεϊρίνια, αυτός έκανε ωραία πάσα στον Αθανασιάδη και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 3-1 για τον ΠΑΟΚ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ