STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Κιτρινόμαυρη" πρεμιέρα

"Κιτρινόμαυρη" πρεμιέρα
INTIME SPORTS

Τρία αμφίρροπα παιχνίδια έχει η αυλαία της 21ης αγωνιστικής, με το ντέρμπι των "κιτρινόμαυρων" στο ΟΑΚΑ να δεσπόζει. ΑΕΚ-Αρης στις 19:30 ενώ νωρίτερα (17:15) Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα, Πανσερραϊκός-Ηρακλής.

Σε "κιτρινόμαυρο" φόντο ανοίγει η "αυλαία της 21ης πρώτης και κρίσιμης αγωνιστικής. Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, φιλοξενεί στις 19:30 τον επικίνδυνο Αρη.

Νωρίτερα, όμως το ξεκίνημα των αγώνων γίνεται στην Τρίπολη όπου ο Αστέρας υποδέχεται την Λάρισα που δεν έχει περιθώρια βαθμολογικής απώλειας αν θέλει να ελπίζει στην παραμονή. Την ίδια ώρα στις Σέρρες η τοπική ομάδα με νέο τεχνικό του Βούκοτιτς φιλοδοξεί να κάνει νέα αρχή κόντρα στον Ηρακλή που επίσης έχει νέο προπονητή τον Παράσχο.

Την Κυριακή διεξάγονται τα επόμενα πέντε ματς της αγωνιστικής με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να έχουν εκ διαμέτρου διαφορετικό παιχνίδι. Αρχικά, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στις 15:00 υποδέχεται την Σκόντα Ξάνθη και θέλει να επουλώσει τις πληγές του αποκλεισμού από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο.


Την ίδια ώρα στο Παγκρήτιο, ο Εργοτέλης φιλοξενεί τον Πανιώνιο με τους φιλοξενούμενους να "καίγονται" για βαθμούς ενώ ταυτόχρονα η Καβάλα στο "Ανθή Καραγιάννη" περιμένει τους "Φαίακες" της Κέρκυρας που μετά το διπλό στο Βόλο για το Κύπελλο θέλουν την νίκη για την σωτηρία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Στο Πανθεσσαλικό στάδιο γίνεται η "πρόβα" του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού η "μοίρα" έφερε τυον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ατρόμητο να διεκδικούν (εκτός από το ματς πρωταθλήματος) σε διπλή "μονομαχία" το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του θεσμού.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το σπουδαίο ματς της Τούμπας, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στις 19:30. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" με κόσμο αυτή την φορά και την ψυχολογία στα ύψη θέλει μια ακόμα μεγάλη νίκη ενώ οι "πράσινοι" στον μοναδικό στόχο που τους έμεινε δεν έχουν περιθώρια απώλειας αφού ήδη είναι στο -7 από την κορυφή.

Η 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πανσερραϊκός-Ηρακλής 17:15, Novasports 2

Διαιτητής: Σταθόπουλος Γεώργιος (Αχαϊας)
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Συναγερμό έχει σημάνει στις Σέρρες το παιχνίδι με τον Ηρακλή αφού η δεινή βαθμολογική θέση ως ουραγός πλέον δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο απώλειας βαθμών. Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Πέτρος Θεροδωρίδης βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας για να "ντοπάρει" ψυχολογικά τους παίκτες του. "Για μας είναι ένας τελικός. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Πρέπει πάση θυσία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς προκειμένου να μείνουμε ζωντανοί στο... κυνήγι της παραμονής" τόνισε από την πλευρά του στους ποδοσφαιριστές ο Μομσίλο Βούκοτιτς που ετοιμάζει να ρίξει στην "μάχη" το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Ντάνιελ Φερνάντες για την υπεράσπιση της εστίας των "λιονταριών".

Οι δύο εκτός έδρας ήττες αλλά και η εντός έδρας απώλεια με την Κέρκυρα έφεραν το "διαζύγιο" με τον Ουζουνίδη, τον "γάμο" με τον Παράσχο αλλά και την 12η θέση στην βαθμολογία, τρεις μόλις βαθμούς από την τριάδα του υποβιβασμού. Για τον λόγο αυτό το ματς κόντρα σε ομάδα που παλεύει επίσης για την παραμονή της αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Αισιόδοξος ωστόσο εμφανίστηκε ο νέος τεχνικός του "Γηραιού", Γιώργος Παράσχος, ο οποίος τόνισε: " Εξήγησα στα παιδιά ότι αδικούν την ομάδα, την ιστορία της, τον κόσμο της και, προ πάντων, τους εαυτούς τους, με τη βαθμολογική θέση, στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής". Απόντες για τους φιλοξενούμενους οι Χοσέμι, Γιάκομπ, Ηλιάδης, Σζοτ.


Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 17:15, Novasports 4

Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (Αθηνών)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Παρόλο που ο Παύλος Δερμιτζάκης κρατάει "κλειστά" τα "χαρτιά" του αναφορικά με τις επιλογές στο ματς με την Λάρισα, ζήτησε από τους παίκτες του ένα γρήγορο γκολ για να "ανοίξει" το ματς και η άμυνα των αντιπάλων. Παράλληλα τους ζήτησε από το πρώτο λεπτό μέχρι το φινάλε μαχητικότητα αφού και οι αντίπαλοι "διψούν" για βαθμούς. Σαφώς και το πνεύμα της ενδεκάδας θα είναι επιθετικό και για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται να φορέσει φανέλα βασικού ο Παπάζογλου. " Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο μυαλό μας πέραν των τριών βαθμών που θα μας πάνε πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και θα κρατήσουν πιο κάτω από εμάς τους αντιπάλους μας" τόνισε ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος σε δηλώσεις του για το ματς.

Στην ίδια σχεδόν "μοίρα" με τους γηπεδούχους είναι και η ΑΕΛ που μετά από πολύ καιρό "ξεκόλλησε" από την ουρά της βαθμολογίας και είναι τρεις βαθμούς από τον σημερινό της αντίπαλο. Αν καταφέρει μάλιστα να πάρει το πρώτο εκτός έδρας "τρίποντο" τότε θα μπορέσει να βλέπει το μέλλον της ακόμα πιο καλό στην συνέχεια. "Α ντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας γεμίσει με επιπλέον άγχος»Πιστεύω ότι με συγκέντρωση, υπευθυνότητα και σοβαρότητα μπορούμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς τον στόχο μας, απέναντι σε έναν ικανό και μαχητικό αντίπαλο" τα λόγια του Νίκο Κωστένογλου που ζήτησε από τους παίκτες του να είναι "μαχητές".


ΑΕΚ-Αρης 19:30, Novasports 2

Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (Αθηνών)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Η πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Κυπέλλου άλλαξε άρδην το κλίμα στην ΑΕΚ. Από την διοίκηση και την ομάδα μέχρι τους οπαδούς που πλέον αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στο ΟΑΚΑ για το ματς απέναντι στον Αρη. " Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν. Θα βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, σκεφτόμενοι βέβαια και την κούραση" τόνισε ο Ισπανός τεχνικός. " Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Αρη. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι γιατί όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν όποτε δεν είμαστε το πληρώνουμε πολύ ακριβά" είπε με την σειρά του ο Λυμπερόπουλος που μαζί με τους Καφέ και Καράμπελα έμειναν εκτός αποστολής.

Ρεβάνς από το ματς του πρώτου γύρου ή "διπλό" για βαθμολογική ανάταση. Οπως και να έχει το σύνθημα στον Αρη είναι νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, αφού η ισοπαλία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έφερε και άλλο πίσω τους "κιτρινόμαυρους". "Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το αλλάξουμε αυτό. Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν μέσα στο γήπεδο, εκεί πρέπει να αποδείξουμε ποιοι είμαστε" τόνισε σε δηλώσεις του ο Κώστας Μενδρινός σε ερώτηση για την βαριά ήττα του πρώτου ματς. Ο τεχνικός Γιάννης Μιχαλήτσος συμπεριέλαβε στην 20μελη αποστολή για την Αθήνα τους νεοαποκτηθέντες Νέρι Καστίγιο και Ραούλ Μπομπαντίγια και Νταϊσούκε Σακάτα με δύο από τους τρεις να "βλέπουν" ενδεκάδα.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Καβάλα-Κέρκυρα 15:00, Novasports 2

Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχάλης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: Στάδιο "Ανθή Καραγιάννη"

Να διατηρηθεί στην πρώτη πεντάδα που τις δίνει το δικαίωμα να βλέπει "ευρωπαϊκά" θα επιδιώξει η Καβάλα. Η ομάδα του Μάκη Ψωμιάδη και του Χένρικ Κάσπερτσακ επιστρέφει στην βάση της μετά το ματς στην Νέα Σμύρνη όπου θέλει να συνεχίσει με νίκες μπροστά στο κοινό της. Ο Πολωνός τεχνικός Οείδε με ικανοποίηση τον Ογκμπέτσε να επιστρέφει σε κανονικό πρόγραμμα και τους Ρίος, Αποστολίδη και Γιέσε να συμμετέχουν στην προπόνηση με τους υπόλοιπους ωστόσο στεναχωρήθηκε από το επεισόδιο που είχαν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της φετινής πορείας Τζαμάλ Αμπντούν και Μπέντζαμιν Ονουάτσι, θέμα για το οποίο θα επιληφθεί η διοίκηση μετά το ματς με τους "νησιώτες".

Με οδηγό το "διπλό" χωρίς ουσία στο Κύπελλο επί του Ολυμπιακού Βόλου, οι "Φαίακες" θα επιδιώξουν να πάρουν μια νίκη παραμονής σε μια ομολογουμένως δύσκολη έδρα. Οι "νησιώτες" πάντως σε παλιότερες αναμετρήσεις τους στο "Ανθή Καραγιάννη" τα έχουν καταφέρει και έχουν φύγει με βαθμούς ή βαθμό από την έδρα των "Αργοναυτών". Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές ανάλογη προσπάθεια και συγκέντρωση στο ματς, όπως έχουν επιδείξει στα τελευταία δύο εκτός έδρας με Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο και Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Εργοτέλης-Πανιώνιος 15:00, Novasports 3

Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Με σύνθημα... " Γιατί ο στόχος μας κάνει μια γροθιά" ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης έδωσε και πάλι το στίγμα της σημασίας του αγώνα με τον Πανιώνιο. " Εχουμε θέσει ως στόχο την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη επτάδα. Και ο στόχος αυτός περνάει από το Παγκρήτιο στάδιο και κατ’ αρχήν από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Η ομάδα μας χρειάζεται τη στήριξη όλων. Όλοι μαζί θα κάνουμε ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας. Όλοι μαζί θα φτάσουμε τον Εργοτέλη πιο ψηλά από ποτέ." τα λόγια του "ισχυρού" άνδρα των Κρητών που έδωσε το παρών και στην προπόνηση για να "ντοπάρει" τους παίκτες. Αγωνιστικά, στα πλάνα του Καραγεωργίου τέθηκε και πάλι ο Σέρτζιο Λεάλ.

Δύο ισοπαλίες και μία νίκη και μάλιστα με το εντυπωσιακό 5-2 έχει ο Πανιώνιος στις τελευταίες τρεις επισκέψεις του στην Κρήτη επί του Εργοτέλη, και οι "κυανέρυθροι" θα επιδιώξουν να συνεχίσουν την θετική τους παράδοση απέναντι στους Κρητικούς. Ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών, Τάκης Λεμονής καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι με τους Ηρακλειώτες και δεδομένης της απουσίας του Σιόβα (τιμωερημένος), υπάρχει η σκέψη να "μεταφερθεί" ο Κοντοές στα μετόπισθεν. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχοντας παράδειγμα την υπόθεση Βάλνερ, ίσως να μην επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τον νεοαποκτηθέντα Ντάτο Κβιρκβέλια παρόλο που ήρθε η μπλε κάρτα του αλλά όχι και το δελτίο αθλητικών πληροφοριών.

Ολυμπιακός-Σκόντα Ξάνθη 15:00, ΝΕΤ

Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων)
Γήπεδο: Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης"

Ενας στόχος χάθηκε ωστόσο ένας άλλος είναι πολύ κοντά για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Μετά την απώλεια του Κυπέλλου και τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε το σύνθημα για κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ομάδα του να είναι το μεγάλο φαβορί αφού 10 ματς πριν το φινάλε έχει την διαφορά του +7 από τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη της Τούμπας στην συνέχεια να αφήσουν το παρελθόν και να κοιτάξουν το παρών. Αγωνιστικά, στο ματς με τους Ακρίτες θα απουσιάσει ο τραυματίας Μιραλάς ενώ δύσκολα θα είναι στην αποστολή ο Αβράαμ Παπαδόπουλος. Αντίθετα επανέρχονται Ριέρα και Ντουντού.

Δύο "πονοκέφαλους" ενόψει του ματς στο "Καραϊσκάκη" έχει να λύσει ο Νίκος Παπαδόπουλος, αφού ο Σπύρος Βάλλας είχε πυρετό ενώ τραυματίας είναι και ο Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι. Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας που παρακολούθησε "κατασκοπεύοντας" την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Τούμπα, σκέφτεται να κάνει κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Εφόσον τιμωρημένος από το ματς είναι ο Μαρσελίνιο, ο προπονητής της Σκόντα δεν αποκλείεται να ξεκινήσει κόντρα στους Πειραιώτες τους Κιντάνα και Κομεσίδη. Στην αποστολή θα είναι και ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.

Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 17:15, Novasports 2

Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (Χίου)
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Ντέρμπι... με αέρα Ευρώπης "φυσάει" στον Βόλο και το Πανθεσσαλικό. Λίγο πριν τις "κόντρες" για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον Ατρόμητο. Παρά την ήττα από την Κέρκυρα, οι "ερυθρόλευκοι{ πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο, ωστόσο η εικόνα της ομάδας προβλημάτισε την διοίκηση. " Σκεφτόμαστε μόνο τη συνέχεια του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή και θέλουμε να φτάσουμε κοντά στο στόχο που είναι οι 34 βαθμοί, συγκομιδή που δίνει την παραμονή" τα λόγια του πάντα "προσγειωμένου" Σάκη Τσιώλη που ζήτησε προσοχή στην αντίπαλη ομάδα αλλά και αγωνιστική πειθαρχία στα 90 λεπτά για την ομάδα του.

Με το μυαλό στο Κύπελλο και την παρουσία τους στον τελικό θα αγωνίζονται οι παίκτες του Ατρόμητου απέναντι στον υποψήφιο αντίπαλο και για τα ημιτελικά του θεσμού σε λίγες μέρες. Παρά το γεγονός αυτό, η τεχνική ηγεσία έδωσε το στίγμα που κυριαρχεί στις τάξεις της ομάδας. " Μπορούμε με μια καλή διαχείριση, καλή προπόνηση, ξεκούραση και να είμαστε πάνω απ' όλα υγιείς, να διαχειριστούμε και τα δυο (πρωτάθλημα και Κύπελλο), απλά θέλει και λίγο τύχη σε αυτές τις περιπτώσεις. Είμαστε μέσα σε όλα και να διεκδικήσουμε την πεντάδα, άλλα πρώτα από όλα να μαζέψουμε τους βαθμούς για την σωτηρία. " υποστήριξε το "δεξί χέρι" και βοηθός του Γιώργου Δώνη, Μάκης Αγγελίνας σε δηλώσεις του.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 19:30, Novasports 1

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
Γήπεδο: Τούμπας

Με την ψυχολογία στα ύψη ο ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κυπέλλου, υποδέχεται σε ένα ακόμα σπουδαίο ματς στην Τούμπα, τον Παναθηναϊκό. Μοναδική... αλλά μεγάλη διαφορά πως οι παίκτες του Μάκη Χάβου σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στους "ερυθρόλευκους" θα έχουν την συμπαράσταση των χιλιάδων οπαδών τους που θα κατακλύσουν κάθε κομμάτι της εξέδρας για να χειροκροτήσουν τους θριαμβευτές. Ο τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά" γνωρίζει πως υπάρχει η κούραση από την προσπάθεια της Τετάρτης, ωστόσο στα πλάνα του προσανατολίζεται για μία ή δύο αλλαγές. Με πιθανή την απουσία του Κοντρέρας και πάλι, που αναμένεται το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, ο Ετό είναι αυτός που διεκδικεί φανέλα βασικού.

Το πρωτάθλημα είναι ο μοναδικός στόχος πλέον για τον Παναθηναϊκό, που παρά την εκπληκτική του εικόνα στο ματς με την ΑΕΚ και την νίκη με 3-2, έχασε το εισιτήριο της πρόκρισης μέσα από τα χέρια του. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που τόνισε πως οι παίκτες του έχουν επαναστατήσει μετά το ματς αυτό θα περιμένει μέχρι την ύστατη ώρα τον Τζιμπρίλ Σισέ που αποχώρησε με πρόβλημα στο ματς με την "Ενωση". Δεδομένη είναι και η απουσία του τιμωρημένου Λουκά Βύντρα. " Για μένα τα τρία παιχνίδια που έρχονται είναι τα ματς κλειδιά. Αν σε αυτά τα παιχνίδια μαζέψουμε εννέα βαθμούς, τότε, νομίζω ότι όχι μόνο ξαναπαίρνει φωτιά το πρωτάθλημα, αλλά ότι θα έχουμε και το πάνω χέρι" τα λόγια του Χριστοδουλόπουλου που δίνουν το στίγμα της αναγκαιότητας για νίκη στην Θεσσαλονίκη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22η)

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εργοτέλης-Καβάλα 17:15

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 17:15

Αρης-Ολυμπιακός 19:30

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κέρκυρα-Πανσερραϊκός 15:00

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 15:00

Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου 17:15

Σκόντα Ξάνθη-Ατρόμητος 17:15

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 19:30

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ