STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
INTIME SPORTS

Χρυσό βαθμό στη μάχη για την παραμονή πήρε ο ΠΑΣ, καθώς βρέθηκε να χάνει 1-0 από τον Λεβαδειακό με πέναλτι του Σουμπίνιο αλλά ισοφάρισε στο 88' με τον Κυριάκο.

Μετά από το "τρίποντο" που πήρε την περασμένη Κυριακή στους "Ζωσιμάδες" απέναντι στον Λεβαδειακό (2-0), ο ΠΑΣ πήρε έναν ακόμα πολύτιμο πόντο στον αγώνα που δίνει για να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια, αυτή τη φορά στην έδρα των "πρασίνων".

Ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους (41') με το πέναλτι που κέρδισε ο Σουμπίνιο σε μαρκάρισμά του από τον Κώτσιο, όμως ο ΠΑΣ φύλαγε την απάντηση για το τέλος και συγκεκριμένα στο 88', με τον Τάσο Κυριάκο να παραβιάζει την εστία του Κυριακίδη από κοντά και να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Ηπειρώτες κατάφεραν να σκαρφαλώσουν έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (αφήνοντας έτσι πίσω τους τον Παναιτωλικό και την Κέρκυρα), ενώ στον αντίποδα ο Λεβαδειακός έμεινε στους 26 και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει την ψαλίδα της απόστασής του από την τελευταία τριάδα.

Δείτε το live της αναμέτρησης εδώ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Α' Βοηθός: Πέτρος Τρύφων (Δράμας)

Β' Βοηθός: Ιωάννης Σταματόγλου (Καβάλας)

4ος Διαιτητής: Νικόλαος Ανούσος (Λακωνίας)

Παρατηρητής: Ιωάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά)

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Τόμας, Μαχαίρας, Μελισσάς, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Φαβάλι (90+2' Παπαδόπουλος), Πόποβιτς (63' Κουτσόπουλος), Σουμπίνιο, Βασιλείου (49' Ναπολεόνι)

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος (46' Κυριάκος), Σκαρντοβέλι, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Λίλα (74' Ζαμπρέλα), Ντε Βινσέντι, Πάντος, Μπεσέρα, Γεωργίου (58' Μπακαγιόκο), Βίλα

Σκόρερ: Σουμπίνιο (41' πεν.) / Κυριάκος (88')

Δοκάρι: Κόρμπος (87')

Κίτρινες: Κόρμπος (61'), Ναπολεόνι (90+2') / Λίλα (36'), Βίλα (39'), Κώτσιος (40'), Ντε Βινσέντι (70')

Η ανασκόπηση του αγώνα

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο όπου οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους, ο Λεβαδειακός πήρε σιγά σιγά την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν άργησε να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 14' με το σουτ του Σουμπίνιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα επιχείρησε σουτ και ο Πόποβιτς χωρίς όμως να βρει και αυτός στόχο.

Μετά από μερικά λεπτά πίεσης που δέχτηκε, ο ΠΑΣ απείλησε με τη σειρά του στο 23' με την εκτέλεση φάουλ του Μπεσέρα, με τον Κυριακίδη να αποκρούει όμως και να κρατάει απαραβίαστη την εστία του.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Παράσχου πήρε και πάλι τα ηνία, με τους Πόποβιτς (σουτ άουτ στο 24'), Σουμπίνιο (απευθείας φάουλ στο 31', μπλόκαρε ο Κηπουρός) και Μεντί (μπλόκαρε το σουτ του στο 38' ο Κηπουρός) να έχουν κάποιες καλές στιγμές αλλά να μη βρίσκουν δίχτυα.

Αυτό όμως έγινε στο 40'. Ο Σουμπίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και έκανε ωραία ντρίμπλα στον Κώτσιο, ο Έλληνας αμυντικός φάνηκε να τον βρίσκει χαμηλά και ο διαιτητής Δημητρόπουλος υπέδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Σουμπίνιο πήρε την ευθύνη και δεν λάθεψε, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κηπουρού παρά την καλή εκτίναξη του Έλληνα κίπερ (1-0).

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον ΠΑΣ να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια ψάχνοντας εναγωνίως το γκολ της ισοφάρισης, με την πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή για τους Ηπειρώτες να έρχεται στο 53', αλλά το σουτ του Κυριάκου να καταλήγει στην αγκαλιά του Κυριακίδη.

Εννέα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη "φλέρταρε" με το 1-1 μέσα από μία στημένη φάση: ο Μπεσέρα εκτέλεσε φάουλ με "γλυκιά" σέντρα και ο Τζημόπουλος άρπαξε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δοκάρι.

Με τη συμπλήρωση 74 λεπτών, ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του προσπαθώντας να αλλάξει την κατάσταση (μπήκαν οι Κυριάκος, Μπακαγιόκο και Ζαμπρέλα), όμως το το ματς έμελε να πάρει φωτιά μετά το 85ο λεπτό.

Συγκεκριμένα στο δίλεπτο 87'-88', με τον Λεβαδειακό να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία στο 87' για να "κλειδώσει" τη νίκη, με το δοκάρι του Κόρμπου και στην εξέλιξη της φάσης να "τιμωρείται".

Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση με τους Βάντερσον, Μπακαγιόκο και Κυριάκο, ο Μπακαγιόκο βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Κυριάκος με νέο σουτ νίκησε τον Κυριακίδη για το 1-1.

Το θρίλερ όμως δεν είχε τελειώσει καθώς ο Λεβαδειακός πίεσε ασφυκτικά στο φινάλε και στις καθυστερήσεις έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει τη νίκη.

Μοιραίος για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου ήταν ο Ναπολεόνι, ο οποίος βρέθηκε μόνος φάτσα με την εστία μετά από παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Το 1-1 έμεινε έτσι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δημητρόπουλου, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μαζεύει 4 βαθμούς στα δύο παιχνίδια που έδωσε με τον Λεβαδειακό μέσα σε τρεις ημέρες και να αναπνέει πλέον καλύτερα όσον αφορά στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο MVP του ματς

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι στο 46', με τον Κυριάκο να παίρνει τη θέση του Ντάσιου και εκείνος δικαίωσε τον προπονητή του. Ο 33χρονος μέσος βοήθησε την ομάδα του να γίνει πιο επιθετική σε σύγκριση με το πρώτο μέρος που δεν φάνηκε ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά, και στο τέλος επιβραβεύτηκε με το γκολ της ισοφάρισης. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτός ο βαθμός αυτός να αποδειχτεί χρυσός στο φινάλε, με τη μάχη της παραμονής να μοιάζει με γρίφο για δυνατούς λύτες έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Τόμας, ο οποίος στην αντεπίθεση που έβγαλε ο ΠΑΣ και από την οποία προήλθε το γκολ της ισοφάρισης, δεν κατάφερε να θωρακίσει το κέντρο της αμυνας. Μπακαγιόκο και Κυριάκος αφέθηκαν ελεύθεροι να δοκιμάσουν την τύχη τους απέναντι στον Κυριακίδη, με τον Τόμας να μην βρίσκεται μέσα στη φάση που κόστισε δύο βαθμούς στους "πράσινους".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ