STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - ΟΦΗ 2-0

Πανιώνιος - ΟΦΗ 2-0
Πανιώνιος INTIME SPORTS

Ο ανώτερος Πανιώνιος επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με το... δεξί στην τεχνική ηγεσία των ''κυανέρυθρων''. Κολοβός (52') και Γιάννου (70') οι σκόρερ των νικητών.

Ξανά στις νίκες ο Πανιώνιος. Οι ''κυανέρυθροι'' μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ και χάρη σε έναν εξαιρετικό Κολοβό, που προερχόταν από τραυματισμό, πήρε τη νίκη με 2-0.

Το πρώτο μέρος δεν είχε τίποτα απολύτως να προσφέρει στον κόσμο. Μέτριο ποδόσφαιρο από δύο ομάδες που αδυνατούσαν να δημιουργήσουν και περιορίζονταν σε παιχνίδι κέντρου. Εύκολα κρατούσε πίσω το μηδέν ο ΟΦΗ, ο οποίος στο δεύτερο μέρος μπήκε νωχελικά και το πλήρωσε.

Ο Δημήτρης Κολοβός προειδοποίησε στο 50', αλλά στο 52' δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ. Με ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, στο 70', με τον Γιάννου, ''βουλιάζοντας'' τον ΟΦΗ στα χαμηλά στρώματα και ξεπερνώντας τον στον βαθμολογικό πίνακα.

Απόλυτα δίκαια επικράτησαν οι παίκτες της Νέας Σμύρνης απέναντι σε έναν κακό ΟΦΗ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Σιώπης, Μητρόπουλος, Φούντας (46' λ. τρ. Κολοβός), Ιμπαγάσα (90'+2' Μπούζας), Μπουμάλ (86' Πάνος), Γιάννου

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λορία, Στάθης, Αντελέγιε, Μεϊτέ, Μονιάκης, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μπανούσης, Αρτόλα (59' Ροβίθης), Μπερεμπασβίλι (90'+2' Μαραθιανός), Τζορτζ (λ. τρ. 35' Πετρόπουλος).

Γκολ: Κολοβός (52'), Γιάννου (70')

Κάρτες: Φούντας (45'), Παντίδος (61') - Μεϊτέ (64')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη είχε μόλις ολοκληρωθεί και η στατιστική υπηρεσία έδειξε τρεις τελικές για τον Πανιώνιο και μία για τον ΟΦΗ. Πολύ μέτριο το πρώτο μέρος, με τον Πανιώνιο ναι μεν να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και την κατοχή, αλλά ο Λορία, ο γκολκίπερ των Κρητικών, δεν ένιωσε πίεση. Η αρχή έγινε με το σουτ του Ιμπαγάσα στο 8', που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 15' ο Μητρόπουλος αποφάσισε να εκτελέσει απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Φούντας από τον Μπανούση, αλλά η μπάλα πήγε και αυτή τη φορά πάνω από το δοκάρι. Η τελευταία φάση των ''κυανέρυθρων'' στο 16', με το σουτ του Μπουμάλ που μπλόκαρε ο Γεωργιανός. Αυτά είναι ό,τι είχε να επιδείξει η ομάδα της Πλατείας στο πρώτο ημίχρονο, καθώς όσο περνούσε η ώρα στο 45λεπτο οι Κρητικοί πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Όχι ότι είχαν καμιά φοβερή φάση, απλά μπόρεσαν και κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα. Στο 39' καταγράφηκε η πρώτη απειλή των Ηρακλειωτών, με την κεφαλιά του Μακρή που πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Ξεκίνημα με μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο Γιάννου στο 50' πέρασε εξαιρετική πάσα στον ορεξάτο Κολοβό, ο οποίος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Ό,τι δεν κατάφερε εκεί πέτυχε δύο λεπτά μετά. Ο Κολοβός με πολύ ωραία ατομική ενέργεια στο όριο της γραμμής της μεγάλης περιοχής και αριστερά σούταρε με δύναμη και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Λορία, γράφοντας το 0-1. Καμία αντίδραση από τον ΟΦΗ. Ίσα ίσα που οι Νεοσμυρνιώτες εξακολουθούσαν να έχουν την υπεροχή και έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Και το γκολ! Εκπληκτική μπαλιά του Μητρόπουλου που ''τρύπησε'' την άμυνα του ΟΦΗ και ο Γιάννου με εξίσου όμορφο τελείωμα ''κρέμασε'' τον Λορία για το 2-0. Καμία αντίδραση από την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, η οποία δεν κατέστη εφικτό ούτε να δημιουργήσει, ούτε να απειλήσει τον Παπαδόπουλο, που ήταν θεατής την περισσότερη διάρκεια του αγώνα. Η μοναδική φάση μετά το δεύτερο τέρμα των νικητών ήταν η κεφαλιά του Κολοβού από το μισό μέτρο, την οποία εξουδετέρωσε ο Λορία.

Η φάση του αγώνα

Επιλέγουμε το γκολ του Κολοβού. Οι εντυπωσιακές ατομικές ενέργειες που συνδυάζονται με εξαιρετική εκτέλεση σπανίζουν στο πρωτάθλημα της χώρας μας. Το δεύτερο γκολ του Πανιωνίου ήταν και αυτό από τα ωραία, αλλά ψηφίζουμε Κολοβό!

Ο διαιτητής

Μια χαρά τα πήγε ο Σιδηρόπουλος. Ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις και πήρε ως το πλείστον ορθές αποφάσεις. Ήταν απαρατήρητος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Δημήτρης Κολοβός μπήκε στο 46' και φρόντισε να ανεβάσει επίπεδο τον Πανιώνιο. Του έδωσε φρεσκάδα και ζωντάνια. Είχε δοκάρι στο 50' και γκολ στο 52'. Άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Μας άρεσε

Και τα δύο γκολ του Πανιωνίου. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Από εκείνα που χαίρεται να βλέπει κάθε φίλαθλος.

Δεν μας άρεσε

Το ποδόσφαιρο του ΟΦΗ. Ομάδα που δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από τρεις πάσες. Όλα τα περίμενε από τον Μερεμπασβίλι στο δημιουργικό σκέλος. Αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ