STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Τόνσο ο Ατρόμητος, 2-1 τη Ξάνθη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Ατρόμητος EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Πλατέλλα, η Ξάνθη ισοφάρισε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουνές, αλλά η ομάδα του Περιστερίου πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη στο γκολ του Τόνσο στο 85ο λεπτό για την 21η αγωνιστική της Super League.

Αήττητος παραμένει ο Ρικάρντο Σα Πίντο στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Ατρομήτου. Οι Περιστεριώτες νίκησαν με 2-1 τη Ξάνθη, χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Μαρτίν Τόνσο στο 85ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στην αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής της Super League με το εξαιρετικό πλασέ του Πλατέλλα, οι "ακρίτες" ισοφάρισαν με τον Γιουνές - ο οποίος εκτέλεσε το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε - αλλά ο Αργεντινός έδωσε την νίκη στον Ατρόμητο στο 85'.

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει ηττηθεί στα τρία ματς που έχει καθίσει στον πάγκο του Ατρομήτου. Ισοπαλία 0-0 με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το Κύπελλο Ελλάδας, νίκη (0-1) στην Τρίπολη επί του Αστέρα, νίκη στο Περιστέρι (2-1) επί της Ξάνθης.

Δύο διαδοχικές νίκες για τον Ατρόμητο. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τα τέλη Νοέμβρη / αρχές Δεκέμβρη του 2016, όταν νίκησε εκτός τον ΠΑΟΚ με 4-3 και την ΑΕΛ με 2-1. Πρώτη εντός έδρας νίκη μετά τις 7 Γενάρη, όταν κι επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού.

Από τότε, μεσολάβησαν δύο ήττες (με Πανιώνιο και Κέρκυρα) και μία ισοπαλία (με ΠΑΣ Γιάννινα). Ένα μήνα χωρίς νίκη η Ξάνθη. Τελευταία ήταν στις 18 Ιανουαρίου, εντός έδρας με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Από τότε μεσολάβησαν τρεις ήττες (εκτός με Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Ατρόμητο) και δύο ισοπαλίες (εντός με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ). Τρεις διαδοχικές εκτός έδρας ήττες για την ομάδα της Θράκης (σε "Γ. Καραϊσκάκης", Νέα Σμύρνη και Περιστέρι).

Με "ρέντα" Σα Πίντο και Τόνσο

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Βασιλακάκης έφυγε από τα δεξιά, έβγαλε προς τα πίσω στον Λουσέρο - ο οποίος "τραβήχτηκε" για να πάρει την μπάλα - έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Στο 27ο λεπτό, ο Ατρόμητος είχε την πρώτη ευκαιρία του στο ματς. Ο Πλατέλλας μπήκε από τα δεξιά, ταλαιπώρησε τον Σιλά, έκανε μια σέντρα-σουτ, αλλά ο Ζίβκοβιτς με δυσκολία απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 40ό λεπτό, ο Σιλά έβγαλε με κεφαλιά στον Βασιλακάκη, ο Ζησόπουλος φαινόταν ότι ήλεγχε την μπάλα, αλλά προτίμησε να κάνει μια κοντινή πάσα στον Γκορμπούνοβ, ο Βασιλακάκης έβαλε την κόντρα, αλλά την έχασε.

Δύο λεπτά αργότερα (42'), ήρθε το γκολ για τη γηπεδούχο ομάδα. O Αμπιόλα Ντάουντα έκλεψε την μπάλα από τον... αφηρημένο Φλίσκα, μπήκε από τα αριστερά προς το κέντρο, έβγαλε προς τα έξω στον Πλατέλλα, ο οποίος με έξοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς κι άνοιξε το σκορ.

Με Τόνσο ο Ατρόμητος, 2-1 τη Ξάνθη

Με Τόνσο ο Ατρόμητος, 2-1 τη Ξάνθη

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Ιορδάνης Απτοσόγλου

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοβ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μπάγκα (64' Μανιάτης), Ούμπιδες, Τόνσο, Πλατέλλας (79' Λε Ταλέκ), Λημνιός, Ντάουντα (87' Κυριακίδης)

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ορφανίδης, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Σιλά, Ντε Λούκας (76' Πιζέλι), Λουσέρο, Λάζιτς, Βασιλακάκης (84' Λισγάρας), Καμαρά (60' Τριάδης), Γιουνές.

Γκολ: 42' Πλατέλλας, 85' Τόνσο / 57' πεν. Γιουνές

Κάρτες: 56' Γκορμπούνοβ, 83' Λε Ταλέκ / 40' Ντε Λούκας, 73' Ορφανίδης, 81' Καρασαλίδης (δεύτερη κίτρινη και αποβολή στο 90'+4')

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στο 55ο λεπτό, η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι με τον Γιουνές. Σε μια δύσκολη φάση, ο Τυνήσιος "τσίμπησε" την μπάλα από τον Γκορμπούνοβ, ο Λευκορώσος έδωσε δικαίωμα με τον τρόπο που βγήκε πάνω στον Αφρικανό και ο Τάσος Παπαπέτρου υπέδειξε το πέναλτι, ενώ έδειξε και την κίτρινη κάρτα στον Γκορμπούνοβ. Ο Γιουνές Χαμζά ανέλαβε την εκτέλεση και το έκανε εύστοχα.

Κι ενώ η Ξάνθη, απέκτησε το μομέντουμ και πίεζε για το γκολ της νίκης και της απόδρασης από το Περιστέρι, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που το πέτυχε.

Στο 85ο λεπτό ο Κιβρακίδης έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά από τα δεξιά προς τα αριστερά προς τον Τόνσο, ο Αργεντινός έκανε το κοντρόλ και με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ζίβκοβιτς.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 85ου λεπτού, γιατί έκρινε την αναμέτρηση. Ο Κιβρακίδης βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Τόνσο από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Αργεντινός κοντρόλαρε και με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Το γκολ ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που η Ξάνθη πίεζε. Έκρινε την αναμέτρηση κι έδωσε το "τρίποντο" στην ομάδα του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δύσκολες φάσεις για τον Τάσο Παπαπέτρου. Πιο χαρακτηριστική εξ' αυτών, η φάση του πέναλτι. Εκ πρώτης όψεως μοιάζει αυστηρή, ωστόσο ο Γκορμπούνοβ έπεσε δυναμικά πάνω στον Γιουνές κι έδωσε δικαίωμα με την άτσαλη έξοδό του. Ο Ατρόμητος, μέσω του Γιάννη Αγγελόπουλου (ο οποίος αποβλήθηκε τελικά μαζί με τον Γιάννη Παπαδημητρίου) ζήτησε κόκκινη του Γιουνές για εκτός φάσης κλωτσιά στον Γκορμπούνοβ. Το ριπλέι ήταν μακρινό και δε φάνηκε καθαρά.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ντάουντα μας έδειξε ότι εκτός από το να σκοράρει, μπορεί και να δίνει και ασίστς. Να βοηθά, δηλαδή, τους συμπαίκτες του να κάνουν το ίδιο. Ο Μαρτίν Τόνσο ήταν αυτός, σε κάθε περίπτωση, ο οποίος έβαλε το χέρι του ή καλύτερα το πόδι του για να δώσει τη νίκη στον Ατρόμητο και να κρίνει την αναμέτρηση.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος που κινήθηκε τακτικά ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Χωρίς υπερβολές, με έξυπνες και παρεμβατικές κινήσεις από τον πάγκο. Πίεσε, στοχευμένα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην ομάδα του Περιστερίου. Το κυριότερο, έχει αλλάξει εντελώς θεαματικά τη ψυχολογία των παικτών του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση του Ραζβάν Λουτσέσκου στο τέλος του ματς. Μπορεί να έχει παράπονα από τη διαιτησία ο Ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης, αλλά "εξερράγη" με το σφύριγμα της λήξης κινούμενος απειλητικά προς το διαιτητή. Προσπάθησε να τον συγκρατήσει ο Γιώργος Κασναφέρης, αλλά ο Λουτσέσκου έμοιαζε εκτός εαυτού. Δεν τον έχουμε δει συχνά έτσι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ