STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Μπαράλες στη "χρυσή βίβλο" των πρώτων σκόρερ

Ο Μπαράλες στη "χρυσή βίβλο" των πρώτων σκόρερ
INTIME SPORTS

Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο τίτλος του πρώτου σκόρερ πάει σε ξένο ποδοσφαιριστή, που δεν είναι άλλος από τον Τζερόνιμο Μπαράλες.

Χρειάστηκε 17 γκολ για να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Αστέρα που καταφέρνει κάτι τέτοιο, ενώ έγινε ο 2ος συνεχόμενος και 4ος (στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος) Αργεντίνος που φτάνει στο συγκεκριμένο επίτευγμα.

Προηγήθηκαν οι Ισμαελ Μπλάνκο (2 φορές), Λουτσιάνο Γκαλέτι και Εστεμπάν Σολάρι (πέρυσι).

Σημειώστε και άλλον ένα λόγο, που καθιστά σημαντικό το επίτευγμά του: Είναι μόλις ο 4ος ποδοσφαιριστής επαρχιακής ομάδας που το καταφέρνει μετά τους Δημήτρη Παπαδόπουλο (ΟΦΗ 1977), Ιμρε Μπόντα (Ολ. Βόλου 1989) και Εστεμπάν Σολάρι (Ξάνθη 2014).

Ο Μπαράλες στη "χρυσή βίβλο" των πρώτων σκόρερ


Παρότι δεν αγωνίστηκε στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, οι άμεσοι διώκτες του, Κώστας Μήτρογλου και Τσόρι Ντομίνγκες, δεν κατάφεραν να τον φθάσουν και έγραψε στη χρυσή βίβλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο το δικό του όνομα όσο και του Αστέρα, που όπως προαναφέραμε έγινε η 4η ομάδα της περιφέρειας από την οποία αναδεικνύεται ο πρώτος σκόρερ.

Τα 17 γκολ τα πέτυχε σε 27 συμμετοχές. Τα 10 τα σημείωσε στο “Θ. Κολοκοτρώνης” και τα 7 εκτός έδρας. Το μοναδικό του χατ τρικ ήταν στο 6-1 σε βάρος του ΟΦΗ στις 22 Φεβρουαρίου.

Ο σύλλογος που έχει αναδείξει τους περισσότερους πρώτους σκόρερ είναι η ΑΕΚ, καθώς 12 ποδοσφαιριστές της κατέκτησαν συνολικά 20 φορές την πρώτη θέση στο σχετικό πίνακα. Ενώ ο ποδοσφαιριστής που έχει αναδειχθεί τις περισσότερες φορές πρώτος σκόρερ είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης (5 φορές), που έχει και το ρεκόρ με 39 γκολ την περίοδο 1971-72.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Μπαράλες στη "χρυσή βίβλο" των πρώτων σκόρερ
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ