STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι καλύτερες και οι χειρότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Οι καλύτερες και οι χειρότερες μεταγραφές του καλοκαιριού
Κώστας Μήτρογλου INTIME SPORTS

Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr επιλέγει τις καλύτερες και τις χειρότερες μεταγραφές

Για αρκετούς από αυτούς είχαμε μιλήσει και το καλοκαιράκι σε ένα ανάλογο θέμα με τις καλύτερες μεταγραφές (βάσει ονόματος και καριέρας) των ομάδων της Superleague.

Πέντε με έξι μήνες μετά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε για αρκετούς, άλλοι μας δικαίωσαν και άλλοι στάθηκαν άτυχοι.

Ξεκινώντας να πούμε πως το μεταγραφικό παζάρι ήταν τόσο φτωχό, που για πρώτη φορά Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν είχαν κάτι το εξαιρετικό να μας παρουσιάσουν.

Ο Ολυμπιακός παρόλα αυτά, που βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση σε σχέση με τους άλλου τρεις, έκανε τις πιο ακριβές μεταγραφές, αλλά ταυτόχρονα έκανε και τις περισσότερες... πατάτες.

Ξεκινάμε λοιπόν το θέμα μας με τις 10 απογοητεύσεις της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Ο νικητής δεν θέλει πολύ σκέψη...

Οι καλύτεροι... χειρότεροι

Εκείνο που μας έκανε εντύπωση, είναι πως κάποιους από αυτούς τους ξέραμε. Μα καλά πως την πάτησαν έτσι οι ομάδες;

1) Κοστάνσο (Ολυμπιακός)

Τα λόγια είναι περιττά. Ο Φράνκο Κοστάνσο κερδίζει με την αξία του το συγκεκριμένο βραβείο μιας και παραλίγο να μας κάνει να ξεχάσουμε τον Λέμενς. Όπως είπε και μία ψυχή:

Έτος 1991, κάπου στην Αργεντινή....: "Και για πες μας εσύ παιδάκι μου Φράνκο τι θέλεις να γίνεις όταν θα μεγαλώσεις"; "Εγώ κυρία θέλω να γίνω τροχονόμος, αλλά και τερματοφύλακας να γίνω δεν με πειράζει"!

2) Γιάκομπ (Άρης)

Μα συγνώμη εκεί στον Άρη δεν ήξεραν; Δεν παρακολούθησαν το περσινό πρωτάθλημα; Ο Γιάκομπ πέρασε και δεν ακούμπησε λοιπόν και αποδεσμεύτηκε μία ώρα αρχύτερα. Μας άφησε πάντως σαν σουβενίρ τις 4 κίτρινες κάρτες σε οκτώ ματς.

3) Τοτσέ (Παναθηναϊκός)

Όταν έρχεσαι ως ο αντι-Σισέ πρέπει να κάνεις τουλάχιστον τα βασικά. Ο Ισπανός επιθετικός παίρνει κάτω από τη βάση στα περισσότερα στοιχεία που μας έδειξε. Ταχύτητα, τελείωμα, τοποθέτηση.

4) Σπαντάσιο (ΠΑΟΚ)

Ήρθε ως ο αντικαταστάτης του Ίβιτς και τον συνόδεψαν τα... γνωστά σχόλια για όλους τους Βραζιλιάνους. Καλή τεχνική κατάρτιση, γρήγορος, καλό σουτ, καλή πάσα, όλα καλά! Τώρα στον ΠΑΟΚ ψάχνουν να βρουν ένα... καλό τρόπο να τον αποδεσμεύσουν.

5) Μάρα (Ξάνθη)

Υποτίθεται πως με την εμπειρία του στη μεσαία γραμμή θα βοηθούσε τους Βασιλακάκη και Μάνταλο. Υποτίθεται... Μείναμε στα λόγια και στα μόλις 162 λεπτά συμμετοχής. Είναι ο Νο.1 παίκτης προς αποχώρηση.

6) Νταντόμο (Εργοτέλης)

Ένα τηλέφωνο χάθηκε να πάρουν εκεί στην ΑΕΚ για να μάθουν 1-2 πράγματα; ΟΚ ο Εργοτέλης δεν είχε πολλά χρήματα για μεταγραφές, αλλά χρήματα στο χιόνι δεν το περιμέναμε.

7) Οσμάν (Κέρκυρα)

Ο Νίκος Λυράκης το πήρε πάνω του το καλοκαίρι με τις μεταγραφές και όπως φαινεται "βουλιάζει" προς τα κάτω από το βάρος της αποτυχίας. Το παιδί προσπαθεί και είναι φιλότιμο, αλλά δεν...

8) Σολτάνι (Άρης)

Εντάξει είπαμε πως εκεί στον Άρη φοράνε κίτρινα, αλλά όχι και να μαζέψουμε όλους τους παίκτες που παίρνουν κίτρινες κάρτες πριν αρχίσει το παιχνίδι! Κλασικός τεχνίτης παίκτης που θα λέμε κάποτε: "Αυτός θα μπορούσε να κάνει καριέρα".

9) Χαριστέας (Παναιτωλικός)

Έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με γκολ και ασίστ, αλλά έμεινε κάπου εκεί. Δεν έχει δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις σου δίνει την εντύπωση πως δεν μπορεί να συνηθίσει τον τρόπο που παίζει η ομάδα. Είναι τίμιος πάντως

10) Λόβιν (Κέρκυρα)

Όταν διαβάσαμε το βιογραφικό του πάθαμε πλάκα. Τώρα έχουμε πάθει πλάκα με αυτά που δεν είδαμε στον αγωνιστικό χώρο. Ξεκίνησε σχετικά καλά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε στην κυριολεξία.

Οι καλύτερες και οι χειρότερες μεταγραφές του καλοκαιριού
Κοστάνσο INTIME SPORTS

Και οι καλύτεροι... καλύτεροι!

Πάμε και στις καλύτερες μεταγραφές. Εδώ βάλαμε παίκτες που μπροστά τους αντιμετώπισαν και διάφορες προκλήσεις λόγω της δυναμικότητας της ομάδας που αγωνίζονται.

10) Μπεσέρα (ΠΑΣ Γιάννινα)

Εξαιρετικός παίκτης και σε καλή ηλικία. Δεν έχει πολλές δυνάμεις, αλλά όποτε μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Γρήγορος, έχει την ντρίμπλα, βγάζει ασίστ και σκοράρει.

9) Ζέκα (Παναθηναϊκός)

Είναι ο παίκτης που έψαχνε ο Παναθηναϊκός στα χαφ. Δεν είναι ούτε δεκάρι, αλλά ούτε και καθαρός κόφτης. Τρέχει αρκετά, βοηθάει σε όλες τις θέσεις και τελευταία μας έδειξε πως σκοράρει.

8) Μαρκόφσκι (Ξάνθη)

Άργησε λίγο να πάρει μπρος, αλλά το είχαμε πει από το ξεκίνημα της περιόδου πως θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Έξυπνος παίκτης, με καλό τελείωμα και τοποθετήσεις. Δεν είναι γρήγορος αλλά σκοράρει αρκετά (έχει βάλει 6 γκολ σε 12 ματς)

7) Ορμπάιθ (Ολυμπιακός)

Κάνει αυτός ακριβώς που περιμέναμε. Ηρεμεί το παιχνίδι, κρατάει τη μπάλα και μοιράζοντας της σωστά δίπλα σου δίνει την εντύπωση πως η ομάδα έχει πάρει τον έλεγχο. Ίσως η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού.

6) Άντι (Παναιτωλικός)

Στην αρχή μας τα χάλασε πολύ, στη συνέχεια όμως βελτιώθηκε εντυπωσιακά και είναι βέβαιο πως θα απασχολήσει πολλές ομάδες από την Ελλάδα κι όχι μόνο. Γρήγορος, καλός αμυντικά και συμπαθητικός στις σέντρες του. Το βασικό; Είναι σταθερός.

5) Ντένις Επστάιν (Ατρόμητος)

Τρομερή σεζόν. Είναι το μυαλό του Ατρόμητου. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Παίζει και στα δυο άκρα, βγάζει πολλές ασίστ (4) και από τα πόδια του περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας του Περιστερίου. Στα 25 μπορεί να φέρει χρήματα.

4) Μάριο Γκαλίνοβιτς (Κέρκυρα)

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο μόνος λόγος που ελπίζει η Κέρκυρα σε παραμονή είναι λόγο του Κροάτη τερματοφύλακα. Όπως και στην Καβάλα πέρσι, έτσι και φέτος δείχνει πως είναι ο κορυφαίος κίπερ στο πρωτάθλημα.

3) Στιβ Λιό Μπελέκ (ΑΕΚ)

Στην αρχή κι αυτός μας απογοήτευσε, αφού δεν σκόραρε και έχανε το ένα γκολ μετά το άλλο. Στη συνέχεια δούλεψε, άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του και ένα ρόλο στο γήπεδο, ενώ άνοιξε και λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα.

2) Ρόι Κάρολ (ΟΦΗ)

Φέτος αν δεν το έχετε προσέξει έχουμε καλούς τερματοφύλακες (Βελλίδης, Μπλάζιτς, Καπίνο, Χακόμπο, Ιτάνς, Βιβιανί). Ένας από αυτούς είναι και ο πρώην πορτιέρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πραγματοποιεί εξαιρετικό πρωτάθλημα.

1) Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος)

Τα λόγια είναι περιττά. Έξι γκολ, τέσσερις ασίστ και ο Ατρόμητος στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με δυο μόλις ήττες σε 13 παιχνίδια. Όπως φαίνεται ο νεαρός φορ βρήκε στο πρόσωπο του Γιώργου Δώνη τον προπονητή που τον πίστεψε, που δούλεψε μαζί του και του έδωσε να καταλάβει πως παίζεται το ποδόσφαιρο.

Ο ίδιος ο Μήτρογλου το κατάλαβε και στις λίγες συνεντεύξεις που έχει δώσει παραδέχθηκε πως φέτος είναι απλά ένας από την ομάδα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ