STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καλλονή - Ατρόμητος 1-1

Καλλονή - Ατρόμητος 1-1
INTIME SPORTS

Το "χρυσό" γκολ του Χρήστου Μίνγκα απάλλαξε νωρίς νωρίς την Καλλονή από την αγωνία της "μάχης" παραμονής. Ο Θανάσης Παπάζογλου "διέσωσε" το βαθμό της ισοπαλίας για τον Ατρόμητο.

Η Καλλονή θα παίζει Super League και τη σεζόν 2015-16! Ο σύλλογος της Μυτιλήνης εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, μετά την ισοπαλία που παραχώρησε στον Ατρόμητο με 1-1.

Οι γηπεδούχοι ξεμπέρδεψαν νωρίς νωρίς με την υπόθεση-παραμονή χάρη συρτό σουτ του Χρήστου Μίνγκα στο 23'. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ πανηγυρίστηκε έντονα από τον προπονητή Βαγγέλη Βλάχο.

Στο 83' και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Μίνγκας είχε σημαδέψει το δοκάρι, ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Θανάση Παπάζογλου. Με αγωνία κοίταζαν το χρονόμετρο οι γηπεδούχοι για το τέλος της αναμέτρησης. Η Καλλονή παρέμεινε στην κατηγορία. Ο Ατρόμητος ξεκινάει δίχως βαθμό στα πλέι οφ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Μυτιλήνης

Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος, Ηλίας Αλεξέας

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βλάχος): Άλεξιτς, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Κεϊτά, Μίνγκας (80' Μαρσέλο), Λεοζίνιο (76' Αράς), Πετρόπουλος, Μανούσος (91' Πιπίνης).

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπόυνοφ, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Μπρίτο (53' Καράσκο), Μπάλλας (51' Κατσουράνης), Κιβρακίδης, Καραμάνος, Δημούτσος (64' Παπάζογλου), Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Κοντοές

Γκολ: 23΄Μίνγκας, 83' Παπάζογλου

Κάρτες: 13' Κεϊτά, 72' Ούμπιδες

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Περισσότερα σε λίγο... Η Καλλονή μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι απείλησε μόλις επτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με κεφαλιά του Πετρόπουλου, την οποία μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ.

Με το πρώτο 20λεπτο να περνά χωρίς άλλες ευκαιρίες, η συνέχεια επιφύλασσε γκολ. Ήταν για την Καλλονή με τον Μίνγκα να κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι "σαρδέλες" εμφανώς απελευθερωμένες, μετά το προβάδισμα άρχισαν να πιέζουν και το δεύτερο γκολ. Ωστόσο ούτε η κεφαλιά του Πετρόπουλου στο 28ο λεπτό, ούτε το διαγώνιο σουτ του Μανούσου, στο αμέσως επόμενο, κατέληξαν στα δίχτυα.

Ο Μπρίτο στο 36ο λεπτό, προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά η επέμβαση του Γκορμπούνοφ, ήταν έγκαιρη. Στο 41ο λεπτό, ο Ατρόμητος έφτασε στη μεγαλύτερη ευκαιρία του με τον Δημούτσο να μην μπορεί να ισοφαρίσει προ του εξουδετερωμένου Άλεξιτς και τη κενής εστίας.

Όπως έληξε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ακριβώς ξεκίνησε και το πρώτο. Με ευκαιρία του Ατρομήτου, δηλαδή. Πάλι με τον Δημούτσο, στο 47ο λεπτό, αλλά πάλι νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Άλεξιτς.

Οι αλλαγές των Βαγγέλη Βλάχου και Νίκου Νιόπλια, έφεραν μερική απορρύθμιση στις δύο ομάδες με αποτέλεσμα ο ρυθμός του ματς στη Μυτιλήνη να ακολουθήσει πτωτική πορεία.

Στο 78ο λεπτό, ο Μίνγκας άγγιξε το διπλασιασμό των προσωπικών του τερμάτων αλλά κι αυτών της ομάδας του, αλλά το δοκάρι σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο,τι δεν πέτυχε η Καλλονή, πέτυχε ο Ατρόμητος, στο 83ο λεπτό. Ο Καραμάνος έκανε τη σέντρα κι ο Θανάσης Παπάζογλου με κοντινή προβολή, ισοφάριση. Έτσι οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες μέχρι και τη λήξη του ματς, με το 1-1 να εξελίσσεται σε τελικό σκορ.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Θανάση Παπάζογλου. Αυτό που καθόρισε πλήρως την οικονομία του ματς. Μπορεί μ' αυτή την ισοπαλία να μην έδωσε βαθμό στα play -offs, στον Ατρόμητο, ωστόσο έκοψε έναν από τον Παναθηναϊκό. Πέρα από το βαθμολογικό αντίκτυπο, ήταν αυτό που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στο συγκεκριμένο ματς.

Ο διαιτητής

Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, το ματς παίχτηκε σε αθλητικά πλαίσια, το άφησε να εξελιχθεί όταν ήταν δυνατό. Όταν δεν ήταν, έδωσε την κίτρινη κάρτα. Θετικός ο πειθαρχικός έλεγχος, από τον Γεώργιο Δασκαλόπουλο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χρήστος Μίνγκας, για το γκολ που πέτυχε και το οποίο έδωσε τον απαιτούμενο βαθμό, που έψαχνε η Καλλονή. Έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Η απόδοσή του ήταν, πάνω από το μέσο όρο, συμπαικτών κι αντιπάλων.

Μας άρεσε

Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι της Καλλονής. Είναι απίστευτη η ώθηση που δίνει η τοπική κοινωνία στην ομάδα, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι την περυσινή περίοδο, περιπλανιόταν σε Αθήνα και... Θεσσαλονίκη. Το ποδόσφαιρο εκτιμάται από μία κοινωνία, που δεν είχε συνηθίσει να το βλέπει στο υψηλού επιπέδου εκδοχή του. Θετικό μήνυμα, θετικός απολογισμό για τη φετινή χρονιά.

Δεν μας άρεσε

Τα σημάδια αρρυθμίας που έδειξε ο Ατρόμητος, κατά τη διάρκεια του ματς. Κακός οιωνός, για τη συνέχεια των πλέι-οφ. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, έδειξε σ' ένα ακόμη εκτός έδρας ματς, άνευρη, άοσμη, άχρωμη. Θα χρειαστεί βελτίωση, εάν θέλει να κάνει την υπέρβαση σ' αυτό το μίνι-τουρνουά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ