STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Φουντώνει" η μάχη

"Φουντώνει" η μάχη
INTIME SPORTS

Με ενδιαφέρον αναμένεται στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές η μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.Το Sport24.gr παρουσιάζει το πρόγραμμα των ομάδων έως το φινάλε αλλά το πως θα προκύψει η ειδική βαθμολογία ενόψει των αγώνων κατάταξης.

Ο ΠΑΟΚ φώναξε "παρών" για τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και πλέον ενόψει των πέντε τελευταίων αγωνιστικών, αναμένονται με ενδιαφέρον η μάχη τεσσάρων ομάδων για τις τρεις θέσεις.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει εξασφαλισμένος και θα είναι επικεφαλής στους αγώνες κατάταξης αλλά κατά τα άλλα τουλάχιστον βαθμολογικά καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της.

Σε πλεονεκτική θέση η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για την επόμενη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, ειδικά μετά και από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Οι "κιτρινόμαυροι" αντιμετωπίζουν μάλιστα την Καβάλα την Κυριακή σε ένα παιχνίδι αποφασιστικής σημασίας αναφορικά με τα πλέι οφ.

Κατά τα άλλα οι "κιτρινόμαυροι" θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό εκτός έδρας στην 27η αγωνιστική, θα υποδεχτούν τον Ατρόμητο την 28η, θα αναμετρηθούν με την Λάρισα εκτός έδρας στην 29η και στο φινάλε θα υποδεχτούν τον Ηρακλή.

Καθοριστικά παιχνίδια για την Καβάλα

Η Καβάλα φιλοδοξεί φέτος έχοντας φτάσει στη βρύση να πιεί και νερό με τα δύο επόμενα παιχνίδια να είναι καθοριστικά. Οι "Αργοναύτες" αντιμετωπίζουν την προσεχή αγωνιστική την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ένα θετικό αποτέλεσμα σίγουρα θα τους φέρει πολύ κοντά στη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Παράλληλα όμως στην 27η αγωνιστική φιλοξενούν ένα ακόμη ανταγωνιστή τους για τη συμμετοχή στις θέσεις κατάταξης, τον Ολυμπιακό Βόλου.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα, η Καβάλα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό στην 28η αγωνιστική, θα υποδεχτεί την Ξάνθη στην 29η και την τελευταία αγωνιστική θα αναμετρηθεί στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Δοκιμασίες για Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει στην πρώτη χρονιά μετά την επιστροφή του στα "μεγάλα σαλόνια" να φτάσει στα πλέι οφ και να διεκδικήσει μία θέση στην Ευρώπη.

Στην προσεχή αγωνιστική η ομάδα της Μαγνησίας θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα στην Τρίπολη, στην 27η θα αγωνιστεί ξανά εκτός έδρα αυτή την φορά με αντίπαλο την Καβάλα, την 28η θα φιλοξενήσει την Ξάνθη, την 29η θα αγωνιστεί στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με αντίπαλο τον Άρη ενώ στο φινάλε της κανονικής περιόδου θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό.

Οι ελπίδες του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στον ένα βαθμό την διαφορά από Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου με τη νίκη στο εξ' αναβολής παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" φιλοδοξεί να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα το επόμενο διάστημα. Την προσεχή αγωνιστική φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Ακολουθούν το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο την 27η αγωνιστική, η εντός έδρας αναμέτρηση με την Λάρισα την 28η, το τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" ενώ στην τελευταία αγωνιστική ο "Δικέφαλος του Βορρά" φιλοξενεί την Κέρκυρα.

Το σύστημα διεξαγωγής

Η ομάδα που κατέλαβε την 5η θέση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ ξεκινάει με μηδέν (0) βαθμούς και η βαθμολογική διαφορά της από την 4η, 3η, και 2η ομάδα του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ διαιρείται δια του πέντε (5) για να προσδιοριστούν οι αντίστοιχοι βαθμοί των υπολοίπων ομάδων.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες κατάταξης, τα κριτήρια κατάταξης είναι κατά σειρά:

1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια στα Play Off ΟΠΑΠ.

2. Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια στα Play Off ΟΠΑΠ.

3. Η κατάταξη στην τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

Οι αγωνιστικές των πλέι οφ θα προκύψουν από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Οι τέσσερις αυτές ομάδες συμμετέχουν σε όμιλο και αγωνίζονται μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας. Θα διεξαχθούν συνολικά 12 δηλαδή αγώνες σε 6 αγωνιστικές ημέρες.

Ενδεικτικά η βαθμολογία των πλέι οφ αν ξεκινούσαν σήμερα θα ήταν:

Playoff ΟΠΑΠ

2.Παναθηναϊκός 3

3.ΑΕΚ 0

4.Καβάλα 0

5.Ολυμπιακός Βόλου 0

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ