STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μώραλης: "Δεν υπήρχε σαν σκέψη η αναδιάρθρωση"

Μώραλης: "Δεν υπήρχε σαν σκέψη η αναδιάρθρωση"
INTIME SPORTS

O πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης μιλώντας στην συνδρομητική τηλεόραση τόνισε πως το καλοκαίρι δεν υπήρχε σκέψη για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Τι είπε για τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων και τον Γιάννη Αλαφούζο

Στην συνδρομητική τηλεόραση της NOVA φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης (25/9) ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης ο οποίος αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, αλλά και για τα tweets του Γιάννη Αλαφούζου.

" Ήμουν στη Super League και γνώριζα αρκετά από τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Έχω τη διάθεση να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε μερικά πράγματα. Άρα δεν μπορώ να πω ότι αιφνιδιάστηκα από αυτά που συνάντησα. Ξεκινήσαμε μία δουλειά που ελπίζουμε να φέρει αποτελέσματα στο μέλλον", είπε στην αρχική του ομιλία ο πρόεδρος του συνεταιρισμού και πρόσθεσε:

" Η επιθυμία μου είναι να ανοίξουμε θέματα που δεν είχαν ανοιχθεί στο παρελθόν. Η μεγάλη κρίση προσγείωσε και το ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος κατά την άποψή μου πρέπει να είναι εκτελεστικός. Το μοναδικό πλεονέκτημα για εμένα είναι ότι έχω χρόνο να διαθέσω. Με τον Ολυμπιακό δεν ασχολούμαι αρκετά. Με ενδιαφέρει σαν ομάδα, αλλά η καθημερινότητά μου είναι η λίγκα".

Για όσα έγιναν το καλοκαίρι με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και την αναδιάρθρωση είπε: " Καταφέραμε να ξεκινήσουμε στην ώρα μας και οι 16 ομάδες είναι επιτυχία. Το αυτονόητο είναι επιτυχία πλέον. Τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω κρίσης το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει. Δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσουν όλες οι ομάδες στην ώρα τους.

Για αυτό θεωρείται επιτυχία. Δεν είναι πολλές οι πιθανότητες για να τελειώσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Σε κανέναν από τους 16 δεν είχε περάσει από το μυαλό να αυξήσουμε τις ομάδες στις 18. Δεν υπήρχε σαν σκέψη. Είχαμε σκεφτεί σε 1-2 χρόνια να γίνει μείωση των ομάδων".

Για τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: " Θέλουμε ένα σύστημα παρακολούθησης των οικονομικών στοιχείων της ομάδας. Αυτό για να μην παρασυρθούν και να μπορούν να προστατευτούν. Εμείς στη λίγκα θα παίρνουμε τα οικονομικά στοιχεία και θα βλέπουμε αν υπάρχουν λάθη. Δεν γινόταν να γίνει πρωτάθλημα χωρίς δυνατές ομάδες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Άρη) και για αυτό αλλάξαμε την απόφαση με τις αδειοδοτήσεις".

Για τον Γιάννη Αλαφούζο και τα tweets του: " Η Λίγκα δεν μπορεί να κάνει κάτι για το θέμα αυτό. Δεν υπάρχει κάποιος πειθαρχικός κανονισμός. Υπάρχουν τα όργανα που μπορούν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελείς δεν είναι της Super League. Μία τέτοια ενέργεια, η οποία εάν παρανοηθεί από τους φιλάθλους φτάνει στα όρια της επικίνδυνης σκέψης. Ήταν ατυχής η κίνησή του. Στο μέλλον πρέπει να δημιουργήσουμε εσωτερικούς κανονισμούς για τέτοιες κινήσεις".

Για τη διαιτησία: " Η διαιτησία δεν μπορεί να έρθει στη Super League, ανήκει στην ΕΠΟ. Θεωρώ ότι ασχολούμαστε πολύ με τη διαιτησία γιατί δεν είμαστε καλοί σε όλα τα άλλα, δεν έχουμε γήπεδα, έχουμε οικονομικά προβλήματα, δεν γίνονται μεγάλες μεταγραφές.

Έχουμε παρόμοια διαιτησία με το ποδόσφαιρο μας. Και προβλήματα με τη διαιτησία έχουν σε όλα τα πρωταθλήματα, σε όλες τις διοργανώσεις. Για μας είναι άλλα τα προβλήματα. Άλλος είναι υπεύθυνος να φτιάξει τη διαιτησία. Δεν νομίζω ότι θα προσφέρει κάτι να έχουμε εκπρόσωπό μας στην ΚΕΔ".

Για την αναξιοπιστία στο ποδόσφαιρο και την κριτική που γίνεται: " Στο θέμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας φταίμε όλοι. Πρέπει να υπάρξει εσωτερικός κανονισμός συμπεριφοράς, για παράγοντες που κατηγορούν παντού το ποδόσφαιρο, τη διαιτησία κτλ. Δεν γίνεται να αυτοπυροβολούμαστε. Είναι απαράδεκτο απ’ όπου κι αν γίνεται.

Δεν γίνεται να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Και κάποια στιγμή πρέπει να λέμε και ονόματα στην Ελλάδα. Αυτός στήνει παιχνίδια, αυτός τα παίρνει κτλ. Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε όλο το ποδόσφαιρο αν κάποιοι έχουν παραβατική συμπεριφορά. Φταίει το ποδόσφαιρο που δεν αποφασίζει ο ανακριτής να τελειώσει το θέμα των στημένων και κρατούνται όμηροι τόσοι άνθρωποι;".

Για τα χρήματα που δίνει το κράτος στο ποδόσφαιρο: " Το κράτος δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στο ποδόσφαιρο. Αντίθετα, η αστυνομία παίρνει από το ποδόσφαιρο πολλά εκατομμύρια για τις υπηρεσίες της στα γήπεδα, όπως το 10% από τα τηλεοπτικά και το 5% από τα εισιτήρια. Την τριετία 2009-2011, ο ΟΠΑΠ έδωσε διαφήμιση, διότι για διαφήμιση πρόκειται και όχι χορηγία, 53 εκατ. ευρώ στη Super League.

Την τριετία 2012-2014 θα δώσει 27 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει 50% μείωση λόγω της κρίσης; Άρα για ποια πρόκληση και υπερβολικά χρήματα μιλάμε; Και η διαφήμιση στη φανέλα ανταποδοτική είναι. Τα 500 χιλ. ευρώ που δίνονται στις ομάδες είναι νούμερο που "παίζει" στην αγορά, δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κρατικοδίαιτο".

Για τη βία στα γήπεδα: " Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, πολιτεία, ΕΠΟ, Super League, τι βία έχουμε, να την καταγράψουμε, να δούμε τις ευθύνες του καθενός και να το αντιμετωπίσουμε".

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: " Έχουμε μία ψήφο όπως όλες οι Ενώσεις και δεν έχουμε ακόμη τοποθετηθεί".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ