STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - SKODA Ξάνθη 0-1

ΟΦΗ - SKODA Ξάνθη 0-1
INTIME SPORTS

Η Ξάνθη, χάρη σε υπέροχο γκολ του Καπετάνου (65'), πήρε το τρίποντο στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και μπαίνει γερά στη μάχη των πλέι οφ. Στον αντίποδα, οι Κρητικοί του Νίκου Αναστόπουλου βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο.

Αν ήθελε η Ξάνθη να μείνει ζωντανή στο "κυνήγι" των πλέι οφ, όφειλε να φύγει νικήτρια από το Ηράκλειο απέναντι στον "λαβωμένο" από πολλές απόψεις, ΟΦΗ. Όπερ και εγένετο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που ναι μεν δεν εντυπωσίασε στο άδειο "Γεντί Κουλέ", αλλά είχε την ουσία και έφυγε με το υπερπολύτιμο τρίποντο, επικρατώντας 0-1.

Δήμιος για τους γηπεδούχους που μόνο με θαύμα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό, ήταν ο Παντελής Καπετάνος, ο οποίος αποτέλεσε την "χρυσή αλλαγή" για τους Θρακιώτες. Στο 65', εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη ενέργεια του Λουσέρο και την καλοζυγισμένη σέντρα του από τα αριστερά, σκοράροντας με τακουνάκι στην κίνηση.

Η Ξάνθη έφτασε τους 40 βαθμούς στο πρωτάθλημα, δυο λιγότερους από τον 5ο του πίνακα, Παναιτωλικό (έχασε 0-1 από την Κέρκυρα), ενώ ο ΟΦΗ έμεινε στους 13, εννέα λιγότερους από το Λεβαδειακό και ήδη πρέπει να σκέφτεται την επόμενη σεζόν που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα τον βρει σε χαμηλότερη κατηγορία.

ΟΦΗ - SKODA Ξάνθη 0-1
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Στάδιο "Θ.Βαρδινογιάννης"

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωστάρας, Χρήστος Μπαλτάς

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης (37' Τζορτζ), Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής, Μερεμπασβίλι

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπαξεβανίδης, Σολτανί, Παπάζογλου, Φερνάντεθ (78' Γουάλας), Ομπόντο, Βασιλακάκης, Φλίσκας (33' Λουσέρο), Γούτας, Μπέλιτς (52' Καπετάνος).

Γκολ: 65' Καπετάνος

Κάρτες: 15' Ομπόντο, 26' Κουτσιανικούλης, 28' Μονιάκης, 38' Κάλαϊτζιτς, 40' Μπαξεβανίδης, 51' Μερεμπασβίλι, 70' Μακρής, 91' Φλίσκας

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Γρήγορα θα ξεχαστεί το θέαμα που προσέφεραν στο "Γεντί Κουλέ" οι ΟΦΗ και Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο. Κάτι το άδειο σκηνικό στις εξέδρες, κάτι η σκοπιμότητα των βαθμών, δεν βοήθησαν να δούμε κάτι αξιόλογο, με το 0-0 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα στο χορτάρι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ένα άστοχο σουτ του Φλίσκα στο δεκάλεπτο, εντούτοις δεν μετουσιώθηκε σε κάτι παραπάνω.

Η κορυφαία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου (21'). Ο Ροβίθης μπήκε ωραία από δεξιά, έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον Περογραμβράκη, ωστόσο ο Μπαξεβανίδης με τρομερή προσπάθεια και τον Κυριακίδη εξουδετερωμέν, έσωσε την εστία της Ξάνθης. Λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια (44'), ο Μπέλιτς είχε μια καλή στιγμή για τους Θρακιώτες, ενώ έγινε από μια αναγκαστική αλλαγή έκαστος (33' ο Λουσέρο στην θέση του Φλίσκα και στο 37' ο Τζορτζ στην θέση του Δαμιανάκη).

Με... ορμή μπήκε ο ΟΦΗ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, θέλοντας να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους. Στο 50', ο Περογαμβράκης δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κυριακίδη, ενώ σουτ του Μερεμπασβίλι στο ίδιο λεπτό κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν και στο 65' ο Λουτσέσκου είδε την επιλογή του να δικαιώνεται. Ο Λουσέρο έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, σέντραρε και στην κίνηση ο Καπετάνος με τακουνάκι αλά Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια.

Από 'κει και πέρα, οι παίκτες της Ξάνθης θέλησαν να κάνουν διαχείριση του αγώνα, να μη ρισκάρουν και να διαφυλάξουν το μηδέν πίσω. Ο ΟΦΗ ήταν απογοητευμένος, προσπάθησε με όσες δυνάμεις είχε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και οι Ακρίτες έφυγαν με ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο από το "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".

Η φάση του αγώνα

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα από το ξεκίνημα της φάσης ως το φινάλε της. Φοβερή προσπάθεια του Λουσέρο από αριστερά, πέρασε ανάμεσα από δύο αντιπάλους και στο γύρισμά του ο Καπετάνος σκόραρε με τρομερό τακουνάκι στην κίνηση.

Ο διαιτητής

Έκανε αρκετή χρήση της κίτρινης κάρτας ο ρέφερι, Γιώργος Κύζας. Πάντως, προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση και δεν επηρέασε με τα σφυρίγματά του την εξέλιξη του ματς. Καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορεί να έχει παράπονα από την διαιτησία.

ΟΦΗ - SKODA Ξάνθη 0-1
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παντελής Καπετάνος μπήκε αλλαγή στο 52' και όρισε τη μοίρα της αναμέτρησης, χαρίζοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην Ξάνθη, που συνεχίζει τις "υψηλές πτήσεις". Το τελείωμά του ήταν επιθετικού κλάσης και θύμισε... Ζλάταν. Εντάξει, υπερβολικός ο παραλληλισμός, αλλά δεδομένα θα μνημονεύαμε τον Σουηδό φορ αν σκόραρε πάλι με αυτό τον τρόπο.

Μας άρεσε

Από πλευράς ΟΦΗ, ο Μπολάκης έκανε ένα ακόμη καλό ματς. Κρατούσε τη θέση του και δείχνει παίκτης με πολύ καλά στοιχεία, που αν δουλευτεί, θα μπορέσει να αφήσει το... στίγμα του. Για την Ξάνθη, ο Κυριακίδης δήλωσε "παρών" όποτε χρειάστηκε σε ένα... κρύο ματς από πολλές απόψεις.

Δεν μας άρεσε

Αναμφίβολα οι άδειες εξέδρες. Ο ΟΦΗ δίνει την ύστατη μάχη μήπως και σώσει την παρτίδα, έχει μείνει με ελάχιστους παίκτες και στερήθηκε τον κόσμο του, ο οποίος πάντα τον βοηθάει και τον... σπρώχνει. Ήταν έτσι και αλλιώς τιμωρημένοι οι Κρητικοί για ό,τι έγινε με τον Παναθηναϊκό, αλλά υπάρχει και η απόφαση που έχει επιβάλει ο Σταύρος Κοντονής για τα παιχνίδια της Super League. Πολύ "κρύο" το σκηνικό στο "Γεντί Κουλέ".

ΟΦΗ - SKODA Ξάνθη 0-1
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ