STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οι αλλαγές έδωσαν τη νίκη στην Ξάνθη, 2-0 την Κέρκυρα εκτός έδρας

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι δυο αλλαγές του Ράσταβατς, Ρότσε και Σιλά, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη της Ξάνθης επί της Κέρκυρας με 2-0 με τους Ακρίτες να σπάνε την αρνητική παράδοση που είχαν στο νησί των "Φαιάκων".

Με τρεις πολύτιμους βαθμούς απέδρασε από την Κέρκυρα η Ξάνθη επικρατώντας με 2-0 της ομάδας του Αλέκου Βοσνιάδη με τις δυο αλλαγές που έκανε ο Μίλαν Ράσταβατς από πλευράς των Ακριτών να αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Οι Ρότσε και Σιλά ήρθαν από τον πάγκο αλλά άλλαξαν τα δεδομένα υπέρ της ομάδας τους με τον πρώτο να έχει την ασίστ στο 1-0 και τον δεύτερο να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων.

Η Ξάνθη που ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης είχε σε τρομερή μέρα και τον Ζίβκοβιτς που έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις ενώ με αυτή της τη νίκη στο νησί των Φαιάκων έσπασε μια αρνητική παράδοση που την ήθελε να μην κερδίζει εκτός έδρας.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Αλέκος Βοσνιάδης έκανε μια αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας με τον Λεβαδειακό και αυτή ήταν αναγκαστική καθώς στη θέση του Σοϊλέδη που ήταν τραυματίας χρησιμοποίησε τον Ντιόγκο. Το αρχικό σχήμα της Κέρκυρας σε διάταξη 4-2-3-1 αποτελούνταν από τους Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Σιόντης, Ντιόγκο, Μπαλάφας, Αρτυματάς, Γκόμες, Παμλίδης, Επστάιν και Τουράμ.

Από την άλλη ο Μίλαν Ράσταβατς είχε δυο σημαντικές απουσίες καθώς δεν υπολόγιζε στους βασικούς Φλίσκα, Λουσέρο που ήταν τραυματίες και εκτός αποστολής και στο 4-3-3 με το οποίο κατέβασε τη Ξάνθη στο νησί των "Φαιάκων" χρησιμοποίησε τους Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Σβαρνά, Λισγάρα, Κασάδο, Ντε Λούκας, Καμαρά, Μεχία, Μπρίτο, Γέντρισεκ και Κίκε.

Οι αλλαγές έδωσαν τη νίκη στην Ξάνθη, 2-0 την Κέρκυρα εκτός έδρας


Οι αλλαγές έδωσαν τη νίκη στην Ξάνθη, 2-0 την Κέρκυρα εκτός έδρας

Άλλαξαν τη ροή του αγώνα οι αλλαγές

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος του ήταν μοιρασμένο με τις δυο ομάδες να απειλούν ελάχιστα τις δυο εστίες αλλά στο δεύτερο 45λεπτο η Ξάνθη ήταν καλύτερη από την Κέρκυρα και πήρε βοήθεια και από τις αλλαγές που έκανε σε αντίθεση με τους "Φαίακες".

Το πρώτο γκολ στο 65' από τον Μεχία έλυσε τα πόδια των παικτών του Ράσταβατς ενώ στη συνέχεια η Κέρκυρα έμεινε και με δέκα παίκτες και αυτό έπαιξε το ρόλο του ώστε η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη να μη μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Η Ξάνθη "κλείδωσε" μάλιστα το υπέρ της τρίποντο στο 85' με το γκολ του Σιλά και ανάγκασε την Κέρκυρα στην πρώτη της ήττα με τον Αλέκο Βοσνιάδη στον πάγκο.

Γήπεδο: "ΕΑΚ Κέρκυρας"

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Α. Πήττας (Ηλείας), Ι. Κοντιζάς (Πειραιά)

4ος: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Σιόντης, Ντιόγκο, Μπαλάφας, Αρτυματάς (46΄Βενέτης), Γκόμες, Παμλίδης, Επστάιν (43' Νούνες), Τουράμ (70' Ντουαλά).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβαρνάς, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Καμαρά, Μεχία, Μπρίτο (87' Κάστρο), Γέντρισεκ (63' Ρότσε), Κίκε (78' Σιλά).

Γκολ: 65' Μεχία, 85' Σιλά

Κίτρινες: 46' Γρομητσάρης, 51' Μπαλάφας/56' Λισγάρας, 90' Σιλά

Κόκκινες: 72' Μπαλάφας (δεύτερη κίτρινη)

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με καλό ρυθμός και προϋποθέσεις από τις δυο ομάδες που μπήκαν μαζεμένα στον αγωνιστικό χώρο και δείχνοντας η μία να φοβάται την άλλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 8' από πλευράς Κέρκυρας. Ο Μπαλάφας με ωραία κάθετη βρήκε τον Γκόμες στη περιοχή, αυτός γύρισε παράλληλα στον Παμλίδη που από το ύψος του πέναλτι θα πλασάρει αλλά ο Ζίβκοβιτς θα διώξει τη μπάλα.

Η Ξάνθη απάντησε από την πλευρά της στο 14' με τον Μεχία. Ο μέσος των φιλοξενούμενων έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σβαρνά αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης ο Λισγάρας.

Οι παίκτες του Ράσταβατς είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 19' όταν ο Κίκε Μπουλά έπαιξε ωραία το ένα-δυο με τον Γέντρισεκ και μπήκε στην περιοχή, έκανε μια σέντρα σουτ αλλά ο Μπρίτο δεν πρόλαβε να μπει στη φάση.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 27' ήταν σειρά της Κέρκυρας να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκομέζ αλλά και πάλι σωστά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να απειλήσουν η μία την αλλη και είναι χαρακτηριστικό ότι φτάσαμε στο 45' για να δούμε μια αξιόλογη φάση. Ο Νούνες που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Επστάιν λίγο νωρίτερα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε την ντρίπλα και έδωσε έξω στον Αρτυματά που έκανε ένα δυνατό σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα και στο δεύτερο 45λεπτο και είχαν διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ήταν στο 49' όταν η Ξάνθη είχε κερδίσει κόρνερ και η Κέρκυρα έφυγε στην αντεπίθεση με τον Νούνες να γίνεται κάτοχος της μπάλας στα αριστερά. Ο Πορτογάλος μπήκε στη περιοχή, πέρασε τον αντίπαλο του και σούταρε αλλά ο Ζίβκοβιτς είπε όχι και έδιωξε σε κόρνερ.

Μάλιστα στην εκτέλεση του κόρνερ ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ζίβκοβιτς ενστικτωδώς έδιωξε με τις μπουνιές κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

ΠΗΡΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Η ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 65' μετά από ωραία έμπνευση του Ρότσε που απέφυγε με ντρίπλα κάτω από τα πόδια τον αντίπαλο του και πάσαρε ωραία στον Μεχία ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 69' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά δεν έδιωξε καλά ο Γιαννακόπουλος ο Ρότσε πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Γιαννακόπουλος θα διώξει ξανά σε κόρνερ.

ΜΕ ΔΕΚΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο 72' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Μπαλάφας είδε την κόκκινη κάρτα. Ο μέσος της Κέρκυρας έκανε ένα τάκλιν στον Κασάδο και αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με 10' παίκτες.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Κέρκυρα είχε τρομερή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια στο 77'. Ο Γκόμες μέσα στην περιοχή κατέβασε όμορφα τη μπάλα και έδωσε στον Παμλίδη που ακολούθησε τη φάση. Ο επιθετικός των γηπεδούχων σούταρε απευθείας αλλά ο Ζίβκοβιτς με το δεξί πόδι έδιωξε τη μπάλα και έσωσε την ομάδα του από βέβαια παραβίαση.

ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ Η ΞΑΝΘΗ

Οι φιλοξενούμενοι σφράγισαν τη νίκη τους στο 85' με ένα πανέμορφο γκολ από τον Σιλά που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι ως αλλαγή. Οι Ακρίτες βγήκαν όμορφα στην επίθεση, γύρισαν σωστά τη μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Σιλα ο οποίος με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας.

Αυτή ήταν μάλιστα και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης με την Ξάνθη να κατακτά μια ακόμη νίκη εκτός έδρας και ένα σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο.

Οι αλλαγές έδωσαν τη νίκη στην Ξάνθη, 2-0 την Κέρκυρα εκτός έδρας

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του 77'. Εκεί όπου ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σωτήρια το σουτ του Παμλίδη από κοντά. Κράτησε το υπέρ της Ξάνθης 1-0 σε μια πολύ δύσκολη φάση και πιστοποίησε γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους γκολκίπερ στο πρωτάθλημα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γεώργιος Μπλάνας από τη Μεσσηνίας. Πολύ καλή η διαιτησία του ρέφερι της αναμέτρησης. Ουσιαστικά δεν έκανε κανένα λάθος όπως και οι βοηθοί του ενώ σωστά ακυρώθηκαν και τα δυο γκολ ως οφσάιντ, ένα για κάθε ομάδα, στη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ζίβκοβιτς. Τρομερές επεμβάσεις από τον γκολκίπερ της Ξάνθης όποτε χρειάστηκε. Τουλάχιστον τρεις σωτήριες που κράτησαν το μηδέν για την ομάδα του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα συγχαρητήρια του Τουράμ στον Ζίβκοβιτς. Στο 50' ο Ζίβκοβτις έσωσε σε δυο φάσεις την εστία του και κράτησε το μηδέν με τον Τουράμ να χάνει τη δεύτερη ευκαιρία. Αμέσως ο φορ της Κέρκυρας έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον γκολκίπερ της Ξάνθης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μπαλάφας. Άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες σε ένα καίριο σημείο κάνοντας ένα τάκλιν που ουσιαστικά δεν χρειαζόταν και πήρε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ