STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 0-0
INTIME SPORTS

Η αναμέτρηση στο "Νησί των Φαιάκων" δεν έβγαλε νικητή, με Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης να μένουν στο 0-0. Μοιραίος ο Αγρίτης για τους γηπεδούχους, ο Γκαλίνοβιτς κράτησε το βαθμό στο φινάλε.

Σε ένα ματς που είχε καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του, όχι όμως και πολλές μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, Κέρκυρα και Αστέρας Τρίπολης αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ, με τον βαθμό της ισοπαλίας να εξυπηρετεί περισσότερο τους Αρκάδες και λιγότερο τους Φαίακες που παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με την Κέρκυρα να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, αλλά και τον... Γκαλίνοβιτς να είναι ο τερματοφύλακας με την περισσότερη δουλειά (3 οι τελικές προσπάθειες του Αστέρα εντός εστίας)

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αγρίτης είχε την ευκαιρία να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Γκράθια, όμως απέτυχε δις από σούπερ ευνοϊκή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 91' ο Αστέρας πήγε να "κλέψει τη νίκη, αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το πλασέ του Σολάκη.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής/Βοηθοί: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου) / Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Νικόλαος Δημόπουλος (Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Γεράσιμος Ντίτσος (Πρέβεζας), Δημήτριος Τσορτανίδης (Αχαΐας)

Καιρός: Αίθριος

Κέρκυρα (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Αγρίτης (89' Μπάρκογλου), Γιάντσης (60' Καλαντζής), Μαϊστόροβιτς, Όσμαν, Γκουστάβο, Μαρτίν, Ιωάννου (74' Τσίγκας)

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Χακόμπο, Πιπίνης, Χουανίτο, Φορμίκα (83' Χούλι), Περόνε (68' Άλβαρες), Τσαμπούρης, Αργυρόπουλος, Ράγιο, Κουρμπέλης, Πουλίδο, Μπρέσκα (56' Σολάκης)

Κίτρινες κάρτες: Ιωάννου (65'), Γκουστάβο (72'), Αγρίτης (85') / Αργυρόπουλος (49'), Τσαμπούρης (66'), Σολάκης (90+1')

Δείτε το live της αναμέτρησης που επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Μπάτης.

Καλός ο ρυθμός, απουσίαζε το γκολ

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη μπήκαν καλύτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και στα πρώτα 15 λεπτά είχαν ήδη δύο αρκετά καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Γκαλίνοβιτς είπε ισάριθμα "όχι".

Πρώτα στο 9', όταν έδιωξε με τις γροθιές σουτ του Τσαμπούρη από το όριο της μεγάλης περιοχής, και τέσσερα λεπτά αργότερα όταν έβγαλε σε κόρνερ με μεγάλη δυσκολία σουτ του ίδιου παίκτη από μακρινή απόσταση.

Η Κέρκυρα έγινε για πρώτη φορά απειλητική στο 16' μέσω κόρνερ, με τη μπάλα να παίρνει επικίνδυνη τροχιά μετά την εκτέλεση του Γραμμόζη και να χρειάζεται η επέμβαση του Χακόμπο σε κόρνερ, ενώ στο 26' οι "Φαίακες" είχαν την πρώτη "καθαρή" τους ευκαιρία.

Από εκτέλεση κόρνερ του Γραμμόζη, ο Ιωάννου κέρδισε την εναέρια μονομαχία στο δεύτερο δοκάρι, όμως είδε τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι καλός, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν όρεξη για επιθετικό ποδόσφαιρο, και στο 37' οι Αρκάδες είχαν νέα καλή στιγμή για να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Ράγιο μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Γκαλίνοβιτς, όμως ο Κροάτης έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά, αποκρούοντας σε κόρνερ.

Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε την Κέρκυρα να υπερέχει στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας (60%-40% η κατοχή, 110-33 οι εύστοχες πάσες) αλλά τον Αστέρα να έχει τις καλύτερες ευκαιρίες για γκολ (3-5 οι τελικές προσπάθειες, 1-3 οι προσπάθειες εντός εστίας).

Ήρωας ο Γκαλίνοβιτς, άσφαιρος ο Αγρίτης

Το ματς εξακολούθησε να έχει υψηλό τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο, με αμφότερους τους μονομάχους να κυνηγούν με πάθος και ένταση το γκολ (έχοντας τα καλά τους διαστήματα έναντι του αντιπάλου), όμως αυτό που έλειπε ήταν η καλή τελευταία πάσα ώστε να βρεθεί κάποιος παίκτης στην περιοχή και να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Η φάση που περίμεναν όλοι στο ματς ήρθε τελικά στο 69', όμως η μπάλα δεν κατέληξε στο πλεκτό... Ο Καλαντζής, που είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα αντί του Γιάντση, έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Αγρίτη μέσα στην περιοχή, όμως ο φορ της Κέρκυρας δεν είχε καλή επιλογή, με το δυνατό σουτ του από εξαιρετική θέση να στέλνει τη μπάλα πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ίδιος παίκτης βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής στο 82', όμως αντί για ήρωας έγινε μοιραίος για την ομάδα του. Και αυτό γιατί το πλασέ από κοντινή θέση που επιχείρησε ήταν πολύ αδύναμο (δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε), με τη μπάλα να φτάνει χωρίς κόπο στην αγκαλιά του Χακόμπο.

Η Κέρκυρα συνέχισε να πιέζει στα τελευταία λεπτά, όμως ο Αστέρας ήταν εκείνος που βρέθηκε μία ανάσα από το να πάρει το "τρίποντο", έχοντας κλασική ευκαιρία για γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετά από εκτέλεση βολέ του Χακόμπο και κεφαλιά του Χούλι, ο Σολάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και προσπάθησε να νικήσει με πλασέ τον Γκαλίνοβιτς στο μεταξύ τους τετ α τετ, όμως ο Κροάτης έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Οι προσπάθειες των γηπεδούχων στο φινάλε δεν στέφθηκαν από επιτυχία και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και νικητή, με τις δύο ομάδες να "τσιμπούν" πάντως έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνουν για παραμονή.

Το κλειδί του αγώνα

Σε ένα ματς που δεν είχε πολλές μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, η Κέρκυρα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, όμως ο Ανέστης Αγρίτης δεν ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα. Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε δύο φορές φάτσα με την εστία όμως στο 69' έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 82' το πλασέ του ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα να μην "προβληματιστεί" ιδιαίτερα ο Χακόμπο.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο Σάκης Τσιώλης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης στην Κέρκυρα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όσο περνάει ο καιρός, η ομάδα του θα βελτιώνει την απόδοσή της.

Ο Χάβι Γκράθια χαρακτήρισε θετικό ότι η ομάδα του συνεχίζει να παίρνει βαθμούς, αν και υπογράμμισε ότι περίμενε περισσότερα από τους παίκτες του στο ματς με τον Αστέρα.

Στατιστικά Αγώνα

0

Γκολ

0

0

Ασίστ

0

8

Τελικές προσπάθειες

9

3

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

4

3

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

3

2

Κεφαλιές

2

6

Αποκρούσεις

2

16

Επεμβάσεις

22

13

Κλεψίματα

14

14

Φάουλ

16

0

Οφσάιντ

9

9

Κόρνερ

7

57

Λάθη

50

9/31

Γεμίσματα

9/24

Το φιλμ του αγώνα

9': Ο Τσαμπούρης έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έδιωξε με γροθιές ο Γκαλίνοβιτς.

13': Ίδιοι πρωταγωνιστές και πάλι. Ο Τσαμπούρης επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής και ο Κροάτης γκολκίπερ των γηπεδούχων αντέδρασε εκ νέου θετικά, απομακρύνοντας σε κόρνερ με υπερένταση.

16': Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γραμμόζη, με τον Χακόμπο να προλαβαίνει πριν περάσει τη γραμμή της εστίας και να διώχνει σωτήρια με μπουνιές.

26': Από εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη, ο Ιωάννου πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τη μπάλα να περνάει άουτ, πολύ κοντά πάντως από το αριστερό δοκάρι του Χακόμπο.

37': Ο Ράγιο μπήκε ωραία στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και έκανε το χαμηλό σουτ στην κλειστή (αριστερή) γωνία του Γκαλίνοβιτς, με τον έμπειρο γκολκίπερ να καλύπτει σωστά τη γωνία του παραχωρώντας κόρνερ.

52': Ο Αγρίτης προσπάθησε να απειλήσει με τακουνάκι μετά από εκτέλεση φάουλ, όμως δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και αυτή πέρασε άουτ χωρίς να κινδυνεύσει η εστία του Χακόμπο.

69': Ο Αγρίτης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή μετά από κάθετη μπαλιά του Καλαντζή, όμως το σουτ με το δεξί που επιχείρησε δεν ήταν καθόλου καλό, στέλνοντας τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

82': Βαθιά μπαλιά του Μαϊστόροβιτς από το χώρο του κέντρου, ο Αγρίτης βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ του ήταν χλιαρό και κατέληξε χωρίς δυσκολία στην αγκαλιά του Χακόμπο.

90+2': Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα στις καθυστερήσεις. Από βολέ του Χακόμπο και κεφαλιά του Χούλι, ο Σολάκης βγήκε μόνος απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, με τον Κροάτη να του κλείνει εξαιρετικά το οπτικό πεδίο και να βγάζει σωτήρια σε κόρνερ.

90+3': Ο Μπάρκογλου έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Χακόμπο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ