STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η παράδοση των αγώνων της Κυριακής (31/8)

Η παράδοση των αγώνων της Κυριακής (31/8)
INTIME SPORTS

Διαβάστε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τα 5 παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής της Superleague, τα οποία θα διεξαχθούν το βράδυ της Κυριακής.

ΞΑΝΘΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Ωρα έναρξης: 19:15 - Novasports4

Γήπεδο: Πηγαδίων

Διαιτητής: Δημητρόπουλος Αλέξανδρος (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Ελευθερίου, Τσολάκης (Αθηνών)

Η Ξάνθη είναι μια από τις έδρας από τις οποίες η Κέρκυρα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ. Συγκεκριμένα σε 5 παιχνίδια που έχουν γίνει στην ακριτική πόλη, η Ξάνθη έχει 2 νίκες (και οι δύο στο γκολ) και 3 ισοπαλίες. Πάντως, ο νόμος της έδρας ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση, αφού στην Κέρκυρα η Ξάνθη δεν έχει κερδίσει ποτέ (2 ήττες, 3 ισοπαλίες). Συνοπτικά στο συγκεκριμένο ζευγάρι και ανεξαρτήτως έδρας, έχουμε 4 άσους και 6 ισοπαλίες.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ωρα έναρξης: 19:15 - Novasports7

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)

Βοηθοί: Κοντίζας (Πειραιά) – Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)

Ο Λεβαδειακός έχει επισκεφθεί 6 φορές την Τρίπολη και στις δύο από αυτές έχει καταφέρει να κερδίσει. Η μία νίκη του σημειώθηκε στις 13 Απριλίου του 2008 (1-2) και η άλλη στις 8 Φεβρουαρίου 2012 (0-1). Ισοπαλία δεν είχαμε ποτέ, αφού στα υπόλοιπα 4 παιχνίδια επικράτησε ο γηπεδούχος Αστέρας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ωρα έναρξης: 19:15 - Novasports3

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Αρτας)

Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας) – Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας. Στο παρελθόν έχουν συναντηθεί στις άλλες δύο κατηγορίες. Τις περιόδους 2003-04 και 2004-05 για την Β' Εθνική, η Νίκη Βόλου έκανε 3 νίκες και μία ισοπαλία! Και την περίοδο 1999-00 για την Γ' Εθνική, ο Ατρόμητος έκανε μία νίκη και μία ισοπαλία. Με γηπεδούχο τη Νίκη Βόλου σε 3 ματς, είχαμε δύο “άσους” και μία ισοπαλία.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - Π.Α.Ο.Κ.

Ωρα έναρξης: 19:15 - Novasports2

Γήπεδο: Περιβόλια

Διαιτητής: Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (Αθηνών)

Βοηθοί: Ακρίβος, Τουμπακάρης (Αθηνών)

Στις 2 Φεβρουαρίου 2014 ο Πλατανιάς κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-1, κι ενώ χρειάστηκε πρώτα να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1. Αυτή είναι και η μοναδική επιτυχία που έχει ο Πλατανιάς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ σε 4 ανεξαρτήτως έδρας παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία. Στα υπόλοιπα 3 ο Δικέφαλος του Βορρά πανηγύρισε ισάριθμες νίκες. Σημειώνεται ότι ο Πλατανιάς έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με 4 διαφορετικούς προπονητές! Τον Γιάννη Χατζηνικολάου, τον -νυν του ΠΑΟΚ- Αγγελο Αναστασιάδη, τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Νίκο Αναστόπουλο. Μόνο ο τελευταίος πανηγύρισε νίκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ωρα έναρξης: 21:30 - Novasports1

Γήπεδο: Απ. Νικολαϊδης

Διαιτητής: Κουκουλάκης Μιχάλης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας) – Μπαλτάς (Αχαϊας)

Oι 22 νίκες του Παναθηναϊκού στα τελευταία 27 -ανεξαρτήτως έδρας- παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένων και δύο για τα πλέι οφ) με αντίπαλο τον Πανιώνιο, πιστοποιούν ένα μέρος της υπεροχής του τριφυλλιού έναντι των κυανέρυθρων, στο πλαίσιο της Α` Εθνικής κατηγορίας. Το γεγονός που αποδεικνύει την εκπληκτική παράδοση που έχει με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, είναι ότι στα 66 παιχνίδια που έχουν γίνει μεταξύ των δύο ομάδων, από καταβολής επαγγελματικών πρωταθλημάτων (1979-80), ο Πανιώνιος έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό μόλις 4 φορές!!!

Τις δύο ως φιλοξενούμενος, μία πριν 7 χρόνια στη Νέα Σμύρνη, με γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ και η άλλη στο παιχνίδι του περσινού πρώτου γύρου με το εκκωφαντικό 3-0! Στην έδρα του Παναθηναϊκού έχει να κερδίσει από την περίοδο 2000-01 (στην Λεωφόρο, 0-1) με γκολ του Ζίζι Ρόμπερτς στο 90ο λεπτό. Προπονητής των "πρασίνων" σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Αγγελος Αναστασιάδης και του Πανιωνίου ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς. Συνολικά σε 54 παιχνίδια Α' Εθνικής (από το 1959-60), ο Παναθηναϊκός έχει 47 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ