STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καλοκαιρινά ψώνια

Καλοκαιρινά ψώνια
Ελευθερόπουλος Τσιρίλο Μουσλίμοβιτς

Το καλοκαίρι πλησιάζει και αρκετά συμβόλαια ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα τελειώνουν. Ας δούμε ποιες αξιόλογες περιπτώσεις αξίζουν για να ασχοληθεί κανείς, λίγους μήνες πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Σε ένα μήνα το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται και αρκετές ομάδες έχουν αφήσει στον αέρα το θέμα των συμβολαίων που τελειώνουν, περιμένοντας να δουν σε τι θέση θα τερματίσουν στην βαθμολογία για να αναπροσαρμώσουν το μπάτζετ τους.

Έτσι λοιπόν πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι και περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο για μία πρόταση. Ας δούμε τις καλύτερες λύσεις για ομάδες που στοχεύουν από την κορυφή μέχρι τη μάχη της παραμονής.

Οι ελεύθεροι τερματοφύλακες του πρωταθλήματος

Μίχεαλ Γκσπούρνινγκ (30 ετών): Σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια και σε εξαιρετική ηλικία. Για ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν αποτελεί ευκαιρία.

Σήφης Δασκαλακης (29 ετών): Και αυτός σε καλή ηλικία και με πολλά χρόνια εμπειρίας. Ίσως ήρθε η ώρα να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Δημήτρης Ελευθερόπουλος (34 ετών): Σταθερή αξία και αυτός και το πιο θετικό από όλα είναι πως φέτος δεν έχει πολλούς τραυματισμούς. Θα απασχολήσει πολλές ομάδες.

Ματίας Ντεγκρά (28 ετών): Ξεκίνησε εντυπωσιακά όμως στη συνέχεια έκανε κάποιες γκέλες και έχασε τη θέση του. Είναι ελεύθερος και καλός για ομάδα μεσαίου επιπέδου.

Αντώνης Νικοπολίδης (40 ετών): Λογικά θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αν δεχθεί μία καλή πρόταση όμως;

Οι ελεύθεροι αμυντικοί του πρωταθλήματος

Ραούλ Μπράβο (30 ετών): Σίγουρα αν μείνει στην Ελλάδα θα πάρει πολύ λιγότερα από αυτά που εισπράττει τώρα. Καλή λύση παίκτη και σε καλή ηλικία.

Μπρούνο Τσιρίλο (34 ετών): Κάνει τρομερό πρωτάθλημα και στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να βιαστούν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμα και σε αυτή την ηλικία.

Μπρούνο Ουριμπάρι (25 ετών): Αξιόπιστη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Δεν βοηθάει τόσο επιθετικά, όμως αμυντικά είναι πολύ καλός.

Σωκράτης Φυτανίδης (27 ετών): Πολυεργαλείο στην άμυνα. Τελευταία έχει πέσει λίγο, αφού παίρνει πολλές κάρτες, όμως μία μεταγραφή ίσως του δώσει και άλλα κίνητρα.

Σπύρος Βάλλας (29 ετών): Ο γνωστός τίμιος Βάλλας. Θα κάνει γκέλες και λάθη, όμως τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι. Για ομάδες όπως η Ξάνθη είναι λουκούμι.

Γιάννης Κοντόες (25 ετών): Κάνει καλό πρωτάθλημα και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Για μεσαίες ομάδες είναι φθηνή και αξιόπιστη λύση.

Στέλιος Βενετίδης (34 ετών): Τα χρόνια πέρασαν όμως η ποιότητα του είναι μεγάλη. Έχει άλλον ένα χρόνο ποιοτικού ποδοσφαίρου στο αριστερό άκρο.

Μάριο Χίμπλιγκερ (33 ετών): Πολλά χρόνια στην Ελλάδα και τον Εργοτέλη. Σταθερός αμυντικός για μεσαίες ομάδες μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη.

Μανώλης Ρουμπάκης (32 ετών): Τα τελευταία δυο χρόνια κάνει εξαιρετικές σεζόν. Τρέχει και πάντα βρίσκεται ψηλά στον πίνακα με τα κλεψίματα και τα κερδισμένα φάουλ.

Οι ελεύθεροι μέσοι του πρωταθλήματος

Ζαουάντ Ζαϊρί (29 ετών): Γνωστός σε όλους. Μπορεί να πάρει ένα ματς μόνος του, αλλά ένα ματς παίζει και τρία τον ψάχνεις. Κλασικός μπαλαδόρος για την Ελλάδα.

Φαμπιάν Κανόμπιο (31 ετών): Καλός παίκτης, αλλά άτυχος λόγω του τραυματισμού που είχε. Είναι εγγύηση στη μεσαία γραμμή και καλές εκτελέσεις στα στημένα.

Άντριαν Μπαστία (32 ετών): Τίμιος, εργατικός, τρεχαντήρι στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα. Ως εναλλακτική λύση μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα.

Φαμπρίκ Πανκράτ (30 ετών): Ίσως η κορυφαία μεταγραφή του Ιανουαρίου. Παίζει στα άκρα της επίθεσης και διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Που να είχε κάνει και προετοιμασία.

Φανούρης Γουνδουλάκης (27 ετών): Στον Πανιώνιο έχασε τη θέση του, όμως αποτελεί μία φθηνή και αξιόπιστη λύση για μικρομεσαίες ομάδες.

Ιεροκλής Στολτίδης (36 ετών): Τον ξέρουμε και μας ξέρει. Για μία σεζόν μπορεί να βοηθήσει ομάδες που θα φτιαχτούν από την αρχή. Τρέχει πάντως σαν σκύλος για ένα ημίχρονο.

Αντώνης Λαδάκης (29 ετών): Και αυτός ακούραστος εργάτης στη μεσαία γραμμή. Φέτος έκανε καλό πρωτάθλημα και ίσως τον δούμε σε μεγαλύτερη ομάδα.

Κώστας Νεμπεγλέρας (36 ετών): Πολλές δυνάμεις παρά τα χρόνια του. Με έναν ακόμα γρήγορο παίκτη στο κέντρο αντέχει για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Στέλιος Ηλιάδης (24 ετών): Τον έφαγαν οι τραυματισμοί και δεν έκανε καριέρα στον Ηρακλή. Μία ευκαιρία ακόμα την αξίζει εκεί στη μεσαία γραμμή.

Οι ελεύθεροι επιθετικοί του πρωταθλήματος

Ισμαέλ Μπλάνκο (28 ετών): Γκολτζής, γρήγορος (σχετικά), δεν θέλει προσαρμογή. Από τη στιγμή που δεν υπογράφει στην ΑΕΚ είναι μία πολύ καλή λύση.

Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (30 ετών): Έχει ποιότητα όμως τραυματίζεται συνέχεια. Με λίγα χρήματα πάντως αποτελεί καλή λύση.

Νίκος Λυμπερόπουλο (36 ετών): Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά σε μία ομάδα που δεν κάνει πρωταθλητισμό μπορεί να παίξει βασικός και να βοηθήσει.

Ηλίας Αναστασάκος (33 ετών): Το έχει το γκολ. Σε καλή ηλικία μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής σε μεσαίες ομάδες.

Μάριους Βερπακόφσκις (30 ετών): Γρήγορος, μέσα στις φάσεις και σκοράρει. Δεν στοιχίζει πολλά και φαίνεται πως ξεπέρασε τους πολλούς τραυματισμούς.

Θανάσης Τσίγκας (28 ετών): Για ομάδες μικρομεσαίες είναι εξαιρετική λύση.

Βαγγέλης Μάντζιος (28 ετών): Είναι ποιοτικός παίκτης αλλά τεμπελάκος. Αν δεν ζητάει τον ουρανό με τα άστρα αξίζει μία ευκαιρία.

Καρίμ Σολτάνι (26 ετών): Ξεκίνησε εντυπωσιακά στον Ηρακλή, όμως έπεσε η απόδοση του. Είναι καλός ποδοσφαιριστής όμως.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ