STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1
INTIME SPORTS

Με γκολ του Φυτανίδη ο Ατρόμητος πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στην Τούμπα με 1-0 επί του ΠΑΟΚ και το εισιτήριο για τον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League. Ο ΠΑΟΚ που έμεινε τελευταίος στα Play Off και είχε τρία δοκάρια, θα αγωνιστεί στον Β' προκριματικό

Ένα γκολ από τον Σωκράτη Φυτανίδη έφτανε για τον Ατρόμητο να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1-0 στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστική των Play Off της Super Lague.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έφτασε έτσι στους 8 βαθμούς παίρνοντας το εισιτήριο για τον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με επτά βαθμούς στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας (θα συμμετάσχει στον Β' προκριματικό γύρο του Europa League).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ χαλαρός στο πρώτο ημίχρονο και δεν δημιούργησε κινδύνους στην εστία του Ατρομήτου, εκτός από μια φάση με τον Γιάννου στο τέλος του ημιχρόνου. Αυτός ο ρυθμός βόλευε τον Ατρόμητο, ο οποίος είχε την κατοχή της μπάλας και το γκολ με τον Φυτανίδη από μια στημένη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, έκλεισε τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο, είχε τις ευκαιρίες, αλλά ήταν και άτυχος, καθώς σε τρεις περιπτώσεις η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Ιτάνζ. Από την άλλη ο Ατρόμητος έστω και αν δεν έκανε κάτι επιθετικό πήρε αυτό που ήθελε στην Τούμπα, πανηγυρίζοντας μια ακόμη νίκη μετά από αυτή στο Κύπελλο.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής/Βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)/ Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Σελίμος (Λακωνίας)/ Μιντιούρης (Σερρών)

Καιρός: Αίθριος

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Κατσικάς, Μαλεζάς, Σταφυλίδης (89' Τσουκαλάς), Λάζαρ, Γιάννου (46' Παπάζογλου), Νομανί, Λίνο, Σαλπιγγίδης (70' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Οικονόμου, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας, Σφακιανάκης (68' Μήτρογλου), Δημούτσος (60' Αθανασίου), Καραμάνος, Επστάιν (57' Ιγκλέσιας), Αναστασάκος.

Κίτρινες κάρτες: Οικονόμου (93', Ατρόμητος)

Σκόρερ: Φυτανίδης (12', Ατρόμητος)

Καλύτερος ο Ατρόμητος

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε χαλαρά και έδωσε το δικαίωμα στον Ατρόμητο να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Στο 3ο λεπτό, ο Κρέσιτς μπερδεύτηκε ο Αναστασάκος έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε το σουτ αλλά την έστειλε άουτ, ενώ στο 10' από την κεφαλιά του Σφακιανάκη, ο Κρέσιτς μπλόκαρε.

Τελικά η υπεροχή του Ατρομήτου καρποφόρησε δύο λεπτά αργότερα (12'). Ο Επστάιν εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Φυτανίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1 για τους Περιστεριώτες.

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ που δέχθηκε προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τα σούτ του Σταφυλίδη στο 17' και του Λίνο στο 24', ήταν άστοχα.

Την ίδια κατάληξη είχαν για τον Ατρόμητο οι ευκαιρίες με τον Επστάιν στο 35' και τον Καραμάνο στο 40'.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τον ΠΑΟΚ στο 45', όταν ο Γιάννου έκανε μέσα από την περιοχή το γύρισμα με τον Γιαννούλη να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ και τον σταμάτησαν τα δοκάρια

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλύτερα ανέλαβε την προωτοβουλία των κινήσεων και έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Ατρόμητο, αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Στο 48' ο Νιμανί δοκίμασε το σουτ με τον Ιτάνζ να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα (50') έφτασε πολύ κοντά στο γκολ.

Συγκεκριμένα, ο Αθανασιάδης μέσα από την περιοχή έκανε το γύρισμα με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Ο ΠΑΟΚ πίεζε για να φτάσει στην ισοφάριση και η μπάλα σταμάταγε στα δοκάρια!

Στο 72', πάλι ο Αθανασιάδης έκανε τοι δυνατό σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (76') ο Σταφυλίδης ήταν αυτός που έκανε το σουτ με την μπάλα και πάλι να σταμάτει στο κάθετο δοκάρι του Ατρομήτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του στα καρέ του Ατρομήτου για να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητής βρήκε τους παίκτες του Ατρομήτου να πανηγυρίζουν τη νίκη στην Τούμπα και να κλείνουν με αυτόν τον τρόπο μια πολύ πετυχημένη χρονιά για την ομάδα του Περιστερίου.

Ο MVP του αγώνα

Ο Σωκράτης Φυτανίδης είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο κεντρικός αμυντικός του Ατρομήτου σκόραρε για δεύτερη φορά φέτος στην Τούμπα (η πρώτη ήταν στο Κύπελλο) και με το γκολ του έδωσε μια καλύτερη θέση στην στον Ατρόμητο και το εισιτήριο για τον Γ' προκριματικό του Europa League.

Ο αδύναμος κρίκος

Για ακόμη μια φορά ο αδύναμος κρίκος για τον ΠΑΟΚ ήταν το γκολ. Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι είχε ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο για να σημειώσει κάποιο τέρμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ