STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μποροβήλος: "Πιστεύουμε ότι τελικά θα βρούμε τον δρόμο μας"

Μποροβήλος: "Πιστεύουμε ότι τελικά θα βρούμε τον δρόμο μας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να εκτονωθεί και μάλιστα άμεσα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο, και τα όσα υποστήριξε μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής.

Το πρωτάθλημα έχει γίνει άνω κάτω, ο Σταύρος Κοντονής απειλεί με λουκέτο αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση αλλά μετά την... καταιγίδα θα έρθει η ηρεμία σύμφωνα με τον Γιώργο Μποροβήλο.

"Εμείς ως συνεταιρισμός ζητάμε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί απαρέγκλιτα, αυστηρά και προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό κάναμε και αυτό ζητάμε από οποιονδήποτε εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο και από την ΕΠΟ αλλά και από τα δικά μας θεσμοθετημένα όργανα. Πιστεύουμε ότι τελικά θα βρούμε τον δρόμο μας"

τόνισε ο πρόεδρος της Λίγκας μετά το τέλος του συμβουλίου που έγινε στα γραφεία του συνεταιρισμού μετά την συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.

Σχολιάζοντας την απειλή του Σταύρου Κοντονή υποστήριξε...

"Ο κ. Κοντονής τοποθετήθηκε ότι στην περίπτωση κατά την οποία κρίνει αυτός ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις να πάρει μία τέτοια απόφαση η οποία απορρέει από το νόμο, μας είπε ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει και αυτό το μέτρο".

Η Super League έχει ζητήσει από την ΕΠΟ να εφαρμόζει τους κανονισμούς;
"Αυτό είναι αυτονόητο. Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανονισμοί προς κάθε κατεύθυνση και με απόλυτη αξιοκρατία".

Για τους παρατηρητές Super League που δεν γράφουν τα περιστατικά στις εκθέσεις τους; "Επιλαμβάνονται τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα στα οποία φτάνουν οι υποθέσεις μετά από κάθε αγωνιστική. Δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να μπούμε στο έργο των παρατηρητών και να “υποδείξουμε” αν και πως πρέπει να κάνουν την δουλειά τους.

Εκείνο που λέμε στις συγκεντρώσεις των παρατηρητών είναι να καταγράφουν τα πάντα προκειμένου οι δικαστές στη συνέχεια να βγάζουν τις σωστές αποφάσεις. Σαφώς και θέλουμε η καταγραφή να γίνεται στον απόλυτο βαθμό".

Ο κ. Κοντονής ζήτησε να συμβάλουν οι παράγοντες στην εξομάλυνση της κατάστασης. "Σαφέστατα πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση, η Super League κινείται στην κατεύθυνση ότι δεν πρέπει να πυροδοτούμε την βία με κανένα τρόπο. Είναι μία κοινή θέση όλων των ομάδων ότι η Super League πρέπει να κινείται ενωτικά".

Από τις σημερινές επαφές το ποδόσφαιρο κέρδισε κάτι και αν ναι, τι;
"Σίγουρα κάθε προσπάθεια που γίνεται για να βελτιωθεί η κατάσταση στο ποδόσφαιρο, είναι θετική. Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Δεν μπορούν από την μία ημέρα στην άλλη να λυθούν όλα τα προβλήματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Αλίμονο αν πάμε στην λογική ότι δεν γίνεται τίποτα οπότε να μην κάνουμε τίποτα.

Πρέπει να κάνουμε ενέργειες που στόχο έχουν να βελτιώσουν το άθλημα. Δεν είναι το ποδόσφαιρο αυτό που δημιουργεί τα τεράστια προβλήματα στην κοινωνία. Οι πάντες, όλοι οι φορείς έχουν κρίση, δεν θα μπορούσε το ποδόσφαιρο να είναι έξω από όλα αυτά. Αυτά που βιώνει η κοινωνία, βιώνει και το ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε για το καλύτερο και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση".

Θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για τις ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού;
"Δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Εγώ είμαι εδώ να συνθέτω πράγματα και όχι να αποσυνθέτω".

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League

Κατά τη συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα 20ης-30ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League 2015-16.

2/ Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η βούληση της Super League περί λειτουργίας του εγγυητικού ταμείου (Super League – Football League – ΠΣΑΠ) και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας αυτού.

3/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του συνεταιρισμού προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για το υπό εκπόνηση αθλητικό νομοσχέδιο.

4/ Ομόφωνα επί της αρχής έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή Β’ Ομάδων σε εθνικά Πρωταθλήματα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ