STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Όταν μιλούν οι αριθμοί στα ντέρμπι "Δικεφάλων"

Όταν μιλούν οι αριθμοί στα ντέρμπι "Δικεφάλων"

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία των αναμετρήσεων ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και την παράδοση των αγώνων στην έδρα των "κιτρινόμαυρων".

Το paokfc.gr μπαίνει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 24ης Αγωνιστικής της Super League κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων και την παράδοση των αγώνων στην έδρα των "κιτρινόμαυρων".

#Στα 13 τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ μετρά εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 60 φορές με γηπεδούχο την Ένωση (43 νίκες ΑΕΚ – 10 ισοπαλίες -7 νίκες ΠΑΟΚ).

#Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σκοράρει στις τέσσερις τελευταίες του επισκέψεις στην έδρα της ΑΕΚ. ‘Eχει να βρει δίχτυα από τις 29 Ιανουαρίου 2012, όταν επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Γεωργιάδη και Αθανασιάδη.

#Ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει σκοράρει στα πέντε από τα τελευταία έξι ματς που ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα κόντρα στην ΑΕΚ και έχει συνολικά πέντε γκολ εντός και εκτός έδρας κόντρα στους Κιτρινόμαυρους.

#8 αγώνες χωρίς ήττα είναι το μεγαλύτερο σερί του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ και έγινε από τις 3 Ιουνίου 1981 μέχρι τις 29 Ιουνίου 1983 με οκτώ αναμετρήσεις για όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες ο ΠΑΟΚ είχε πέντε νίκες και τρειςισοπαλίες.

#2 από τις εκτός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ είναι με 2-0, ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη με 2-1. Από μια εμφάνιση έχουν οι νίκες με σκορ 3-1, 1-0 και 4-3.

Fans’ Man of the Match ο Πρίγιοβιτς

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αναδείχθηκε, από το κοινό του paokfc.gr και του PAOK FC Official App, ως ο Fans’ Man of the Match της αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας για την 23η αγωνιστική της Super League.

Ήταν ένα κλασικό ντέρμπι. Πάθος, ένταση, δίψα για την νίκη και μία καυτή Τούμπα συνέθεσαν ένα ιδανικό σκηνικό για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, οι οποίοι πάλεψαν για τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ήταν αυτός που έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με τη χαρά της επιτυχίας, το μπιζάρισμα της εξέδρας και τους τρεις βαθμούς.

Το τελικό 2-0 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, με τον Δικέφαλο να επικρατεί του αντιπάλου του σε όλους τους τομείς. Στο πρώτο του μεγάλο ντέρμπι στην Ελλάδα, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν από τους πρωταγωνιστές. Έκανε τη… βρώμικη, αλλά ουσιαστική δουλειά στην άμυνα και ειδικά στις στημένες φάσεις κι εν συνεχεία τη δουλειά του. Σκόραρε. Το έβδομο γκολ του σε εννιά αγώνες.

Στην ψηφοφορία για τον Fans’ Man of the Match της αναμέτρησης, που διεξήχθη μέσω του paokfc.gr και του PAOK FC Official App, ο Πρίγιοβιτς συγκέντρωσε το 32,23% και κατέκτησε τον ατομικό τίτλο, έπειτα από σκληρή μάχη με τον Αμρ Ουάρντα .

Ο Αιγύπτιος ήταν εξαιρετικός στον ελεύθερο ρόλο που του έδωσε ο Ίβιτς , ενώ έδειξε αυταπάρνηση στα τελευταία λεπτά παίζοντας με πόνους στις γάμπες. Το βάθρο συμπλήρωσε ο έτερος σκόρερ του Δικεφάλου, Εβγέν Σάκχοφ . Ο Ουκρανός έκανε τα πάντα στο γήπεδο, έτρεξε πολύ και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ