STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μπουκ πλήρωσε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή από Γενάρη

Μπουκ πλήρωσε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή από Γενάρη
INTIME SPORTS

Μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα, ωστόσο, εταιρία στοιχημάτων πλήρωσε από τώρα τα πονταρίσματα των παικτών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα από τον Ολυμπιακό!

Η νίκη του Ολυμπιακού επί τους ΠΑΣ Γιάννενα σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη από τον Αστέρα, εκτόξευσαν τη διαφορά των ερυθρολεύκων από την δικέφαλο του Βορρά στους 13 βαθμούς με αποτέλεσμα να είναι είναι διάχυτη πλέον η αίσθηση ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας μόνο με θαύμα δεν θα κατακτήσουν φέτος το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Την παραπάνω άποψη φαίνεται να συμμερίζονται και οι άνθρωποι του Stoiximan μιας και η δημοφιλής εταιρία ανακοίνωσε πως θα πληρώσει στις 23 Ιανουαρίου όσους παίκτες έχουν ποντάρει στο ενδεχόμενο να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για το 2013 ο Ολυμπιακός.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σχετικό δελτίο τύπου του Stoiximan αναφέρεται πως η εταιρία θα κάνει το ίδιο και για το πρωτάθλημα Ισπανίας πληρώνοντας όλα τα στοιχήματα στην Μπαρτσελόνα, παρότι η ήττα των μπλαουγκράνα από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ έδωσε την ευκαιρία στην Ατλέτικο Μαδρίτης να πλησιάσει στους 8 βαθμούς από την κορυφή (την ίδια ώρα η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο -15).

Οι προωθητικές ενέργειες τέτοιου είδους είναι μια πρακτική που έχει τις ρίζες της στη Μεγάλη Βρετανία. Προχωρώντας σε μια τέτοια κίνηση, μια εταιρία στοιχημάτων εξοφλεί πρόωρα τους παίκτες της δίνοντας τους χρήματα τα οποία κανονικά θα εισέπρατταν τον Μάιο. Το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι εταιρίες σε αυτές τις περιπτώσεις πηγάζει από το ενδεχόμενο μιας μεγάλης ανατροπής που θα τις οδηγήσει στο να πληρώσουν δύο ομάδες ως νικήτριες μιας διοργάνωσης. Είναι κάτι που βέβαια δεν συνηθίζεται, έχει όμως συμβεί κάποιες φορές στο παρελθόν.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα που ανήκει σε αυτή την κατηγορία αποτελεί η βρετανική εταιρία Betfred ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι φανατικός φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό τον είχε οδηγήσει να πληρώσει πρόωρα τον Μάρτιο του 1998 ως πρωταθλήτρια τη Γιουνάιτεντ, κίνηση που του κόστισε 500.000 λίρες αφού εκείνη τη χρονιά η Άρσεναλ επέστρεψε από το -11 για να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ.

Φαίνεται μάλιστα πως ο κύριος Νταν δεν γνωρίζει την παροιμία "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" αφού 14 χρόνια μετά επανέλαβε πέρσι την ίδια "γκάφα" πληρώνοντας πρόωρα ως πρωταθλήτρια τη Γιουνάιτεντ όταν αυτή βρισκόταν στο +8 από τη Σίτι στις αρχές Απριλίου με έξι παιχνίδια να απομένουν. Μάλιστα δήλωσε τότε δημόσια πως "το 1998 ο Φέργκι μου είπε να μην πληρώνω ποτέ πρόωρα, αλλά αυτή την φορά δεν πρόκειται να πέσω έξω"!

Η συνέχεια γνωστή... Οι γκέλες των "κόκκινων διαβόλων" κόντρα σε Γουίγκαν και Έβερτον έδωσαν την ευκαιρία στη Σίτι να πλησιάσει στο -3 και μετά χάρη στη νίκη της με 1-0 στο μεταξύ τους ντέρμπι να περάσει πρώτη στη βαθμολογία χάρη στη διαφορά τερμάτων.

Το φινάλε το θυμόμαστε όλοι, με τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ΚΠΡ στις καθυστερήσεις να χαρίζει στη Σίτι τον πρώτο της τίτλο μετά το 1968 και να κοστίζει την Betfred άλλες 800.000 λίρες εξαιτίας της έμπνευσης του ιδιοκτήτη της!

Θα την πατήσει έτσι και ο Stoiximan; H αλήθεια είναι πως φαντάζει δύσκολο αλλά επειδή μπάλα είναι και γυρίζει, ποτέ δεν ξέρεις. Και αν στη χώρα μας ο Ολυμπιακός φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να απωλέσει το φετινό πρωτάθλημα, στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα να έχει να αντιμετωπίσει στη Μαδρίτη τις Ρεάλ και Ατλέτικο, ένα μικρό παραθυράκι θα το αφήναμε ανοιχτό...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ