STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η ΑΕΚ επέστρεψε με... τριάρα στον Πλατανιά

Η ΑΕΚ επέστρεψε με... τριάρα στον Πλατανιά
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική απέναντι στον Πλατανιά στην επιστροφή της στη Super League και με Βάργκας, Γκάλο και Αραβίδη επικράτησε 3-0, κάνοντας ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Πολύς κόσμος στο ΟΑΚΑ.

Ακριβώς όπως την ήθελε ο κόσμος της (περισσότεροι από 30.000 στο γήπεδο) και κυρίως ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει ο Τραϊανός Δέλλας, ήταν η επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League. Το 3-0 στην πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Πλατανιά, όχι μόνο ήρθε εύκολα, αλλά μάλλον αδικεί την εικόνα των "κιτρινόμαυρων".

Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού η ΑΕΚ λειτούργησε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, αλλά στο πρώτο 15άλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καταιγιστική. Άλλωστε τα δυο γκολ και δυο σούπερ ευκαιρίες μέσα σ’ ένα τέταρτο, τα λένε όλα.

Το 4-2-3-1 του Δέλλα λειτούργησε εξαιρετικά, τα ακραία μπακ έστησαν πάρτι, ο Γιόχανσον με τον Σιμόες έλεγχαν τα πάντα στη μεσαία γραμμή, ο Βάργκας έδινε ποιότητα, ο Πλατέλλας έκανε (ένα ακόμα σούπερ ματς) και ο Αραβίδης βρήκε πάλι δίχτυα.

Απέναντι σ’ όλα αυτά, ο Πλατανιάς δεν είχε να αντιπαρατάξει απολύτως τίποτα. Και ήταν κομπάρσος από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Η ΑΕΚ επέστρεψε με... τριάρα στον Πλατανιά
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66’ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52’ Μπαρμπόζα).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν (71’ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55’ Τσουράκης), Γκόμες (55’ Ντίνας), Ανγκούλο.

Γκολ: 27’ Βάργκας, 47’ Γκάλο, 59’ Αραβίδης

Κάρτες: 34’ Μπανανά

Μόνο η ΑΕΚ στο γήπεδο

Τα πρώτα 45 λεπτά του ματς, μόνο μια ομάδα υπήρχε στο τερέν του ΟΑΚΑ και αυτή ήταν η ΑΕΚ. Ο Πλατανιάς με μια διπλή γραμμή άμυνας και πολλές φορές με 11 παίκτες να αμύνονται συντεταγμένα πίσω από τη μεσαία γραμμή, προσπάθησε απλώς να κρατήσει τους διαδρόμους κλειστούς. Και σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο, οι Κρητικοί έκαναν ένα σουτ και κέρδισαν ένα κόρνερ. Όλα τα υπόλοιπα τα έκανε η ΑΕΚ. Τα έκανε σωστά, τα έκανε με υπομονή και τα έκανε ακόμα και αποτελεσματικά.

Οι παίκτες του Δέλλα είχαν υπομονή, κυκλοφορούσαν την μπάλα σωστά, προσεκτικά και πολλές φορές γρήγορα. Άλλωστε όσες φορές πέτυχαν αυτό το τελευταίο (δηλαδή γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας), έβγαλαν φάσεις. Στο 2ο λεπτό ο Βάργκας έβγαλε τον Τζεμπούρ τετ α τετ αλλά ο Αλγερινός αστόχησε.

Στο 25’ μετά από ένα τρίγωνο ο Πλατέλλας βγήκε πάλι σε τετ α τετ αλλά λανθασμένα ο επόπτης τον έκοψε με οφσαιντ. Ενώ στο 27’ πάλι με γρήγορες αλλαγές της μπάλας, ο Γιόχανσον έβγαλε την σέντρα και ο Βάργκας με προβολή υποχρέωσε τον Ολιμπά σε λάθος και άνοιξε το σκορ. Ένα γκολ που η ΑΕΚ το έψαξε προσεκτικά και οργανωμένα. Ενώ μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου, οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν και έχασαν και μια ακόμα καλή ευκαιρία με ένα φάουλ του Γκάλο.

Ήρθε… "καταιγίδα"

Η ΑΕΚ πήγε με προβάδισμα μόλις 1-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Και όταν γύρισε στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο, μέσα σ’ ένα τέταρτο είχε «καθαρίσει» το ματς. Πέτυχε ακόμα δυο γκολ και έχασε και ακόμα δυο ευκαιρίες απ’ αυτές που δύσκολα χάνονται. Μόλις δυο λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου, ο Γκάλο έφτασε στα όρια της περιοχής από πλάγια θέση και μ’ ένα δυνατό σουτ με το αριστερό πόδι έκανε το 2-0.

Πριν προλάβει ο Πλατανιάς να συνέλθει, ο Τζεμπούρ με τακουνάκι δεν μπόρεσε να σκοράρει αλλά ούτε και ο Αραβίδης σε άδειο τέρμα μετά από άστοχο πλασέ του Πλατέλλα. Και αφού πρώτα ο Δέλλας έβγαλε τον Τζεμπούρ και έστειλε τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης, η ΑΕΚ «τελείωσε» και το ματς.

Στο 58’ ο Πλατέλλας (όπως έκανε και στο γκολ του Βάργκας) έβγαλε τον Σιμόες μόνο στην περιοχή, ο Πορτογάλος σημάδεψε σωστά τον Αραβίδης και εκείνος σημάδεψε ακόμα πιο σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν. Η ΑΕΚ είχε το 3-0, είχε τον απόλυτο έλεγχο και κυρίως είχε την ευκαιρία να κάνει και διαχείριση δυνάμεων.

Ντεμπούτο Μπουονανότε

Ο Δέλλας είχε την ευκαιρία ακόμα και να δώσει τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά στον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μπήκε στο γήπεδο ένα τέταρτο πριν από το φινάλε του παιχνιδιού. Έπαιξε σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον "φουνταριστό" Αραβίδη. Είχε κέφι ο Μπουονανότε, αλλά αφενός ο ίδιος χρειάζεται τον χρόνο του για να βρεί πατήματα. Και αφετέρου στο χρονικό σημείο που μπήκε ο Αργεντινός, οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν πλέον κουραστεί. Πάντως πρόλαβε να κάνει μια καλή προσωπική ενέργεια και να απειλήσει μ’ ένα δυνατό σουτ.

Η φάση του αγώνα

Τα πόδια του Ροντρίγκο Γκάλο είναι "δυναμίτης". Και γι αυτό και παρότι μπακ ο Βραζιλιάνος όχι μόνο μπορεί να γίνει απειλητικός, όχι μόνο μπορεί να σκοράρει, αλλά έχει την δυνατότητα να πετύχει και πανέμορφα γκολ. Όπως αυτό απέναντι στον Πλατανιά. Ο Γκάλο σε σημείο κλειδί για την εξέλιξη του ματς, εξαπέλυσε έναν «δυναμίτη» με το (θεωρητικά κακό) αριστερό πόδι και έκανε το 2-0.

Ο διαιτητής

Ο Κομίνης είχε σχετικά εύκολο έργο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Δεν βρέθηκε στο διάβα του καμία δύσκολη φάση. Και έβγαλε ένα μάλλον εύκολο βράδυ. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως τελείωσε το ματς μόλις με μια κάρτα. Πάντως στο 25ο λεπτό, ο πρώτος επόπτης Τάτσης έκοψε λανθασμένα τον Πλατέλλα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Τόσο οι δυο ακραίοι μπακ, όσο και ο Γιόχανσον αλλά και ο Σιμόες, έκαναν σούπερ παιχνίδι. Όμως ο Βαγγέλης Πλατέλλας έκανε πράγματα και θαύματα. Μπορεί ο ίδιος να μην σκόραρε, αν και είχε την ευκαιρία σ’ ένα τετ α τετ στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο συμμετείχε και στα τρια γκολ της ΑΕΚ. Και γενικώς ήταν ο παίκτης που έκανε άνω – κάτω την άμυνα του Πλατανιά κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του.

Μας άρεσε

Το δίδυμο των αμυντικών χαφ της ΑΕΚ. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον και ο Αντρέ Σιμόες έδειξαν και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πως θα είναι και ως μονάδες και συνεργαζόμενο δίδυμο, σημείο αναφοράς για το παιχνίδι της ομάδας του Δέλλα. Άλλωστε από τα πόδια του Σουηδού και του Πορτογάλου, περνούσε ότι καλό έκανε η ΑΕΚ και σταματούσε ότι καλό πήγαινε να δημιουργήσει ο Πλατανιάς. Ενώ ο Γιόχανσον πιστώνεται και την ασίστ στο γκολ του Βάργκας.

Δεν μας άρεσε

Γενικώς ο Πλατανιάς ήταν… κομπάρσος στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όμως ειδικώς ο Κέβιν Ολιμπά ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού σ’ άλλο γήπεδο. Έκανε τραγικό λάθος στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ, ενώ του έφυγε η μπάλα από τα χέρια τουλάχιστον ακόμα τρεις φορές.

Η ΑΕΚ επέστρεψε με... τριάρα στον Πλατανιά
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ