ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Ποιον θα ήθελες από τον "αιώνιο";

Ποιον θα ήθελες από τον "αιώνιο";
INTIME SPORTS

Αμφότεροι μέλη της καλύτερης ενδεκάδας του περυσινού πρωταθλήματος. Πρωταθλητής ο Τσόρι, Κυπελλούχος ο Μπεργκ. Είναι οι δυο παίκτες που θα ήθελαν περισσότερο οι... αντίπαλοι. Ποιους άλλους θα θέλατε από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στον... έτερο "αιώνιο";

Καθένας από τους δυο αντιπάλους της προσεχούς Κυριακής έχει τα δικά του όπλα. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά, σε διαφορετικές θέσεις. Κάθε οπαδός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μπορεί να έχει διαφορετική άποψη για το έμψυχο δυναμικό του έτερου "αιώνιου" αντίπαλου. Δυο παίκτες, όμως, θα ήθελαν σίγουρα τα (αντίπαλα) προπονητικά επιτελεία...

  • Ο Μήτρογλου σκοράρει εναντίον του Παναθηναϊκού με... όλες τις φανέλες που έχει φορέσει, ήταν και ο παίκτης που χάρισε τη νίκη πέρυσι στους Ερυθρόλευκους μέσα στη Λεωφόρο.

  • Ο Αφελάι και ο Ντουρμάζ είναι διεθνείς εξτρέμ. Με την Ολλανδία και τη Σουηδία. Οχι με το Λουξεμβούργο και το Αζερμπαϊτζάν...

  • Ο Κασάμι θεωρείται δύναμη πυρός στη μεσαία γραμμή των Ερυθρόλευκων και ο Μανιάτης “πολυεργαλείο”.

  • Πολύ επικίνδυνοι, υψηλού επιπέδου στα επιθετικά καθήκοντά τους, θεωρούνται οι δυο ακραίο αμυντικοί, Μαζουάκου και Ελαμπντελαουί.

  • Και οι τρεις στόπερ του Ολυμπιακού Σαντάνα, Σιόβας, Αυλωνίτης είναι ικανότατοι στις στατικές φάσεις.

  • Ο Ρομπέρτο δεν μπόρεσε να “αντισταθεί” στο περυσινό 0-3 του Φαλήρου και είχε... αναδουλειές στο εφετινό 1-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Αναμφίβολα εκτιμάται από το προπονητικό τιμ των Πράσινων ως ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερς της Λίγκας.

Όμως ο παίκτης που θεωρούσαν πέρυσι, θεωρούν και εφέτος ως τον πολυτιμότερο στον Ολυμπιακό, είναι ο Τσόρι Ντομίνγκες. Τον σέβονται και όλοι οι παίκτες του Τριφυλλιού. Οχι μόνο για το ταλέντο του, τις εμπνεύσεις του, τον ηγετικό χαρακτήρα του, την εξυπνάδα και τις ικανότητές του. Αλλά και λόγω της συμπεριφοράς του στον αγωνιστικό χώρο. Τόσο πέρυσι, όσο και εφέτος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τον Αργεντινό μέσο. Δεν αρκούσε, όμως, μόνο αυτό για να νικήσει σε όλα τα ντέρμπι...

  • Ο Στιλ απέκρουσε το πέναλτι του Μήτρογλου στο Φάληρο και εκτιμάται ως ένας από τους ικανότερους κίπερς, τόσο στον αέρα, όσο και “χαμηλά”.

  • Ο Σίλντενφελντ είναι ένας από τους σημαντικότερους στόπερ του πρωταθλήματος και ο Ταυλαρίδης θεωρείται επικίνδυνος στις στατικές φάσεις.

  • Δεν παραγνωρίζεται ούτε η πείρα του Πράνιτς, ούτε τα κλεψίματα, το passing game και η ενέργεια του “πολυεργαλείου” Ζέκα, ούτε οι κινήσεις του Ατζαγκούν με/δίχως τη μπάλα.

  • Η ταχύτητα του Κλωναρίδη, οι κινήσεις του Καρέλη, οι τοποθετήσεις και η ποιότητα του Πέτριτς είναι δεδομένα στοιχεία στον ερυθρόλευκο φάκελο.

  • Η ενδεχόμενη χρησιμοποίηση των Μαυρία, Νίνη και σε ποιους τομείς μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό θα καταγραφούν στην ερυθρόλευκη προετοιμασία.

Ομως ο παίκτης που παίκτες και προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού υπολογίζουν περισσότερο από το Τριφύλλι, είναι ο Μάρκους Μπεργκ. Πέρυσι, ο Σουηδός είχε περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στο 0-1 της Λεωφόρου, αλλά είχε στήσει... πάρτι στο Φάληρο. Στο 1-0 του πρώτου γύρου δεν είχε αγωνιστεί λόγω τραυματισμού και προέρχεται από τέσσερα 90λεπτα χωρίς γκολ. Ο Μίτσελ είχε πει “Μπεργκ” πέρυσι, σε ερώτηση για τον παίκτη του Παναθηναϊκού θα ήθελε στην ομάδα του.

Εσείς τι λέτε...



TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ