STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2
Λυμπερόπουλος, Κοντοές, Σιαλμάς, Μπέλεκ, Μάκος, πανηγυρική INTIME SPORTS

Σε ένα συγκλονιστικό ματς, όσον αφορά τη μάχη στους πάγκους ανάμεσα στους δύο προπονητές, ο Νίκος Κωστένογλου βγήκε νικητής με την ΑΕΚ να παίρνει σημαντικό διπλό. MVP o Μπελέκ με δύο γκολ. Δείτε τα γκολ και τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Σε ένα σημαντικό παιχνίδι που επικράτησε το πάθος αλλά και η μάχη ανάμεσα σε Τεννέ και Κωστένογλου, η ΑΕΚ βγήκε νικήτρια με 2-0, συνεχίζοντας το σερί με το τρία στα τρία.

Το παιχνίδι δεν είχε τις φοβερές φάσεις, αλλά κάτι το πάθος των παικτών, κάτι το πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναιτωλικού, δημιούργησαν ένα όμορφο ματς. Ομάδα με πολλές δυνατότητες οι γηπεδούχοι που σίγουρα δεν πρόκειται να έχουν πρόβλημα για την παραμονή.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης Παναιτωλικός - ΑΕΚ.


Ταυτότητα του αγώνα


Διαιτητής: Α. Αρετώπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Δ. Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Ι. Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος Διατητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Ετζενγκουελέ, Ντολεζάι, Γκόλιας (Σιόντης 46' - Μπαμόγκο 68'), Κούσας (Ρότσα 38'), Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Θεοδωρίδης, Καμαρά, Χαριστέας

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Μάκος (Κάλα 70'), Γεωργέας, Μπελέκ, Χοσέ Κάρλος, Λεονάρντο (Σιαλμάς 60'), Λυμπερόπουλος (Κλωναρίδης 83')

Σκόρερ: Μπελέκ 21' - 91'

Κίτρινες κάρτες: Δέλλας 8', Καράμπελας 37', Κοντοές 68', Μπαμόγκο 79' (απευθ, κόκ.), Γεωργέας 87'

Ανασκόπηση αγώνα

Με την έναρξη του αγώνα ο Παναιτωλικός προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του και να κλείσει την ΑΕΚ στα καρέ της. Από την άλλη μεριά, η Ένωση, ναι μεν στα πρώτα 20 λεπτά έμεινε πίσω, αλλά σε όλο της το παιχνίδι φάνηκε πως έχει ψυχολογία και ηρεμία, με τους παίκτες του δικεφάλου να μην δείχνουν άγχος στις κινήσεις τους.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και είχαν δύο καλές στιγμές, η οποίες όμως δεν εξελίχθησαν σε τελικές φάσεις και κάπου εκεί στο 21' η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ με έναν πολύ όμορφο συνδυασμό ανάμεσα σε Λεονάρντο - Λυμπερόπουλο και Μπελέκ.

Ο Παναιτωλικός αφού ξεπέρασε το σοκ από το σκορ, προσπάθησε και πάλι να πιέσει και να απαντήσει στο γκολ που δέχτηκε, αλλά η καλύτερη του προσπάθεια που εξελίχτηκε σε γκολ, ήταν καθαρό οφσάιντ.

Μέχρι την ανάπαυλα του αγώνα, η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και παρότι φαινόταν πως έδινε χώρο στον αντίπαλο, στην ουσία έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην κόντρα. Γενικά πάντως, δεν υπήρξαν φάσεις στα πρώτα 45'.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Παναιτωλικό να μπαίνει πάλι πιο δυνατά και να ψάχνει την απάντηση στο γκολ του Μπελέκ. Η ΑΕΚ δεν έδειξε αιφνιδιασμένη, αλλά άφησε χώρο και πάλι στον Παναιτωλικό με την μάχη των πάγκων να ξεκινάει.

Αλλαγή στην αλλαγή για τον Τεννέ, απάντηση με αμυντικό ο Κωστένογλου, θέλοντας να κρατήσει το προβάδισμα, παρά να χτυπήσει τον αγώνα για ένα δεύτερο γκολ. Φυσικά οι επιλογές που είχε στον πάγκο δεν του επέτρεπαν για κάτι καλύτερο.

Παρόλα αυτά, όσο περνούσαν τα λεπτά η ομάδα του Τεννέ δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια σημαντική φάση, με τους παίκτες του να έχουν αρκετό άγχος στην τελική πάσα και προσπάθεια. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο αγώνας παιζόταν στο χώρο του κέντρου, χωρίς φάσεις.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Στιβ Μπελέκ διπλασίασε τα τέρματα του και τελείωσε το παιχνίδι, παρά τα 5 λεπτά "παράτασης".

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Κρίθηκε στο πάθος των παικτών της ΑΕΚ, στην ηρεμία που έδειξαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στις κινήσεις του Νίκου Κωστένογλου από τον πάγκο που παρά τις λιγοστές λύσεις λόγω απουσιών, κατάφερε και πήρε ένα σημαντικό διπλό. Ειδική αναφορά χρειάζεται ο Στιβ Μπελέκ ο οποίος ήταν πανταχού παρών και σημείωσε και τα δύο γκολ.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο Νίκος Κωστένογλου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, έδωσε συγχαρητήρια σε παίκτες και όσους είναι μέσα στην ομάδα, στην πιο δύσκολη εποχή στην ιστορία της ΑΕΚ.

Όσον αφορά στον τεχνικό των γηπεδούχων, ο Μπάμπης Τεννές εμφανίστηκε απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα.

Στατιστικά αγώνα

0

Γκολ

2

0

Ασίστ

1

4

Σουτ

7

2

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

2

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

0

Κεφαλιές

0

3

Αποκρούσεις

2

8

Επεμβάσεις

10

12

Κλεψίματα

14

10

Φάουλ

17

3

Οφσάιντ

4

3

Κόρνερ

3

59

Λάθη

49

7/18

Γεμίσματα

3/10

Το φιλμ του αγώνα

16': Ο Καμαρά στρώνει την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Μητρόπουλος πιάνει καλό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, πάνω από τα δοκάρια.

20': Στην επίθεση ο Παναιτωλικός από τα δεξιά, σέντρα του Μπουμάλ, ο Καμαρά δεν πιάνει το σουτ στην κίνηση, πέφτει στο έδαφος, αλλά με την μπάλα στην κατοχή του και με πλάτη στο τέρμα, έκανε το τακουνάκι σαν πάσα, αλλά στο δεύτερο δοκάρι δεν βρέθηκε κανένας συμπαίκτης του.

21': ΓΚΟΛ (1-0): Φοβερή αλλαγή παιχνιδιού του Λεονάρντο από τα αριστερά στον Μπελέκ στα δεξιά, ο Καμερουνέζος έπαιξε πανέμορφα το ένα-δύο με τον Λυμπερόπουλο, και ο Μπελέκ με πλασέ από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ.

50': Επικίνδυνη φάση για τον Παναιτωλικό, με τον Κουτρουμάνο να περνάει τον Καράμπελα από τα δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και έβγαλε πάσα στην καρδιά της άμυνας του δικέφαλου, αλλά εκεί δεν βρέθηκε κανείς και η μπάλα πέρασε εκτός περιοχής.

55': Καλή φάση για τον Παναιτωλικό και πάλι με πρωταγωνιστή των Κουτρουμάνο, ο οποίος έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και έβγαλε μπαλιά στον Χαριστέα, ο οποίος όμως έκανε κακό σουτ και η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.

66': Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ, ο Λυμπερόπουλος έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού, ψάχνει για πάσα αλλά τελικά επιχειρεί το σουτ το οποίο όμως ήταν κακό.

91': ΓΚΟΛ (0-2): Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ με τον Κλωναρίδη από τα αριστερά που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον Μπελέκ ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία γράφοντας το τελικό σκορ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ