STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-1

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Μετά το Περιστέρι και στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός απέσπασε με δέκα παίκτες πολύτιμο 1-1, με τον Τοτσέ να ισοφαρίζει στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων το γκολ του Καμαρά (63').

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τοτσέ έσωσε την χαμένη παρτίδα για τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο, με το "τριφύλλι" να αφήνει δύο πολύτιμους βαθμούς απέναντι στο αξιόμαχο σύνολο των γηπεδούχων που ουσιαστικά "αυτοκτόνησαν" στο φινάλε.

Μετά το Περιστέρι και στο Αγρίνιο οι παίκτες του Φερέιρα αν και με δέκα παίκτες απέσπασαν πολύτιμο βαθμό. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς βασικά της "όπλα" (Λέτο, Κουίνσι, Ροιύντολφ) κάτι που φάνηκε πολύ στην εικόνα του. Εξαιρετικοί οι γηπεδούχοι έχασαν την νίκη μέσα από τα χέρια τους αφού είχαν προηγηθεί από το 63' με τον Καμαρά και ήθελαν ένα λεπτό από το να κατακτήσουν την μεγαλύτερη νίκη τους στην Σούπερ Λίγκα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα οι διαμαρτυρίες και των δύο ομάδων προς τον διαιτητή του αγώνα Βοσκάκη, με την ομάδα του Τεννέ για ένα ακυρωθέν γκολ ως οφ σάιντ του Ετζεγκουέλε στο 21' και μια ανατροπή του Βύντρα για τους φιλοξενούμενους στο 41'.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης, Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός.

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου) / Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου).

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Γιάχος Αθανάσιος (Χίου) / Καλύβας Δημήτριος (Βοιωτίας)

Καιρός: Αίθριος

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς. Μουμίν (69' Κούσας), Ρότσα, Μπουμάλ, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης (85' Πασάς), Σιόντης (64' Παλαιολόγος), Άντι, Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζέκα (67' Μαρίνος), Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης (58' Πετρόπουλος), Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Μαυρίας, Κλέιτον.

Σκόρερ: 63' Καμαρά / 94' Τοτσέ

Κίτρινες: Καραμαλίκης, Σιόντης, Κούσας / Καντέ, Καραγκούνης, Πετρόπουλος, Σιμάο

Ανασκόπηση αγώνα:

Χωρίς τους ηγέτες του Θεοδωρίδη και Χαριστέα παρουσιάστηκε ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με τον Μπάμπη Τεννέ να έχει και άλλες αλλαγές στο βασικό του σχήμα αναφορικά με το ματς απέναντι στον Αρη. Οι Αγρινιώτες με σύστημα 4-2-1-2-1 είχαν στα πλάνα τους να αμύνονται σωστά και να "χτυπόυν" τον αντίπαλο με αντεπιθέσεις κυρίως από τα άκρα όπου αγωνίζονταν οι Μπουμάλ και Καμαρά δίνοντας βοήθεια στον μοναδικό επιθετικό Καραμαλίκη.

Από την άλλη πλευρά "λαβωμένος" εμφανίστηκε και ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι αφού Λέτο (τιμωρημένος), Κουίνσι και Ρούντολφ (τραυματίες) ήταν στην Αθήνα και εκτός αποστολής. Έτσι, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας μετά από απουσία δύο αγωνιστικών προτίμησε να "ρίξει" στο ματς τους Μαυρία και Καραγκούνη ενώ προτίμησε και για το δεξί άκρο της άμυνας τον Βύντρα αντί του Μαρίνου.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο δυνατοί και λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο (8') ο Μαυρίας από αριστερά γύρισε την μπάλα και από το ύψος του πέναλτι το σουτ του Κλέιτον,κόντραρε στον Ντολεζάι και πέρασε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 12' ο Κλέιτον με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Μπλάζιτς να πέσει σωστά στην γωνία του και να απομακρύνει σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (13΄) ήρθε η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων, όταν μετά την απέκρουση του Καντέ ο Καμαρά με δυνατό σουτ είδε την μπάλα να περνάει μόλις πάνω από την εστία του Καπίνο, φάση που ξεσήκωσε τους οπαδούς του Παναιτωλικού.

Η φάση που στιγμάτισε το πρώτο 45λεπτο, έγινε στο 21', όταν μετά το φάουλ του Ρότσα από δεξιά, ο Ετζεγκουέλε με κεφαλιά σκόραρε αλλά από θέση οφσάιντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο και ο διαιτητής Βοσκάκης το ακύρωσε με καθυστέρηση και μετά από υπόδειξη του βοηθού του Δημητριάδη.

Στην συνέχεια και μέχρι να ηρεμήσουν οι γηπεδούχοι χρειάστηκε περίπου ένα δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να "μάχονται" στο χώρο του κέντρου και εκτός από τα δυνατά μαρκαρίσματα να διαδέχονται και τα συνεχή λάθη στις μεταβιβάσεις τους.

Οι φωνές και συνάμα οι οδηγίες του Φερέιρα μετά το ημίωρο του ματς, απέδωσαν εν μέρει καρπούς αφού οι παίκτες του ανέβασαν την απόδοσή τους από το 35' και μετά και στο 38' απείλησαν όταν Μαυρίας και Καραγκούνης άλλαξαν την μπάλα και ο τελευταίος σούταρε δυνατά αλλά ο πορτιέρο του Παναιτωλικού μπλόκαρε.

Τρία λεπτά αργότερα (41') μετά από πάσα του Ζέκα, ο Βύντρα διεκδίκησε τη μπάλα με τον Άντι εντός μεγάλης περιοχής και βρέθηκε στο έδαφος με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής Βοσκάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δύο σουτ των Μαυρία και Κλέιτον δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων πριν την λήξη του πρώτου μέρους.

Το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, αναλώθηκε με τις δύο ομάδες να αναζητούν τρόπους για να μπουν στην αντίπαλη περιοχή, γεγονός που έμοιαζε δύσκολο και τον Παναθηναϊκό να έχει μια απειλητική στιγμή με τον Κλέιτον στο 52' να σουτάρει και τον Μπλάζιτς να απομακρύνει με γροθιές. Έξι λεπτά αργότερα, ο Πορτογάλος τεχνικός θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του απέσυρε τον Καραγκούνη και έβαλε τον Πετρόπουλο στην κορυφή της επίθεσης τραβώντας πίσω του τον Κλέιτον.

Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που σκόραραν στην πρώτητουςε προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο. στο 63' μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ρότσα στην πλάτη των αντίπαλων αμυντικών προς τον Καμαρά ο επιθετικός του Παναιτωλικού ξεπέρασε τον Καντέ και τον εξερχόμενο Καπίνο και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους βάζοντας "φωτιά" στην εξέδρα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού βλέποντας τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν και μην έχει λύσεις εντός αγωνιστικού χώρου έβαλε στο ματς και τους Μαρίνο, Τοτσέ και λίγα λεπτά αφού είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του είδε τον Μπουμσόνγκ να αποχωρεί από το ματς και να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες και κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο του "τριφυλλιού".

Στο φινάλε του ματς, ο Κατσουράνης πραγματοποίησε την συρτή σέντρα ο Τοτσέ πετάχτηκε στην πλάτη του Εντζεγκουέλε αλλά το πλασέ του απομάκρυνε σωτήρια με το ένα χέρι ο Μπλάζιτς, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού ωστόσο δεν είχε την ίδια τύχη στις καθυστερήσεις με τον Κλέιτον να βρίσκει τον Τοτσέ και ο Ισπανός επιθετικός αυτή την φορά να νικάει τον Μαυροβούνιο πορτιέρο δίνοντας πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Οι απώλειες βασικών παικτών που σίγουρα αλλάζουν την εικόνα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι του γεγονός ωστόσο που δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για την τεχνική ηγεσία αλλά και ο εκπληκτικός Μπλάζιτς που στο 87' έκανε σωτήρια επέμβαση στο πλασέ του Τοτσέ αλλά τον Ισπανό φορ να παίρνει εκδίκηση στο 94' χαρίζοντας την ισοπαλία στην ομάδα του.

Η Συνέντευξη Τύπου


Μπάμπης Τεννές: " Ο Παναιτωλικός έκανε πολύ καλό παιχνίδι, δικαιούταν τη νίκη, αλλά τελικά μία στιγμή αδράνειας την πλήρωσε στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και μία στιγμή να χαλαρώσεις, σε τιμωρεί."

Ζεσουάλδο Φερέιρα: " Θα περιμένω να δω τι βαθμός θα δοθεί στο συγκεκριμένο διαιτητή για αυτό το παιχνίδι. Με τον ίδιο τρόπο που εμείς τιμωρούμαστε όταν δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να τιμωρείται και ο διαιτητής. Για να κλείσει το θέμα, μετά από την εμπειρία που έχω από πέρυσι, φέτος και τους πολλούς αγώνες που έχω δώσει εδώ, κανένας δεν πρόκειται να με εξαπατήσει."

Στατιστικά Αγώνα



1

Γκολ

1

1

Ασίστ 1

10

Τελικές προσπάθειες

12

4

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

4

6

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

7

0

Κεφαλιές

1

5

Αποκρούσεις

3

17

Επεμβάσεις

9

30

Κλεψίματα

22

15

Φάουλ

15

3

Οφσάιντ

2

3

Κόρνερ

5

66

Λάθη

66

2/11

Γεμίσματα

4/23


Το φιλμ του αγώνα

8' Γύρισμα του Μαυρία από αριστερά, από το ύψος του πέναλτι σουτ του Κλέιτον, η μπάλα κόντραρε στον Ντολεζάι και πέρασε κόρνερ.

12' Δυνατό σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή ο Μπλάζιτς στην γωνία του απομάκρυνε σε κόρνερ.

13' Πρώτη καλή στιγμή του Παναιτωλικού, όταν μετά την απέκρουση του Καντέ ο Καμαρά με δυνατό σουτ είδε την μπάλα να περνάει μόλις πάνω από την εστία του Καπίνο.

21' Ακυρωθέν γκολ για τους γηπεδούχους με έντονες τις διαμαρτυρίες τους όταν μετά το φάουλ του Ρότσα από δεξιά, ο Ετζεγκουέλε με κεφαλιά αλλά από θέση οφσάιντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε μετά από υπόδειξη του βοηθού του Δημητριάδη.

22' Κίτρινη κάρτα στον Καραμαλίκη για διαμαρτυρία.

28' Κίτρινη κάρτα στον Καντέ για μαρκάρισμα.

31' Σουτ του Μητρόπουλου έξω από την περιοχή μόλις άουτ.

33' Κίτρινη στον Καραγκούνη για διαμαρτυρία.

35' Κίτρινη κάρτα στον Σιόντη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μαυρία.

38' Μαυρίας και Καραγκούνης αλλάζουν ωραία την μπάλα και ο τελευταίος σούταρε δυνατά από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή αλλά ο πορτιέρο του Παναιτωλικού μπλόκαρε.

41' Μετά από πάσα του Ζέκα, ο Βύντρα διεκδικούσε τη μπάλα με τον Άντι εντός μεγάλης περιοχής και βρέθηκε στο έδαφος με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής Βοσκάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

42' Δυνατό σουτ του Μαυρία από διαγώνια θέση ψηλά άουτ.

45+1' Δυνατό σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή αλλά ο Μπλάζιτς και πάλι μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

52' Δυνατό σουτ του Κλέιτον από το ύψος της μεγάλης περιοχής απομάκρυνε ο Μπλάζιτς με γροθιές.

58' Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Πετρόπουλο αντί του Καραγκούνη.

63' ΓΚΟΛ 1-0 Κάθετη πάσα του Ρότσα στον Καμαρά που ξεπέρασε τον Καντέ και τον εξερχόμενο Καπίνο και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους βάζοντας "φωτιά" στην εξέδρα.

64' Πρώτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό με τον Σιόντη να αποχωρεί και τον Παλαιολόγο να μπαίνει στην θέση του.

67' Νέα αλλάγή για τον Παναθηναϊκό με τον Μαρίνο να αντικαθιστά τον Ζέκα.

70' Κίτρινη κάρτα στον Πετρόπουλο για φάουλ στον Μπλάζιτς.

71' Αλλαγή για το "τριφύλλι" με τον Μαυρία να αποχωρεί και τον Τοτσέ να μπαίνει στο γήπεδο.

73' Κίτρινη κάρτα του Κούσα για μαρκάρισμα στον Πετρόπουλο.

78' Ο Μπουμσόνγκ αποχώρησε από το ματς και ο Παναθηναϊκός συνέχισε με δέκα παίκτες το παιχνίδι αφού είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του ο Φερέιρα νωρίτερα.

85' Ο Πασάς είναι η τρίτη αλλαγή των γηπεδούχων στην θέση του Καραμαλίκη που αποχωρώντας έδωσε το περιβραχιόνιο στον Καμαρά.

87' Ο Κατσουράνης πραγματοποίησε την συρτή σέντρα ο Τοτσέ πετάχτηκε στην πλάτη του Εντζεγκουέλε αλλά το πλασέ του απομάκρυνε σωτήρια με το ένα χέρι ο Μπλάζιτς.

90'+2' Κίτρινη κάρτα για τον Σιμάο για διαμαρτυρία.

94' ΓΚΟΛ 1-1 Εκπληκτική κάθετη του Κλέιτον στον Τοτσέ και ο Ισπανός φορ με πλασέ ισοφαρίζει το ματς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ