STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός-Εργοτέλης 2-0

Παναιτωλικός-Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS

Με γκολ των Χαριστέα και Καμαρά ο Παναιτωλικός νίκησε με 2-0 τον Εργοτέλη κάνοντας ένα βήμα για την παραμονή στην Super League. Κατρακύλησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας ο Εργοτέλης. Δείτε τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Ένα βήμα για την παραμονή του στην Super League έκανε ο Παναιτωλικός, ο οποίος με γκολ των Χαριστέα και Καμαρά επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Αγρινίου με την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της έφτασε στους 24 βαθμούς, όσους έχουν οι ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα. Από την άλλη ο Εργοτέλης συνεχίζει να απογοητεύει, καθώς με την τρίτη της σερί ήττα κατρακύλησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν έγινε ιδιαίτερα απειλητικός και με μια ωραία έμπνευση του Χαριστέα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος κινήθηκε στους ίδιους ρυθμούς με λίγες φάσεις και σε μια από αυτές ο Παναιτωλικός κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Καμαρά έδωσε το πολύτιμο "τρίποντο" στην ομάδα του Τάκη Λεμονή.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής/Βοηθοί: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)/ Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Σπάθας (Πειραιά)/ Καλύβας (Βοιωτίας)

Καιρός: Ασθενής βροχή

Παναιτωλικός (Λεμονής): Τσενάμο, Σιόντης, Κούσας (45' Αναστασιάδης), Ντολεζάι, Γκόλιας, Ρότσα, Μητρόπουλος, Άντι (87΄Ονουάτσι), Θεοδωρίδης (73' Μουμίν), Καμαρά, Χαριστέας.

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας (80' Γιαλούσης), Τζούνιορ, Κυριακίδης (69' Κατσικοκέρης), Κουτσιανικούλης, Ολίσε, Τζανακάκης (76' Ρέντζας), Μπούντιμιρ.

Κίτρινες κάρτες: Αναστασιάδης (58', Παναιτωλικός), Άντι (67', Παναιτωλικός), Μουμίν (79', Παναιτωλικός)-Ολίσε (13', Εργοτέλης), Σαρρής (45', Εργοτέλης), Καβουσάκης (50', Εργοτέλης)

Σκόρερ: Χαριστέας (23' Παναιτωλικός), Καμαρά (51' πεν. Παναιτωλικός)

Άνοιξε τον δρόμο ο Χαριστέας

Οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες ήταν λίγες για την κρισιμότητα του αγώνα, με τον Παναιτωλικό να είναι εύστοχος στην μεγάλύτερη ευκαιρία που είχε.

Μετά από ένα πρώτο εικοσάλεπτο το οποίο δεν είχε ευκαιρίες με τις δύο ομάδες να μονομαχούν στον χώρο του κέντρου, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Χαριστέας που επέστρεψε στην ενδεκάδα (δεν αγωνίστηκε στην Ξάνθη) βρέθηκε έξω από την περιοχή του Εργοτέλη και με έναν "κεραυνό" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καβουσάκη για να κάνει το 1-0 για τους Αγρινιώτες.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε από εκείνο το σημείο και μετά να αντιδράσει και είχε δύο ευκαιρίες σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 26' από το σουτ του Ολίσε η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 28' από το σουτ του Δάρλα ο Τσενάμο έδιωξε την μπάλα.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ήταν για τους γηπεδούχους, όταν ο Καμαρά στο 34' έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ.

"Καθάρισε" ο Καμαρά

Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις ήταν ακόμη λιγότερες με τον Παναιτωλικό να έχει μια καλή και να "καθαρίζει" το ματς.

Συγκεκριμένα, στο 52', ο Χαριστέας μπήκε στην περιοχή του Εργοτέλη, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καμαρά ο οποιός έστειλε την μπάλα στο βάθος τηνς εστίας της Κρητικής ομάδας για το 2-0 των γηπεδούχων.

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς ο μεν Παναιτωλικούς κοιτούσε τα νότα του και να διαφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα, ο μεν Εργοτέλης δεν μπορούσε να απειλήσει.

Έτσι η μοναδική αξιόλογη φάση στο ματς ήταν στο 60' για τους φιλοξενούμενους με τον Τζούνιορ να στέλει την μπάλα άουτ.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός κράτησε εύκολα το υπέρ του 2-0 και πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην Super League.

Ο MVP του αγώνα

Ο Άγγελος Χαριστέας δικαιωματικά ήταν από τους καλύτερους του αγώνα. Ο έμπειρος επιθετικός σημείωσε το πρώτο γκολ της ομάδας του Αγρινίου, ενώ κέρδισε και το πέναλτι στο δεύτερο μέρος με το οποίο ο Καμαρά "σφράγισε" τη νίκη του Παναιτωλικού.

Ο αδύναμος κρίκος

Η αδυναμία του Εργοτέλη να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες για γκολ έχουν φέρει την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και θα πρέπει να βελτιωθεί πολύ αν θέλει να μείνει στην μεγάλη κατηγορία.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ