STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Ο Πανθρακικός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, επικρατώντας με 1-0 του Πλατανιά που τελείωσε το παιχνίδι με εννιά ποδοσφαιριστές και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. (VIDEO)

Στο δύσκολο αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της βροχής που έπεσε στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Ντιγκινί επί του Πλατανιά και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει για την παραμονή, ενόψει της εξ' αναβολής 6ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στην Κομοτηνή, αλλά είδε πότε το δοκάρι και πότε τον Αθανασιάδη να του αρνούνται το γκολ. Το δυνατό ξεκίνημα αφύπνισε το γηπεδούχο Πανθρακικό που με τον Ντιγκινί και τη βοήθεια της κόντρας άνοιξε το σκορ στο 17'.

Λίγο έλειψε να πάρει και σημαντικό προβάδισμα, τρία λεπτά μετά το πρώτο γκολ, αλλά το σουτ του Κάσες σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Ολιμπά.

Οι αποβολές του Ιτούα και του Αγκιλέρα, στο δεύτερο ημίχρονο, ψαλίδισαν τις όποιες πιθανότητες του Πλατανιά να φτάσει στην ισοφάριση.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Πανθρακικού από τις 21 Σεπτεμβρίου, με την ομάδα της Κομοτηνής να φτάνει μετά και από αυτό το αποτέλεσμα τους εννιά βαθμούς.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Σερφά, Εμπό, Τσουμάνης (67' Παπαγεωργίου), Λαδάκης, Μεχία, Μπαϊκάρα, Τζάνης (83' Αράμπα), Ποτουρίδης, Κάσες (72' Οκάτσι), Ντιγκινί

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Αποστολόπουλος (71' Τόρες), Μπανανά, Ιτούα, Δημήτρης, Μενδρινός, Αγκιλέρα, Τσουράκης, Ζιλβάν (67' Ζαραδούκας), Μαχαμάτ, Ναζλίδης (79' Φιλγκέιρα)

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης, Χρυσούλα Κουρομπύλια

Κίτρινες Κάρτες: 55' Τσουμάνης, 91' Παπαγεωργίου / 21' , 59' Ιτούα, 89' Μαχαμάτ,

Κόκκινες κάρτες: 80' Αγκιλέρα

Γκολ: 17' Ντιγκινί

Θυμηθείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Η ανασκόπηση της αναμέτρησης

Η αναμέτρηση στην Κομοτηνή ξεκίνησε με το φιλοξενούμενο Πλατανιά να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρα και δύο μόλις λεπτά μετά την έναρξή της, ο Αγκιλέρα πήρε την κεφαλιά αλλά το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη, ανέκοψε την πορεία προς τα δίχτυα.

Ο Τσουράκης προσπάθησε, εκ νέου, εις διπλούν, πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά είδε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Αθανασιάδη να του λέει "όχι", μπλοκάροντας την μπάλα.

Αυτές οι διαδοχικές ευκαιρίες του Πλατανιά, αφύπνισαν τον Πανθρακικό που στην πρώτη καλή ευκαιρία στο 17ο λεπτό και με τη βοήθεια της κόντρας, άνοιξε το σκορ, μετά από προσπάθεια του Ντιγκινί.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά μετά το 1-0 και προσπάθησαν να αποκτήσουν σοβαρό προβάδισμα σε μόλις τρία λεπτά, αλλά η προσπάθεια του Κάσες κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Με την αναμέτρηση σε πλήρη ισορροπία, ο Ζιλβάν Γκόμες έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Πανθρακικού τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση σε μία σπάνια ευκαιρία για τη φιλοξενούμενη ομάδα να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Ντιγκινί, προσπάθησε στο 42', μετά από σέντρα του Μεχία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και αυτά της ομάδας του, αλλά ο Ολιμπά, μπλόκαρε την μπάλα.

Σκηνικό ίδιο με του πρώτου στο δεύτερο ημίχρονο, με τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Χριστόπουλου να μπαίνουν πιο δυνατά, αλλά Ζιλβάν και Τσουράκης, να μη βρίσκουν ξανά στόχο.

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Ο Ιτούα δέχθηκε ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Στη συνέχεια, ο Πλατανιάς με την αριθμητική ισορροπία εις βάρος του, έχασε τα πατήματά του στο γήπεδο, ο δε γηπεδούχος Πανθρακικός προσπαθούσε με τις εμπνεύσεις κατά μέτωπο του Κάσες, να απειλήσει την εστία των Κρητικών.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας από την Κρήτη διευρύνθηκε μετά την αποβολή του Αγκιλέρα.

Με τις ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα σημαντικά μειωμένες, ο Πλατανιάς προσπάθησε να απειλήσει χωρίς σχέδιο από σποραδικές στημένες φάσεις, ανεπιτυχώς όμως.

Ο γηπεδούχος Πανθρακικός από την πλευρά του, έδωσε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, καθώς δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις κλασικές του ευκαιρίες.

Ο διαιτητής

Ο Στέφανος Μαντάκης είχε δύσκολο έργο, καθώς ο ίδιος ο αγωνιστικός χώρος μετά τη βροχή δημιουργούσε προβλήματα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, και κατά συνέπεια και στον ίδιο. Στη φάση της δεύτερη κίτρινης κάρτας (και αποβολής) του Ιτούα, έπραξε το αυτονόητο. Σωστή και η υπόδειξη οφσάιντ στο ακυρωθέν γκολ του Ντιγκινί. Σωστή και η αποβολή του Αγκιλέρα με το γράμμα το νόμου, έστω και αν το πνεύμα αυτού υποδείκνυε το ελαφρυντικό της βροχής.

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Η φάση της αναμέτρησης

Η αποβολή του Ιτούα, ήταν κομβική για την οικονομία της αναμέτρησης. Ο Πλατανιάς βρισκόταν πίσω στο σκορ, το έδαφος ήταν βαρύ, το χρονικό σημείο κρίσιμο. Σίγουρα εξαιτίας του, οι Κρητικοί απώλεσαν μέρος των πιθανοτήτων τους, προκειμένου να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης

Ο Νικολά Ντιγκινί ήρθε με... φόρα από την εμφάνισή του στην αναμέτρηση της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ και δείχνει ότι είναι σε μεγάλη φόρμα. Είναι μέσα στις φάσεις, σε μία από αυτές, πέτυχε και το γκολ.

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Η αγωνιστική μεταμόρφωση του Πανθρακικού επί ημερών του Μανουέλ Ρόκα. Θέλετε αποτέλεσμα ψυχολογίας, θέλετε αποτέλεσμα τακτικής, η παρεμβατικότητα του Ισπανού τεχνικού, έχει αποδώσει άμεσα, αποτελέσματα στη ραγδαία βελτίωση της εικόνας της ομάδας της Κομοτηνής.

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο λιγοστός κόσμος στην Κομοτηνή. Συμφωνούμε ότι η βροχή, υπήρξε ανασταλτικός παράγοντας, συμφωνούμε ότι η πορεία του Πανθρακικού δεν εμπνέει αισιοδοξία, αλλά η πόλη πρέπει, λογικά, να ζει γι αυτά τα παιχνίδια.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ