STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0
INTIME SPORTS

Με δύο γκολ του Ζέκα κι ένα του Φιγκερόα, ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα με 3-0 την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη και κατέλαβε την 6η θέση στη Superleague.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 την Ξάνθη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και κατέλαβε την 6η θέση στη φετινή Superleague.

Έτσι, σε περίπτωση που ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν λάβει την αδειοδότηση της ΕΠΟ, οι "πράσινοι" θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Ζοζέ Ζέκα, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του "τριφυλλιού", ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από ένα υπέροχο γκολ του Λουσιάνο Φιγκερόα. Μοιραίος για τους Θρακιώτες ήταν ο Σερζ Ντιέ, που αποβλήθηκε για μία ανόητη ενέργεια ενώ το σκορ ήταν 1-0.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Παναθηναϊκός - Ξάνθη

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Θάνος

Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Γκάγκας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βονόρτας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Σο, Λαγός, Ζέκα (83' Καζιγιάμα), Μπαρμπαρούσης, Ντίνας (72' Εσπάρθα), Φιγκερόα (80' Φορναρόλι)

ΞΑΝΘΗ (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παΐτο, Ντιέ, Φλίσκας, Μαρέν (46' Ντάνι), Μάνταλος (70' Ονουάτσι), Μαρσελίνιο, Σολτάνι (64' Σμιθ)

Γκολ: 28', 61' Ζέκα, 76' Φιγκερόα

Κίτρινες κάρτες: Σεϊταρίδης, Μαρίνος

Κόκκινη κάρτα: 40' Ντιέ

Ανασκόπηση αγώνα

Νωθρά μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να μην σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες μέχρι το 19ο λεπτό. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε σε εκείνο το λεπτό στην Ξάνθη, όταν ο Μαρσελίνιο επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ από αριστερά, αλλά είδε την μπάλα να περνά άουτ, αρκετά κοντά από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα και με έναν πολύ όμορφο συνδυασμό μεταξύ του Ζέκα και του Μπαρμπαρούση άνοιξε το σκορ στο 28'. Ο Πορτογάλος διείσδυσε προς την περιοχή της Ξάνθης, πάσαρε στον Μπαρμπαρούση, ο οποίος με τη σειρά του ξαναέδωσε την μπάλα στο συμπαίκτη του, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Λοντίγκιν για το 1-0.

Η κυριαρχία των "πρασίνων" συνεχίστηκε και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-0, αλλά το δυνατό σουτ του Μπαρμπαρούση βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Οι τυπικά γηπεδούχοι πίεζαν διαρκώς, ενώ τα πράγματα έγιναν πιο απλά γι' αυτούς από μία επιπόλαιη ενέργεια του Σερζ Ντιέ. Σε μία μονομαχία στο χώρο του κέντρου, ο Ιβοριανός μέσος κλώτσησε την μπάλα πάνω στον πεσμένο Ζέκα στο 40' και δικαίως αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Θάνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, αλλά η Ξάνθη έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 60', όταν ο Μαρσελίνιο πέρασε και τον Καρνέζη και πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή της εστίας.

Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό, από ένα δυνατό σουτ του Ζέκα, αφού κόντραρε και στον Γούτα, η μπάλα κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Λοντίγκιν, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για το "τριφύλλι". Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 76ο λεπτό ο Λουσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος με ένα φοβερό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν και εν συνεχεία στο βάθος της εστίας. Στο φινάλε του αγώνα θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ και ο Φορναρόλι, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ στο σουτ που δοκίμασε.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Ζοζέ Ζέκα πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε την αποβολή του Ντιέ και ήταν κυρίαρχος στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι παραπάνω ώστε να του αξίζει ο τίτλος του MVP. Από κοντά και ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, που δημιούργησε το πρώτο γκολ, ενώ είχε κι ένα σουτ στο δοκάρι.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Σερζ Ντιέ, αν και από τους πιο έμπειρους παίκτες των δύο ομάδων, κατάφερε να "κρεμάσει" την Ξάνθη με μία εντελώς ανόητη αποβολή.

Στατιστικά Αγώνα

3 Γκολ 0
1 Ασίστ 0
18 Τελικές Προσπάθειες 5
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
14 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
1 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 7
4 Επεμβάσεις 12
11 Κλεψίματα 15
19 Φάουλ 11
1 Οφσάιντ 0
3 Κόρνερ 3
40 Λάθη 47
2/15 Γεμίσματα 0/6
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ