STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-1

Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS

Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο, ο οποίος με γκολ των Γιάννου και Αραβίδη επιβλήθηκε του Ατρομήτου με 2-1. Απίστευτο λάθος στη φάση του πρώτου γκολ ο Σηφάκης, εντυπωσιακοί οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο που έχασαν ευκαιρίες και κυριάρχησαν ολοκληρωτικά.

Τη νίκη που θα επαναφέρει την ηρεμία στη Νέα Σμύρνη μετά την ήττα από την Καλλονή πήρε ο Πανιώνιος, ο οποίος υποχρέωσε τον Ατρόμητο στην πρώτη του ήττα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (16/9).

Οι φιλοξενούμενοι ήταν συνολικά καλύτεροι, έχασαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να φύγουν με άδεια χέρια.

Η Super BALL στο Φάληρο για το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, σχόλια και εκπομπή από τις 21:00! Pre game στις 18:30.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να βρουν δύο γκολ χωρίς να χάσουν ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε η διαφορά ποιότητας και το γεγονός πως δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στον ρυθμό του Ατρομήτου. Ναπολεόνι και Παπαδόπουλος, όμως, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν υπό καλές προϋποθέσεις, ο Πανιώνιος άντεξε στην πίεση και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους μετά από όσα ακολούθησαν από την ήττα με την Καλλονή.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρος, Κούρντι, Μητρόπουλος, Μενδρινός (79' Καμπάνταης), Κολοβός (87' Παντίδος), Αραβίδης (72' Καλτσάς), Γιάννου

Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης (54' Γκαρσία), Ταυλαρίδης (83' Καραμάνος), Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Ούμπιδες, Καραγκούνης (39' Μπρίτο), Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος

Γκολ: 6' Γιάννου, 38' Αραβίδης / 70' Δημούτσος

Κίτρινες κάρτες: 62' Μενδρινός, 64' Μητρόπουλος, 67' Κουλουχέρης, 80' Καμπάνταης, 89' Αυλωνίτης / 27' Ταυλαρίδης, 37' Φυτανίδης, 46' Δημούτσος, 81' Μπρίτο

Κόκκινες κάρτες: -

Δείτε το live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε το παιχνίδι για στο πρώτο ημίχρονο, καθώς σε διάστημα 20 λεπτών υπήρχε ένα γκολ και αρκετές καλές στιγμές. Του λόγου το αληθές, με τη σέντρα του αγώνα έγινε η πρώτη ευκαιρία. Ο Ναπολεόνι εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο κενό που υπήρχε στο αριστερό άκρο της άμυνας του Πανιωνίου, μπήκε στην περιοχή, σημάδεψε την άλλη γωνία και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η επόμενη φάση ήταν και το πρώτο γκολ του αγώνα. Ο Φυτανίδης γύρισε την μπάλα προς τον Σηφάκη, ο οποίος έκανε τραγικό κοντρόλ. Ο Γιάννου δεν έχασε την ευκαιρία και από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας έτσι το σκορ. Δύο λεπτά μετά, στο 8', ο Κούρος δοκίμασε το πόδι του, αλλά χωρίς επιτυχία, αφού το σουτ του ήταν πολύ άστοχο.

Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS

Παρά το γκολ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να είναι η ομάδα που πατάει καλύτερα στα πόδια της και στα επόμενα λεπτά δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα των "κυανέρυθρων". Στο 10' ο Ταυλαρίδης νίκησε στον αέρα τον Γιαννακόπουλο και ο Λαμπρόπουλος με τάκλιν έβγαλε την μπάλα λίγο πριν τη γραμμή. Εννιά λεπτά μετά ο Γιαννούλης από αριστερά έβγαλε ωραία σέντρα, ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά για λίγο δε βρήκε στόχο.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, ο Πανιώνιος ισορρόπησε και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Ωστόσο, μετά το 30' οι "κυανέρυθροι" πήραν τα ηνία του αγώνα, άρχισαν να πιέζουν και τελικά στο 37' κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Φυτανίδη. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Αραβίδης, ο οποίος έκανε το 2-0 παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Σηφάκη, που έπεσε σωστά.

Ως το τέλος του ημιχρόνου το σκορ δεν άλλαξε παρόλο που ο Ατρόμητος έχασε τρεις ευκαιρίες. Στο 40' ο Παπαδόπουλος κινήθηκε έξυπνα στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την προβολή αλλά από πολύ κοντά δε βρήκε στόχο. Στο 42' από εκτέλεση φάουλ ο Ιγκλέσιας δεν πήρε την κεφαλιά όπως ήθελε και έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του στο 45'.

Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος μπήκε αποφασισμένος να αποφύγει την ήττα, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε φάσεις. Μπορεί η πρώτη τελική να ήταν για τον Πανιώνιο με το σουτ του Κολοβού, το οποίο έφυγε πάρα πολύ άουτ, όμως, η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους.

Στο 53' ο Φυτανίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Γιαννακόπουλος με τις γροθιές έδιωξε προ του Παπαδόπουλου. Στο 68' ο Γκαρσία εκτέλεσε με πολύ δύναμη ένα φάουλ και έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ λίγο πριν ο Κολοβός είχε χάσει την ευκαιρία να κάνει το 3-0 και να τελειώσει το παιχνίδι. Ο 20χρονος έκανε μία προσωπική ενέργεια, δεν έδωσε όταν έπρεπε στον Γιάννου, αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση και σημάδεψε τον Ταυλαρίδη.

Στο 70' ο Δημούτσος έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1. Όλα άρχισαν από σέντρα του Μπρίτο και σουτ του Ναπολεόνι, το οποίο κόντραρε στον Μητροπουλο. Ο Δημούτσος ήταν εκτός περιοχής, η μπάλα του στρώθηκε κι εκείνος με εντυπωσιακό σουτ έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.

Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος, ο οποίος δεν πήρε και βοήθειες από τον πάγκο με τις αλλαγές που έγιναν, φαινόταν ανήμπορος να αντιδράσει, οι παίκτες του δεν κρατούσαν την μπάλα κι έτσι δέχονταν τη μία επίθεση μετά την άλλη. Στο 78' ο Ατρόμητος έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Ναπολεόνι γύρισε την μπάλα προς τον Παπαδόπουλο κι εκείνος προ κενής εστίας δε σημάδεψε σωστά.

Το παιχνίδι πλέον είχε γίνει άναρχο με τις δύο ομάδες να αφήνουν χώρους και τις επιθέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 81' ο Σηφάκης μπλόκαρε κεφαλιά του Καμπάνταη, ενώ στο 83' ο Γιαννακόπουλος με δυσκολία έβγαλε το απευθείας κόρνερ του Γκαρσία. Δύο λεπτά μετά ο Κολοβός σούταρε και ο Σηφάκης απέκρουσε, ενώ στο 87' Ναπολεόνι έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπρίτο του έδωσε την μπάλα και ο Ιταλός από πλάγια προτίμησε να κάνει ένα μονοκόμματο γυριστό σουτ, ενώ μπορούσε να έχει επιλέξει κάτι πιο απλό, γεγονός που εξόργισε τον Παράσχο.

Η τελευταία καλή στιγμή ήταν το σουτ του Καλτσά, το οποίο έφυγε πολλά μέτρα άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν όσο μπορούσαν, αλλά δε βρήκαν το γκολ που έψαχναν.

Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS

MVP της αναμέτρησης

Δεν υπήρξε παίκτης που να έκανε τη διαφορά, όμως, ο Απόστολος Γιάννου αναμφίβολα ξεχώρισε. Στο γκολ που βάζει πιστώνεται ότι δεν παρατάει τη φάση και ακολουθεί μέχρι τέλους, ενώ όσες φορές τροφοδοτήθηκε είχε καλές ενέργειες και προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα. Επιπλέον, οι κινήσεις του στον χώρο ήταν καλές, παρόλο που πολλές φορές δεν πήρε την μπάλα.

Η απογοήτευση

Ο Μιχάλης Σηφάκης λόγω του αψυχολόγητου γκολ που δέχεται στο 1-0. Η ομάδα του είχε μπει πιο δυνατά, έδειξε τελικά πως ήταν ανώτερη από τους γηπεδούχους, αλλά δεν πήρε αυτό που δικαιούταν σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά αν εκείνος δεν ήταν επιπόλαιος.

Στατιστικά

2 Γκολ 1
0 Ασίστ 0
8 Τελικές Προσπάθειες 16
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 8
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
1 Κεφαλιές 5
3 Αποκρούσεις 3
32 Επεμβάσεις 19
18 Κλεψίματα 33
14 Φάουλ 17
3 Οφσάιντ 5
6 Κόρνερ 7
58 Λάθη 63
6/22 Γεμίσματα 15/41
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ