STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - Skoda Ξάνθη 2-2

Εργοτέλης - Skoda Ξάνθη 2-2
INTIME SPORTS

Τα δύο γκολ του Αναστασάκου δεν έφτασαν στον Εργοτέλη, που υπέστη σοκ στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ξάνθη, όπου το τέρμα του Γούτα έγραψε το τελικό 2-2 στο Παγκρήτιο. Ο Σολάρι είχε μειώσει για τους Ακρίτες στο 23'.

Υπό το βλέμμα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που αναλαμβάνει από την Δευτέρα (19/1) τα καθήκοντα του ως νέος τεχνικός του Εργοτέλη, η ομάδα της Κρήτης απέτυχε να πάρει την νίκη κόντρα στην Skoda Ξάνθη, με την φανέλα της οποίας έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή ο Πάμπλο Γκαρσία.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Ηλία Αναστασάκου (10', 18'), με τον Σολάρι να μειώνει το σκορ στο 23'. Οι Ακρίτες στην τελευταία σχεδόν φάση του αγώνα βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, με τον Γούτα να διαμορφώνει στο 90+4' το τελικό 2-2.

Διάταξη 4-2-3-1 προτίμησε το τεχνικό δίδυμο στον πάγκο του Εργοτέλη και τους Αθανασίου στο τέρμα, Τζανακάκη, Σαρρή, Μεχία και Αζίζ τετράδα στην άμυνα, με τους Ρομάνο και Καρντόσο δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Βερπακόσφσκις και Μπαντιμπανγκά πήραν θέση στις πτέρυγες, με τον Χαντί σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Αναστασάκο.

Ο Ράινερ Μάουρερ επέλεξε επίσης μια διάταξη 4-2-3-1 έχοντας στην ενδεκάδα τους Τσέμα κάτω από τα γκολπόστ, Μπέρτο, Γούτα, Βάλλα και Μπαξεβανίδη στην άμυνα, με τους Βασιλακάκη και Ντε Γκούζμαν κεντρικά χαφ. Σολτάνι και Τριάδης αγωνίστηκαν στα "φτερά" της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τον Μάνταλο σε ρόλο οργανωτή πίσω από τον προωθημένο Σολάρι.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Χαραλάμπους.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Καιρός: Νεφελώδης

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Α' Βοηθός:Δαμιανός Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας)

Β' Βοηθός:Νικόλαος Καραϊσαρίδης (ΕΠΣ Πιερίας)

4ος Διαιτητής:Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)

Παρατηρητής:Χαράλαμπος Καρατζάς (ΕΠΣ Ευβοίας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης, Βασίλης Πλεσίτης): Αθανασίου (63' Καβουσάκης), Τζανακάκης, Αζίζ, Σαρρής, Μεχία, Καρντόσο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (69' Διαμαντάκος), Χαντί, Αναστασάκος (88' Κοζορώνης), Μπαντιμπανγκά.

Αναπληρωματικοί: Καβουσάκης, Κοζορώνης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Κούτρης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς.

Skoda Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Τριάδης (79' Σουάρες), Σολτάνι, Βασιλακάκης (75' Γκαρσία), Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος (59' Κάλβο), Βάλλας, Σολάρι.

Αναπληρωματικοί: Κυριακίδης, Γκαρσία, Σουάρες, Τσαμούρης, Ράνος, Κάλβο, Χοσέμι.

Γκολ: 10', 18' Αναστασάκος / 23' Σολάρι

Κίτρινες κάρτες: 55' Αζίζ, 60' Τζανακάκης, 66' Καρντόσο / 14' Μπαξεβανίδης, 62' Κάλβο

Ανασκόπηση αγώνα

Η Ξάνθη ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 8', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά ο Αθανασίου έκανε λάθος έξοδο και ο Μάνταλος πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Εργοτέλης τιμώρησε την αστοχία των φιλοξενούμενων, ανοίγοντας το σκορ δύο λεπτά αργότερα με τον Αναστασάκο, έπειτα από σουτ του Μπαντινμπανγκά, απόκρουση του Τσέμα και γύρισμα του Βερπακόφσκις στον μετέπειτα σκόρερ.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν την μπάλα στα πόδια τους, όμως στο 18' οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση και με τον Αναστασάκο ξανά σκόρερ πέτυχαν το 2-0! Ο Ρομάνο πέρασε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Μπαντιμπανγκά ο οποίος απέναντι στον Τσέμα προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του που πλέον είχε εύκολο έργο σε κενή εστία...

Το ματς στο Παγκρήτιο είχε άγρια ομορφιά, τα γκολ έπεφταν "βροχή" και πλέον ήταν η σειρά της Ξάνθης να σκοράρει, με δράστη τον Σολάρι στο 23'. Κόρνερ του Τριάδη από δεξιά, πρώτη κεφαλιά από τον Γούτα και προβολή του Αργεντίνου φορ για το 2-1! Ο καλός ρυθμός της αναμέτρησης συνεχίστηκε έως το τέλος του ημιχρόνου, όμως οι φάσεις λιγόστεψαν, με τον Τσέμα στο 45' να λέει "όχι' σε σουτ του Ρομάνο εντός περιοχής.

Άλλο παιχνίδι στην επανάληψη

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Ο Εργοτέλης ήθελε πάση θυσία τη νίκη και κοίταξε πρωτίστως να διαφυλάξει τα μετόπισθεν, ενώ η Ξάνθη ήθελε άλλα δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Το παιχνίδι πήγε στην δύναμη, έγινε σκληρό και οι κάρτες έβγαιναν συχνά από το τσεπάκι του Παππά. Πολλές οι διακοπές και μοιραία κακός ο ρυθμός του αγώνα.

Λύτρωση στις καθυστερήσεις

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Εργοτέλης θα έφτανε σε μια πολύτιμη νίκη, η Ξάνθη στην τελευταία της ουσιαστικά απόπειρα στο ματς, κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης! Σέντρα από αριστερά, ο Γούτας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και νίκησε τον Καβουσάκη με το κεφάλι για το 2-2, που ήταν και το αποτέλεσμα που σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Μεγάλη η απογοήτευση των γηπεδούχων, που αγνοούν την νίκη εδώ και περίπου δύο μήνες .

Ο MVP της αναμέτρησης

Θα ήταν ο Αναστασάκος με τα δύο τέρματα που πέτυχε για λογαριασμό του Εργοτέλη, αλλά ο Γούτας στο 90+4' του έκλεψε την δόξα. Ο στόπερ της Skoda Ξάνθης λύτρωσε την ομάδα του στο τέλος και δικαίως παίρνει τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης.

Η απογοήτευση

Ο τρόπος που διαχειρίστηκε ο Εργοτέλης το υπέρ του 2-1 από το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυριεύθηκαν από το άγχος τους, δεν έψαξαν ένα τρίτο τέρμα παρά μόνο σε υποψίες αντεπιθέσεων και τιμωρήθηκαν στις καθυστερήσεις με ένα δεύτερο εις βάρος τους γκολ.

Στατιστικά αγώνα

2 Goal 2
2 Ασίστ 2
6 Τελικές Προσπάθειες 9
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
1 Κεφαλιές 1
2 Αποκρούσεις 3
15 Επεμβάσεις 10
32 Κλεψίματα 23
17 Φάουλ 31
4 Οφσάιντ 0
5 Κόρνερ 6
50 Λάθη 50
4/18 Γεμίσματα 6/22
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ