ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία - Λεβαδειακός 3-2: Με Αργεντινούς κι Αντέτζο οι Φθιώτες, βύθισαν το Λεβαδειακό

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία προηγήθηκε 2-0 με το αργεντίνικο δίδυμο (Μπερτόγλιο, Μπαράλες), ο Λεβαδειακός επέστρεψε, αλλά οι Φθιώτες πήραν τελικά τη νίκη (3-2) με τον Αντέτζο στο 84'. Σημαντικές ευκαιρίες έχασαν στις καθυστερήσεις οι Βοιωτοί, οι οποίοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες.

Η Λαμία με ανεβασμένη ψυχολογία από την πρώτη της νίκη στη Λάρισα την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό στο ντεμπούτο του Τζουζέπε Σανίνο στην τεχνική ηγεσία του. Το ματς της 8ης αγωνιστικής της Super League ήταν συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξή του.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Αργεντινών - Μπερτόγλιο και Μπαράλες - αποσυντονίστηκαν με την έξοδο του Μπλάζιτς, ο Λεβαδειακός επέστρεψε σε 2-2 στο 81', αλλά η τελευταία λέξη ανήκε στον Αντέτζο, ο οποίος στο 84' έδωσε τη νίκη (3-2). Η ομάδα της Φθιώτιδας αναρριχήθηκε στη βαθμολογία, παίρνοντας βαθιά ανάσα. Βύθισε, όμως, αυτή της Λιβαδειάς, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

1. Ο ΜΠΑΡΑΛΕΣ ΠΗΡΕ "ΜΠΡΟΣ"

Η Λαμία μπορεί να μην περίμενε ότι ο Χερόνιμο Μπαράλες θα έβγαινε ξανά πρώτος σκόρερ της Super League (όπως το 2015), όταν ανακοίνωνε την προσθήκη του στις 7 Ιουλίου, αλλά περίμενε να έλθουν κάποια από τα γκολ του. Η αλήθεια είναι ότι αυτά άργησαν να έλθουν.

Ο Αργεντινός έμοιαζε μπλοκαρισμένος, ειδικά επί τεχνικής ηγεσίας Μπάμπη Τεννέ. Το στυλ παιχνιδιού δεν τον βόλευε, έμοιαζε μόνος να κυνηγά απελπισμένα μπάλες. Η έλευση του Μάκη Χάβου τον απελευθέρωσε. Ο "Μόμο" πέτυχε το πρώτο του γκολ με τους Φθιώτες κόντρα στον ΟΦΗ την έκτη αγωνιστική. Το δεύτερο στη Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ για την 7η αγωνιστική.

Το τρίτο κόντρα στο Λεβαδειακό για την 8η αγωνιστική. Σκοράρει, δηλαδή, για τρία διαδοχικά ματς. Στο 24' ο Καραμάνος πέρασε τον Ζησόπουλο από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα, κι ο Νοτιοαμερικανός με προβολή το 2-0. Σεντερφορίσιο γκολ σε κίνηση κι εκτέλεση.

2. ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ Ο "ΜΑΕΣΤΡΟΣ", ΜΠΛΑΖΙΤΣ Ο ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του στο ματς με τη Λαμία. Στο πρώτο ημίχρονο του ματς με το Λεβαδειακό. Ο Αργεντινός ήταν "όαση", περνούσε όποιον ήθελε κατά βούληση, έμοιαζε ένα επίπεδο πάνω από συμπαίκτες κι αντιπάλους.

Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με εξαιρετική κεφαλιά. Ο "φλάκο" απέδειξε ότι δεν είναι μόνο για να δημιουργεί, αλλά και για να εκτελεί. Ο ρυθμιστής του ματς, ωστόσο, ήταν άλλος. Ο Μάρκο Μπλάζιτς κρατούσε όλο το κέντρο των γηπεδούχων. Γι' αυτό κι όταν τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε αυτό "κόπηκε" στα δύο. Εκεί βρήκε χώρο ο Λεβαδειακός να "χτυπήσει" και να φθάσει στην ισοφάριση.

3. ΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΣΟΥΜΠΙΝΙΟ

Οι Βοιωτοί προσπάθησαν να ξεπεράσουν το κακό πρώτο ημίχρονο και να μπουν δριμύτεροι στο δεύτερο. Εν μέρει το κατάφεραν, καθώς μείωσαν. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση του Σουμπίνιο κατά την αλλαγή του. Ο Βραζιλιάνος, δυσαρεστημένος από την αντικατάστασή του από τον Στανόγεβιτς στο 69ο λεπτό, το έδειξε.

Ο Τζουζέπε Σανίνο έτεινε τη χείρα του, ο "Σούμπι" τον αγνόησε επιδεικτικά κι αποχώρησε. Όχι και η καλύτερη εντύπωση που θα ήθελε ν' αφήσει ένας παίκτης σε ένα νεοπροσληφθέντα τεχνικό. Το βλοσυρό βλέμμα του Ιταλού τα "είπε" όλα.

4. Ο ΣΑΝΙΝΟ ΤΟ "ΓΥΡΙΣΕ" ΣΕ "ΡΟΝΤΕΟ"

Κανείς δεν μπορεί να επιρρίψει ευθύνη στον Τζουζέπε Σανίνο. Ο Ιταλός τεχνικός προσπάθησε με διπλές προπονήσεις για τέσσερις ημέρες να γνωρίσει - προσωπικά και ποδοσφαιρικά τους παίκτες του. Ούτε τα ονόματά τους δεν γνωρίζει καλά-καλά. Η αλήθεια είναι ότι δεν διάβασε καλά το πρώτο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός παραδόθηκε στην πλήρη κυριαρχία της Λαμίας. Το σκορ θα μπορούσε να είναι και βαρύτερο για τους Βοιωτούς.

Στο δεύτερο πήγε... all-in. Ο Σανίνο το "γύρισε" σε ροντέο. Πέρασε τον Στανόγεβιτς, πέρασε και τον Γιακουμάκη. Και η αλήθεια είναι ότι λειτούργησε. Η ομάδα της Λιβαδειάς μείωσε στο 60ό λεπτό. Ο Παντελιάδης βγήκε από αριστερά, έκανε την προσποίηση, τη σέντρα με το δεξί, στο δεύτερο δοκάρι (δεξιά πλευρά) βγήκε ο Νανζί - τον είχε χάσει ο Ασίγκμπα - και σκόραρε με προβολή.

Έφθασε και στην ισοφάριση. Στο 81ο λεπτό έγινε η σέντρα από δεξιά, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά από τον Αντέτζο - ήταν μόνος του με τέσσερις - και νίκησε τον Σαράνοβ.

5. Ο ΑΝΤΕΤΖΟ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗ "ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ"

Μετά την ισοφάριση από τον Γιακουμάκη η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε "ρώσικη ρουλέτα". Ο πιο τυχερός ή ικανός θα κέρδιζε. Κι αυτό το συνδυασμό πέτυχε ο Ντάνιελ Αντέτζο. Ο Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός μοιράζεται με τρία γκολ την κορυφή του πίνακα των σκόρερ της ομάδας της Φθιώτιδας. Αυτό δεν είναι τύχη. Ούτε το γεγονός ότι μπήκε καλά σε μία ακόμη στημένη φάση, εκμεταλλεύτηκε την εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από δεξιά και με κεφαλιά νίκησε τον Επασί. Όλο αυτό έγινε στο 84ο λεπτό, τρία λεπτά μετά την ισοφάριση.

Τύχη ήταν ότι η Λαμία δεν δέχθηκε τη δεύτερη ισοφάριση στο ματς. Ο Σαβαντογκό στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι ο Νανζί στο τελευταίο - και τελευταία φάση του ματς - αστόχησαν. Σπατάλησαν μοναδικές ευκαιρίες για να φύγουν με το βαθμό από τη Λαμία.

Γήπεδο: ΔΑΚ

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου, Δημήτριος Γκάγκας


ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος):
Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Μπλάζιτς (57' Μπλάζιτς), Δημούτσος, Επστάιν (70' Καραγκούνης), Καραμάνος, Μπερτόγλιο (79' Οσμάν), Μπαράλες..

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεού (66' Φαβάρο), Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (79' Γιακουμάκης), Καραχάλιος, Σουμπίνιο (69' Στανόγεβιτς), Νανζί, Σαβαντογκό, Μαρκόβσκι.


Γκολ: 12' Μπερτόγλιο, 24' Μπαράλες, 84' Αντέτζο / 60' Νανζί, 81' Γιακουμάκης

Κάρτες: 80' Δημούτσος, 87' Καραγκούνης / 42' Αντιλεού, 64' Καραχάλιος, 68' Νανζί, 85' Ζοάο Φαβάρο, 89' Ζησόπουλος

Κόκκινη κάρτα: 88' (δεύτερη κίτρινη) Καραχάλιος

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ