STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-1

Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-1
Μανωλάς INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ πήρε μία μεγάλη νίκη με 1-0 στην Νέα Σμύρνη επί του Πανώνιου σε ένα τραγικό παιχνίδι. Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Ίσως στο χειρότερο παιχνίδι που έχουμε δει φέτος η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο οποίος είχε ελάχιστες φάσεις, έλλειψη διάθεσης από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές και τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές.

Δεν έχουμε περισσότερα να πούμε, όμως θα σταθούμε σε 2-3 εντυπωσιακές ντρίμπλες του Φαμπιάν Εστιγιανόφ που πραγματικά ξεσήκωσαν όσους βρέθηκαν στην Νέα Σμύρνη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να δείχνει κάποια διάθεση και να χάνει κάποιες μικροευκαιρίες, χωρίς όμως ουσία. Το ίδιο συνέβη και από την πλευρά της ΑΕΚ που ήταν κάτι παραπάνω από αργή στην ανάπτυξη της. Η Ένωση όμως στις καθυστερήσεις του αγώνα και μετά από μία εκτέλεση κόρνερ ευτύχησε να σκοράρει με τον Κώστα Μανωλά, που "πνίγηκε" στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως συνολικά είχαμε έξι τελικές προσπάθειες, όμως μόνο τρεις από αυτές μπορούν να θεωρηθούν ως "μεγάλες". Σε αυτές βάλτε και το γκολ του Κώστα Μανωλά.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Πανιώνιος - ΑΕΚ

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητές: Γ. Δασκαλόπουλος (Κορινθίας), Ευθυμιάδης (Πιερίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

Καιρός: Αίθριος με λίγο κρύο

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Λαγός, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Μάκος, Βάργκας, Λεονάρντο ( Σιαλμάς 36'), Λυμπερόπουλος ( Γκερέιρο 70'), Κάρλος ( Γκουντγιόνσεν 68'), Μπελέκ.

Πανιώνιος (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Γιόνσον ( Πετκάκης 46'), Όμο, Κουμορτζί, Σάμαρης ( Ριέρα 46'), Εστογιανόφ, Κούτσι, Γουνδουλάκης ( Μιλοβάνοβιτς 70').

Κάρτες: Λαγός (κίτρινη 11'), Λυμπερόπουλος (κίτρινη 30'), Μανωλάς (κίτρινη 62'), Κβιρκβέλια (κίτρινη 68'), Πετκάκης (κίτρινη 89'), Μάκος (κίτρινη 93')

Σκόρερ: Μανωλάς (93' κεφαλιά)


Ανασκόπηση αγώνα


Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει μία αλλαγή στο σχήμα της σε σχέση με τα αρχικά πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ, αφού ο Νίκος Καράμπερας τραυματίστηκε στο ζέσταμα και τη θέση του πήρε ο Παναγιώτης Λαγός. Αυτό βέβαια στο ξεκίνημα δεν επηρέασε την εικόνα του αγώνα, με την ΑΕΚ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 9ο λεπτό με τον Λυμπερόπουλο. Το πλασέ του Μεσσήνιου φορ πέρασε για λίγο άουτ.

Ο Πανιώνιος απάντησε ένα λεπτό αργότερα όταν ο Εστογιανόφ έβγαλε μία υπέροχη σέντρα από τα δεξιά, ο Κούκι μόνος πήρε την κεφαλιά, όμως ο Αραμπατζής εξουδετέρωσε με δυσκολία. Στο 31ο λεπτό ο Λεονάρντο κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και βρέθηκε από πλάγια θέση φάτσα με τον Ελευθερόπουλο, με τον Έλληνα πορτιέρο να τον νικάει.

Νέα ατυχία για την ΑΕΚ

Η Ένωση μόλις στο 36ο λεπτό υποχρεώθηκε να κάνει και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, η πρώτη ήταν στο ζέσταμα, με τον Λεονάρντο να βγαίνει εκτός και τον Σιαλμά να μπαίνει στη θέση του. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες να μην προσφέρουν θέαμα και οι φάσεις να είναι ελάχιστες.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να κάνει κι αυτός δυο αναγκαστικές αλλαγές! Σάμαρης και Γιόνσον τραυματίστηκαν και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν, έτσι στη θέση τους πέρασαν οι Πετκάκης και Ριέρα. Η πρώτη φάση έγινε για την πλευρά της ΑΕΚ, ο Κάρλος έβγαλε τον Μπελέκ φάτσα με τον Ελευθερόπουλο, όμως ο 18χρονος άσος δεν μπόρεσε για ακόμα μία φορά να πλασάρει σωστά.

** (Στο 73ο λεπτό ο Εστογιανόφ έκανε μία απίστευτη ντρίμπλα πάνω στον Παναγιώτη Λαγό που αξίζει να δείτε στα στιγμιότυπα)

Ψυχρολουσία

0-1: Η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στην τελευταία φάση κατάφερε να πάρει τελικά τους τρεις βαθμούς! Ο Γκερέιρο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κώστας Μανωλάς πήρε την κεφαλιά και η Ένωση πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη στην Νέα Σμύρνη.


Που κρίθηκε το παιχνίδι

Όπως είπαμε το παιχνίδι ήταν Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο. Σε αυτό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως είχαμε τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές. Κλειδί της αναμέτρησης πάντως ήταν ο Κώστας Μανωλάς που πήρε το όπλο του στο τέλος και με μία κεφαλιά έκρινε την έκβαση του αγώνα.


Η Συνέντευξη Τύπου


Ο Πανιώνιος δεν άξιζε να κερδίσει την ΑΕΚ, αλλά ούτε και να χάσει από αυτήν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ομάδας της Νέας Σμύρνης Τάκης Λεμονής .

Από την άλλη ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου στάθηκε κυρίως στα όσα ακούγονται γύρω από το όνομα του και για το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια της ομάδας.


Στατιστικά Αγώνα


0

Γκολ

1

0

Ασίστ

1

5

Σουτ

8

1

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

2

2

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

2

Κεφαλιές

2

2

Αποκρούσεις

1

9

Επεμβάσεις

8

11

Κλεψίματα

13

20

Φάουλ

16

5

Οφσάιντ

2

2

Κόρνερ

3

38

Λάθη

34

3/12

Γεμίσματα

5/21


Το φιλμ του αγώνα


9' Πλασέ του Λυμπερόπουλου από καλή θέση, η μπάλα για λίγο άουτ

10' Εξ επαφής κεφαλιά του Κούκι, ο Αραμπατζής δύσκολα μάζεψε

36' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Λεονάρντο έξω, Σιαλμάς μέσα.

45' Λήξη ημιχρόνου

46' Έναρξη δευτέρου μέρους

46' Γιόνσον, Σάμαρης έξω, στη θέση τους Πετκάκης, Ριέρα

47' Τετ α τετ του Μπελέκ με τον Ελευθερόπουλο, κακό πλασέ η μπάλα άουτ.

53' Δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Εστογιανόφ, για λίγο άουτ η μπάλα

58' Κάρλος έξω στη θέση του ο Γκουντιγιόνσεν

70' Λυμπερόπουλος - Γουνδουλάκης έξω, Γκερέιρο - Γιοβάνοβιτς μέσα

84' Σουτ του Σιαλμά, εύκολα ο Ελευθερόπουλος μάζεψε

93' Γκολ ο Μανωλάς μετά από εκτέλεση κόρνερ 1-0

94' Λήξη αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ