STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-3

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-3
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός "απέδρασε" από το "Γεντί Κουλέ" με 3-2 απέναντι σε έναν ψυχωμένο ΟΦΗ και διατηρήθηκε στο -6 από τον Ολυμπιακό. Κορυφαίος για το "τριφύλλι" ο Καρέλης που πέτυχε δυο γκολ.

Αν ο Παναθηναϊκός ήθελε να (απο)δείξει σε όλους ότι στοχεύει στην κορυφή και δεν πρόκειται να παρατήσει τη μάχη τίτλου, έπρεπε να περάσει από το "Γεντί Κουλέ". Το "τριφύλλι", δείχνοντας χαρακτήρα και έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Καρέλη, κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 στο Ηράκλειο του ΟΦΗ και διατηρήθηκε στο -6 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μια εβδομάδα πριν τον υποδεχτεί στη Λεωφόρο.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 2', με τον διεθνή επιθετικό, αλλά οι Κρητικοί ανασυντάχθηκαν έφεραν τούμπα το ματς με τους Μονιάκη (φάουλ) και Μερεμπασβίλι (πέναλτι) προτού πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πράνιτς με την... βοήθεια του Μακρή ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό και ο Καρέλης από πάσα του Χουχούμη ολοκλήρωσε την "πράσινη" ανατροπή, που διατήρησε τον ΟΦΗ στους 13 βαθμούς και στην προτελευταία θέση του πίνακα.

Αρκετά λάθη από τον ρέφερι Δημητρόπουλο, ειδικά στο πρώτο μέρος (κατά βάση στον πειθαρχικό έλεγχο), αφήνοντας με παράπονα την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που φωνάζει και για το πέναλτι του Τριανταφυλλόπουλου στον Τζορτζ.

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-3
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Στάδιο "Θ.Βαρδινογιάννης"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

Βοηθοί: Στυλιανός Τσολάκης, Ιωάννης Σίπκας

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Μονιάκης (31' Ροβίθης), Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς (79' Περογαμβράκης), Λαμπρόπουλος, Μακρής, Μερεμπασβίλι, Κουτσιανικούλης, Τζορτζ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης (86' Κουτρουμπής), Σίντεφελτ, Μαυρίας (46' Νίνης), Πράνιτς, Πέτριτς (63' Ατζαγκούν).

Γκολ: 26' Μονιάκης, 44' Μπερεμπασβίλι (πεν.) / 2', 75' Καρέλης, 49' Πράνιτς

Κάρτες: 20' Τζορτζ, 21' Ζέκα, 25' Μαυρίας, 40' Δαμιανάκης, 40' Μπεργκ, 43' Τριανταφυλλόπουλος, 45'+2' Σίλντενφελντ, 50' Λόρια, 81' Μερεμπασβίλι, 91' Μακρής

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης από τον Μπάμπη Τσιμπίδα

Ανασκόπηση αγώνα

Σε ένα περιβάλλον διόλου... φιλόξενο για τον Παναθηναϊκό, το γρήγορο γκολ θα αποτελούσε "βάλσαμο" για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Όπερ και εγένετο, αφού μόλις στο 2' οι "πράσινοι" μπήκαν σε θέση οδηγού, όταν ο Καρέλης με το αριστερό έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια, σε μια φάση που έχει ξεκινήσει από συνδυασμό του Μπεργκ με τον Πέτριτς και αρχικό σουτ του Κροάτη που κόντραρε στον Φάζο. Το "τριφύλλι" είχε πετύχει τον αρχικό του στόχο, εντούτοις υπήρχε ολόκληρο ματς μπροστά και τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Όποιος περίμενε από τον ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου να τα παρατήσει, πήρε την... απάντησή του με τρόπο πειστικό. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο χορτάρι, δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ και ο Παναθηναϊκός "βοήθησε" με το παιχνίδι του, προκειμένου οι Κρητικοί να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Στιλ. Ο Άγγλος γκολκίπερ και η άμυνα του "τριφυλλιού" είχαν μπόλικη δουλειά, η πίεση αυξανόταν και μετουσιώθηκε σε γκολ ισοφάρισης στο 26' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μονιάκη. Η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έσκασε μέσα από την γραμμή του τέρματος. Το μομέντουμ είχε πλέον αλλάξει και όλα ξεκινούσαν από την αρχή.

Η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, αφού το σχήμα με τους δύο κεντρικούς χαφ και τους δύο εξτρέμ δεν απέδιδε, ενώ και ο Πέτριτς ήταν άφαντος. Στο 31', ο σκόρερ του ΟΦΗ έγινε αναγκαστικά αλλαγή (μπήκε στην θέση του ο Ροβίθης) και ο Παναθηναϊκός έγινε απειλητικός στο 35' κεφαλιά του Μπεργκ που κατέληξε άουτ. Ο Χουχούμης, τέσσερα λεπτά μετά, επιστράτευσε τα αντανακλαστικά του Λόρια, για να φτάσουμε στο 44' και το πέναλτι του Τριανταφυλλόπουλου στον Τζορτζ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μπερεμπασβίλι, φέρνοντας "τούμπα" το ματς σε ένα κομβικό χρονικά σημείο. Ο Έλληνας αμυντικός μάρκαρε από πίσω τον μέσο του ΟΦΗ, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα.

Με την έναρξη του β' μέρους, ο Μαυρίας άφησε την θέση του στον Νίνη, ο οποίος έπαιξε σε ρόλο επιτελικού χαφ, με τον Καρέλη να πηγαίνει στην κορυφή. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν νωρίς και συγκεκριμένα στο 49' με τον Πράνιτς να πιάνει ένα ξερό μακρινό σουτ, η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Μακρή, πήρε ύψος και... αναπαύτηκε στα δίχτυα του Λόρια. Το γκολ αυτό άλλαξε άρδην την ψυχολογία και τα δεδομένα του ματς, καθώς οι "πράσινοι" αναθάρρησαν και έγιναν πιο επιθετικοί στο παιχνίδι τους.

Στο 53', ο Τζορτζ ανάγκασε σε επέμβαση με τα πόδια τον Στιλ, ενώ έξι λεπτά μετά ο Καρέλης είδε το δυνατό του σουτ να βρίσκει το δοκάρι. Τα ματς είχε ρυθμό, φάσεις και όλα ήταν ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα. Ο Αναστασίου έβαλε και τον Ατζαγκούν αντί του κακού Πέτριτς και ο Παναθηναϊκός ανέβασε "στροφές", κυνηγώντας την ανατροπή. Αυτή ήρθε στο 75', όταν ο Χουχούμης έστρωσε στον Καρέλη και εκείνος του είπε "ευχαριστώ", σκοράροντας με το αριστερό για το 2-3 του "τριφυλλιού". Πλέον, ο στόχος είχε επιτευχθεί και απλά το "τριφύλλι" όφειλε να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ΟΦΗ πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε, προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν του επέτρεψε να φτιάξει αξιόλογες φάσεις μπροστά στην εστία του Στιλ, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δημητρόπουλου. Οι Κρητικοί έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη της παραμονής και ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε στους έξι βαθμούς από τον Ολυμπιακό και με νίκη την ερχόμενη Κυριακή (22/2) θα βρεθεί σε "απόσταση βολής" από την κορυφή.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ της ισοφάρισης του Πράνιτς ήταν κομβικό για την εξέλιξη του ματς. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έπιασε ένα ξερό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Μακρή και πήρε όσο ύψος χρειαζόταν για να καταλήξει στα δίχτυα του Λόρια, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα.

Ο διαιτητής

Ο Δημητρόπουλος έκανε αρκετά λάθη στο ματς, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο (κάρτες), όσο και στα κριτήρια που σφύριζε φάουλ, προκαλώντας αρκετά παράπονα στους φιλοξενούμενους. Δεν είχε τον έλεγχο του αγώνα, αυτή είναι η αλήθεια.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Νίκος Καρέλης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού. Πέτυχε δυο γκολ, είχε δοκάρι, ήταν μια διαρκής απειλή για την εστία του Λόρια και αναμφίβολα παίρνει τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης στο "Γεντί Κουλέ".

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-3
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και γύρισε το παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα και κόντρα σε έναν ψυχωμένο αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι, αν και ήταν πίσω με 2-1, κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα στην επανάληψη και να φτάσουν σε ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο, μια εβδομάδα πριν το αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Δεν μας άρεσε

Όσο καλός ήταν μετά το 2-1 υπέρ του ΟΦΗ, τόσο άσχημα έπαιξε ο Παναθηναϊκός μετά το γρήγορο γκολ στο 2'. Οι φιλοξενούμενοι δεν "επένδυσαν" στο τέρμα που πέτυχαν, οπισθοχώρησαν, έδωσαν χώρο στην γηπεδούχο ομάδα και εκείνη το εκμεταλλεύτηκε. Τέτοια "νεκρά" διαστήματα θα πρέπει να μην τα επιτρέψει στο μέλλον η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, αν θέλει να αποφύγει τις "κακοτοπιές".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ