STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-0

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-0
INTIME SPORTS

Συγκλονιστικές στιγμές στη Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο, που σώθηκε με την λευκή ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ, επιστρατεύοντας ακόμη και... τρεις μπάλες στο φινάλε.

Θα κάνουν καιρό να ξεχάσουν το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ οι φίλαθλοι του Πανιωνίου. Όχι γιατί ήταν το καλύτερο που έχουν δει (δεν ήταν πάντως κακό οριστικά), αλλά γιατί έζησαν στιγμές αγωνίας, ειδικά στο τέλος όταν το ματς παιζόταν και όλα τα υπόλοιπα είχαν ολοκληρωθεί.

Οι φίλοι του Πανιωνίου ήταν με τα τηλέφωνα και τα ακουστικά στα αυτιά, οι τα στελέχη και οι αναπληρωματικοί δάγκωναν τα ρούχα τους και ο Τασουλής που αποβλήθηκε λόγω απερισκεψίας , με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69', περιφερόταν μέσα στη νευρικότητα γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.

Τελικά, αφού δεν μπήκε γκολ μέχρι το σημείο που το ματς παιζόταν, χωρίς ναυπάρχει καθαρή εικόνα αν η ισοπαλία αρκεί για τη σωτηρία των γηπεδούχων, στο φινάλε επιστρατεύτηκε κάθε μέσο, ακόμη και μπάλες που έπεφατν ανά τριάδες στον αγωνιστικό χώρο για να μην αλλάξει το αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά, υπό το βλέμμα του Σαββίδη, δεν μπόρεσε να πάρει τον εξτρά βαθμό για τα πλέι οφ, ωστόσο γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς ο Ατρόμητος πήρε ισοπαλία στην Μυτιλήνη και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν πάει στην εκκίνηση των εξτρά αγώνων με +3.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Nέα Σμύρνη

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος (46' Βλάχος), Χατζηησαίας, Φούντας, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Μπακασέτας (73' Ρισβάνης), Μπουμάλ, Κολοβός (32' Γιάννου)

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας (87' Δεληγιαννίδης), Ρατς, Τζιόλης, Κίτσιου (74' Σαββίδης), Κάτσε, Περέιρα, Πόζογλου, Παπαδόπουλος (36' Κουλούρης)

Γκολ:

Κάρτες: 45'+3' Μπακασέτας, 53' Κίτσιου, 69', 69 Τασουλής, 89' Χατζηησαίας, 90'+2' Ιμπαγάσα, 90'+8' Κόρμπος

Αποβολές: 69' Τασουλής

Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα:

Πιο ψύχραιμος ο ΠΑΟΚ...

Όπως ήταν λογικό τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαν πολλά λάθη, κυρίως από τους παίκτες του Πανιωνίου, οι οποίοι ήταν εμφανώς νευρικοί από την κρισιμότητα του αγώνα, κάτι που τους οδηγούσε σε πολλά λάθη. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ήρεμος και απέφυγε τα εύκολα λάθη, ενώ έφτασε μία-δύο φορές κοντά στο γκολ, χωρίς, ωστόσο, να αξίζει να κρατηθεί κάποια φάση.

Νευρικότητα και άγχος

Όσο η ώρα περνούσε οι γηπεδούχοι έδειχναν να αγχώνονται ακόμη περισσότερο, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι, κυρίως λόγω της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ, ο οποίος δημιουργούσε κινδύνους στην περιοχή των Νεοσμυρνωτών. Ο "Δικέφαλος" θα μπορούσε στο 23΄να ανοίξει το σκορ αν ο Περέιρα έβρισκε την μπάλα και όχι αέρα μετά από την προσπάθεια του Παπαδόπουλου.

Απώλειες

Μετά το 30' οι δύο ομάδες έχασαν τους καλύτερους παίκτες τους μέχρι εκείνη την ώρα. Ο μεν Πανιώνιος τον Κολοβό, του οποίου την θέση πήρε ο Γιάννου και ο δε ΠΑΟΚ τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που παραπονέθηκε για τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο. Την θέση του "Παπ" πήρε ο Κουλούρης.

Καλή προσπάθεια για τον Πανιώνιο

Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια του Πανιωνίου ήρθε στο 38' με ένα σουτ του Μπουμάλ που προήλθε από όμορφη ατομική προσπάθεια του ίδιου. Η μπάλα, όμως, κατέληξε πολύ άουτ, ωστόσο, σημειώστε ότι αυτή ήταν η πιο... κλασσική φάση που έβγαλαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος.

Απίθανη ευκαιρία από τον Γιάννου

Στο 43' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα και ήταν για τον Πανιώνιο. Ο Σκόνδρας έκανε τραγικό λάθος, ο Μπακασέτας έκλεψε, βγήκε στην κόντρα, σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Γιάννου, ο οποίος από τα δύο μέτρα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σαρλ Ιτάνζ.

Ημίχρονο

Αυτή ήταν η τελευταία φάση ενός πρώτου ημιχρόνου στο οποίο κυριάρχησαν η νευρικότητα και τα λάθη του Πανιωνίου στο πρώτο μισό, τουλάχιστον, ενώ ο ΠΑΟΚ έδειχνε σαφώς πιο ήρεμος και αμυντικά δεν είχε πρόβλημα με εξαίρεση την παραπάνω φάση.

Ξεκίνημα με ευκαιρίες

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδας, αλλά με τον Πανιώνιο να χάνει την πιο κλασσική, όταν με τον Γιάννου και πάλι δεν κατάφερε να εκτελέσει σωστά με αποτέλεσμα ο Ιτάνζ να μπλοκάρει εύκολα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ σπατάλησε μία ευκαιρία με τον Περέιρα το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και αυτό του Κάτσε στο 59', που αν και ήταν καλύτερο κατέληξε άουτ.

Πάνω στην γραμμή ο Κάτσε

Ο Πανιώνιος στο 63' έχασε μία τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μπουμάλ εκτέλεσε κόρνερ, ο Χατζηησαϊας πήδηξε ψηλά, πήρε την κεφαλιά, αλλά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο Έργκους Κάτσε έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Νωρίτερα, οι παίκτες του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βίτορ, αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή λόγω έντασης που υπήρξε με τον βοηθό του διαιτητή που ήταν μπροστά στους οργανωμένους του Πανιωνίου.

Ανόητη αποβολή Τασουλή

Στο 69' οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, αφού ο Τασουλής πήρε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό! Αρχικά για μαρκάρισμα του στον Σκόνδρα και στη συνέχεια για τις υπερβολικές διαμαρτυρίες του στον Σιδηρόπουλου. Ανόητη ενέργεια από τον νεαρό άσο του Πανιωνίου, που ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του μέχρι τότε.

Καθυστερήσεις

Ο ρυθμός του αγώνα μετά την αποβολή έπεσε πάρα πολύ, αφού με τα αποτελέσματα που υπήρχαν τότε ο Πανιώνιος παρέμενε στην κατηγορία. Οι παίκτες του, όπως ήταν λογικό, έπαιζαν με τον χρόνο με στόχο να τελειώσει το παιχνίδι και συγχρόνως η περιπέτειά του.

Τέλος

Το παιχνίδι έληξε με τα πολλά 0-0, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να κάνει κάτι στα τελευταία λεπτά, παρά τα επτά (!) που έδωσε ο Σιδηρόπουλος ως καθυστερήσεις. Ο Πανιώνιος τελικά έμεινε στην κατηγορία, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τον βαθμό που ήθελε εν όψει των πλέι οφ.

Η φάση του αγώνα

Οι δύο χαμένες ευκαιρίες του Πανιωνίου με Γιάννου και Χατζηησαϊα. Αν σκόραραν σε μία από τις δύο φάσεις αυτές οι κυανέρυθροι, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Έργκους Κάτσε. Ήταν παντού και βοήθησε σε όλους του τομείς του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Αλβανό μέσο

O διαιτητής

Ήταν πάρα πολύ καλός ο Σιδηρόπουλος. Απέδειξε γιατί είναι διεθνής. Διαχειρίστηκε άψογα τις καταστάσεις που προέκυψαν τον αγώνα και οι αποφάσεις του ήταν σωστές.

Μας άρεσε

Ο ρυθμός του αγώνα και η όρεξη που έδειξαν οι δύο ομάδες για να παίξουν ποδόσφαιρο, παρά την κρισιμότητα του αγώνα, κυρίως για τον Πανιώνιο.

Δεν μας άρεσε

Η αντίδραση του Τασουλή στην κάρτα που βλέπει στο 69', για την οποία αποβλήθηκε από τον αγώνα ανόητα! Άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Είναι νέος, ταλαντούχος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ