STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Ντάουντα ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το πρώτο γκολ του Αμπιόλα Ντάουντα στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ικανό να δώσει τη νίκη με 1-0 στον Ατρόμητο, απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη, για την 20ή αγωνιστική της Super League.

O Ατρόμητος έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Τρίπολη, καθώς επικράτησε με 1-0 του Αστέρα στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", χάρη στο γκολ του Νιγηριανού φορ και αποκτήματος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, Αμπιόλα Ντάουντα.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ντάουντα στη Super League, ενώ έχει τέσσερα στο Κύπελλο. Και τα τέσσερα, απέναντι στη Λαμία. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Ρικάρντο Σα Πίντο στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Ατρομήτου. Έκανε το ντεμπούτο του στο "Γ. Καραϊσκάκης" μεσοβδόμαδα (0-0 με Ολυμπιακό) και σήμερα πανηγύρισε τη νίκη. Ντεμπούτο και για τον Γιάννη Μανιάτη, προσθήκη της τελευταίας ημέρας της χειμερινής μεταγραφική περίοδου.

Νίκη για τον Ατρόμητο - σε επίπεδο Super League - μετά από ένα μήνα και την εντός έδρας της 7ης Γενάρη απέναντι στον Λεβαδειακό (2-0).

Ελεύθερη πτώση για τον Αστέρα. Έχει να νικήσει από τις 15 Ιανουαρίου (4-1 τον Παναιτωλικό) κι από τότε έχει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Το "αστέρι" του Νιγηριανού

Εννιά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μανιάς έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Γκορμπούνοφ αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Ατρόμητος απείλησε την εστία του Αστέρα στο 11ο λεπτό. Μετά την ατομική προσπάθεια του Τόνσο, η μπάλα κατέληξε στον Ντάουντα, αλλά ο Ντοναρούμα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Νιγηριανού.

Δέκα λεπτά αργότερα (21'), ο Τσουκαλάς έκανε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Φυτανίδη και κατέληξε στον Μανιά. Ο επιθετικός του Αστέρα έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Λευκορώσος γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε την μπάλα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο 32ο λεπτό, ο Παντελιάδης εκτέλεσε το πλάγιο, ο Ζησόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ντοναρούμα με εξαιρετική επέμβαση επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του, ενώ το σουτ του Πλατέλλα στη συνέχεια πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 40', ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μανιάς εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη αντίδραση του Φυτανίδη στη βαθιά μπαλιά του Σελίν, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε πάνω από την εστία του Ατρομήτου.

Κι αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν οι γηπεδούχοι, δέχθηκαν το γκολ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Λημνιός μπήκε με φόρα στην μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Ντάουντα εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με συρτό σουτ νίκησε τον Ντοναρούμα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Περιστερίου.

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Βοηθοί: Βασίλειος Λάμπρου, Γεώργιος Παλαμίδας

ΑΣΤΕΡΑΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Δημούτσος (75' Ιωαννίδης), Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας (64' Καλτσάς), Μάσα, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (83' Τσιλιανίδης), Μανιάς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Παντελιάδης, Ούμπιδες, Μπάγκα, Πλατέλλας (75' Κυριακίδης), Τόνσο (75' Μανιάτης), Λημνιός (85' Βασιλείου), Ντάουντα.

Γκολ: 45'+1' Ντάουντα

Κάρτες: 61' Στανισάβλιεβιτς, 64' Μάσα, 65' Μπέρτος / 27' Φυτανίδης, 38' Ντάουντα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στο 50ό λεπτό, ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα, ο Στανισάβλιεβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω απ' την εστία του Γκορμπούνοβ. Το μακρινό σουτ του Μανιά στο επόμενο λεπτό (51'), αιφνιδίασε τον Λευκορώσο γκολκίπερ, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ.

Στο 65', ο Στανισάβλιεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Καλτσάς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ' την εστία του Ατρομήτου.

Στο 72ο λεπτό, ο Μανιάς βρέθηκε απέναντι στον Γκορμπούνοβ, ύστερα από ωραία πάσα του Τσουκαλά, αλλά ο Λευκορώσος κινήθηκε γρήγορα και μπλόκαρε την μπάλα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του γκολ, γιατί αυτή έκρινε την αναμέτρηση. Ο Ντάουντα ήταν εκεί που έπρεπε - στην περιοχή δηλαδή - κέρδισε τις κόντρες μετά τη σέντρα του Λημνιού κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ντοναρούμα. Ελάχιστες ήταν οι φάσεις στο υπόλοιπο μέρος του ματς, που είναι άξιες αναφοράς.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλός ο Αριστείδης Βάτσιος τόσο ως προς τις υποδείξεις του, όσο κι ως προς την κατανομή των κίτρινων καρτών. Παρά το γεγονός ότι δεν έλειψαν τα νεύρα από την αναμέτρηση, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βοήθησαν με τη συμπεριφορά τους. Ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη, αλλά εκ πρώτης όψης φάνηκε να είχε δίκιο ο ρέφερι για το γεγονός ότι δεν υπέδειξε παράβαση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αμπιόλα Ντάουντα, δίχως αμφιβολία. Μας είχε προϊδεάσει με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λαμία (δύο στη Φθιώτιδα και δύο στο Περιστέρι) για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Νιγηριανός έχει εξαιρετικές κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο και βρίσκει... δίχτυα. Παίζει πολύ καλά τη θέση του και δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ατρόμητος στο σύνολό του. Μια αλλαγή προπονητή - όπως φαίνεται - είναι ικανή να αλλάξει τη ψυχολογία όλης της ομάδας. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο αντικατέστησε τον Γιώργο Κορακάκη στην τεχνική ηγεσία των Περιστεριωτών. Μπορεί να μην έχει προλάβει - μέσα σε μια εβδομάδα θα ήταν αδύνατον - να διοχετεύσει πλήρως τη φιλοσοφία του στην ομάδα, αλλά κάποια στοιχεία αλλαγής φαίνονται. Καλοί σε ατομικό επίπεδο οι Λημνιός και Τόνσο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Αστέρας είναι σε ελεύθερη πτώση, απλά το σημερινό ματς επιβεβαίωσε τη διαπίστωση αυτή. Το γεγονός ότι εκτός στόχων ήδη από το Φλεβάρη μπορεί να είναι μια εξήγηση, σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογία. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος άλλαξε πρόσωπα - εμπιστεύτηκε τους πιο έμπειρους - αλλά μάταια.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ