STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός με τον Σιμάο να "ξεκλειδώνει" την άμυνα του Εργοτέλη και τον Μαυρία να "κλειδώνει" τη νίκη για τους πράσινους με τα πρώτα τους γκολ στο πρωτάθλημα πήρε μια σπουδαία νίκη στην Κρήτη με 2-0.

Τρεις ακόμη σημαντικούς πόντους πρόσθεσε στο βαθμολογικό σακούλι του ο Παναθηναϊκός φεύγοντας και από την Κρήτη με το "διπλό" της νίκης που τον διατηρεί στη πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι πράσινοι ξεπέρασαν σε ένα ακόμη παιχνίδι και τις απουσίες που είχαν και με άσσους βγαλμένους από το μανίκι του Φερείρα τους Σιμάο και Μαυρία πήραν τη νίκη με το άνετο 2-0.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε και στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη ότι έχει το μέταλλο πρωταθλητή καθώς καταφέρνει όχι μόνο να παίρνει τις νίκες που θα τον φέρουν πιο κοντά στον τίτλο αλλά κάθε φορά έχει και διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη ήταν οι Σιμάο και Μαυρίας αυτοί που ουσιαστικά ξεκλείδωσαν την άμυνα των Κρητικών και σκόραραν για τον Παναθηναϊκό.

Το Τριφύλλι παρουσίασε και στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη δυο πρόσωπα καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν άνευρος, χωρίς ουσία και έμεινε μακριά από το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος όμως άλλαξε άρδην η εικόνα του και τα γρήγορα γκολ βοήθησαν τους πράσινους ώστε να έχουν ένα ξεκούραστο 45λεπτο.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαϊάς)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ (64' Κυριακίδης), Φραγκουλάκης, Κατσικοκέρης (80' Τζανακάκης), Μπέτο, Δάρλας, Κουτσιανικούλης, Καρέλης (85' Ευαγγέλου).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σιμάο, Κατσουράνης (46' Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον (70' Καραγκούνης), Τοτσέ (75' Πετρόπουλος).

Σκόρερ: 55' Σιμάο, 59' Μαυρίας, 64' Βιτόλο.

Κίτρινες κάρτες: 33' Σιμάο, 33' Μπέτο

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στο Παγκρήτιο με μια ακόμη διαφορετική ενδεκάδα. Ο Φερέιρα επέλεξε τον Χριστοδουλόπουλο για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στην ενδεκάδα ενώ χρησιμοποίησε τον Κατσουράνη αντί για τον Καραγκούνη.

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν έτσι με τον Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρίνο δεξιά, τον Σπυρόπουλο αριστερά και τους Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ στο κέντορ της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Σιμάο, Βιτόλο έχοντας στα δεξιά τους τον Κλέιτον και αριστερά τον Χριστοδουλόπουλο. Μπροστά τους βρέθηκε ο Κατσουράνης και στη κορυφή της επίθεσης ο Τοτσέ.

Οι Κλέιτον και Κατσουράνης είχαν την εντολή να αλλάζουν συχνά θέσεις έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να μπορεί να ανοίξει την άμυνα του Εργοτέλη αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μίστερ Χάιντ στο πρώτο μέρος

Οι πράσινοι για ένα ακόμη παιχνίδι πέταξαν το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια μην μπορώντας να απειλήσουν παρά μόνο σε μια φάση την εστία του Εργοτέλη.

Αυτή ήταν στο 31' όταν ο Τοτσέ πήρε την κεφαλιά προς τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος από τα αριστερά έφυγε μόνος του και μπήκε στην περιοχή. Σήκωσε το κεφάλι για να δει αν τον ακολουθεί κάποιος πράσινος και από τη στιγμή που ήταν μόνος του σούταρε με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Πίρσον.

Την ίδια ώρα ο Εργοτέλης σε καμία στιγμή του αγώνα δεν μπόρεσε να απειλήσει τους πράσινους και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα με τους ταχύτατους Καρέλη και Κουτσιανικούλη δεν τα κατάφεραν.

Το μόνο αξιοσημείωτο από το πρώτο μέρος ήταν η κάρτα που αντίκρισε ο Σιμάο και αυτό γιατί ήταν η 7η και αυτό σημαίνει πως ο άσος από τη Μοζαμβίκη θα χάσει δυο από τα επόμενα τέσσερα ματς των πράσινων κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ και ΟΦΗ.

Δόκτορ Τζέκιλ στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο δεύτερο μέρος με μια αλλαγή στη σύνθεση του καθώς ο Μαυρίας πέρασε αντί του Κατσουράνη. Ο νεαρός άσος πήγε στο δεξί άκρο της επίθεσης και ο Κλέιτον πέρασε πίσω από τον Τοτσέ.

Οι πράσινοι έγιναν πιο επιθετικοί, πιο δραστήριοι και έψαξαν από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου το γκολ που θα τους έφερνε σε θέση οδηγού. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 53' όταν ο Μαρίνος έδωσε στον Βιτόλο αυτός τη γύρισε στο ύψος του πέναλτι αλλά ο επερχόμενος Κλέιτον δεν πλάσαρε σωστά με τον Πίρσον να αποκρούει.

Ξεχρέωσε ο Σιμάο

Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Σιμάο ο οποίος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος από πλευράς Παναθηναϊκού ξεχρέωσε θα μπορούσαμε να πούμε την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε. Αυτό καθώς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Τριφυλλιού στο πρωτάθλημα μετά από 109 παιχνίδια.

Ο Κλέιτον εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά με τον Σιμάο να νικάει τους αντιπάλους του και με δυνατή καρφωτή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Πίρσον. Ο Μοζαμβικανός μάλιστα πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του ξεσπώντας μπροστά από την εξέδρα των φίλων του Παναθηναϊκού.

Δώρο γενεθλίων για Μαυρία

Το γκολ των φιλοξενούμενων ανέβασε την ψυχολογία τους οι οποίοι από εκεί και πέρα ήταν οι μόνοι που υπήρχαν στο γήπεδο. Μάλιστα στο 59' ήρθε το 2-0 όταν ο Χριστοδουλόπουλος από μακριά έκανε το σουτ ο Πίρσον μπλόκαρε ασθενώς και ο Μαυρίας από κοντά με πλασέ πέτυχε και αυτός το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στο Τριφύλλι.

Αυτό μάλιστα ίσως ήταν και το καλύτερο δώρο γενεθλίων για τον Χάρη Μαυρία ο οποίος στις 21 Φεβρουαρίου γίνεται 18 χρονών. Ο μικρός έγινε άντρας τρεις μέρες νωρίτερα.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, να κυλήσει ο χρόνος και να μην απειληθεί. Παράλληλα μάλιστα έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ στο 67' μετά από κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου με την μπάλα να γλύφει το οριζόντιο δοκάρι.

Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Φερέιρα να ρίξει στη μάχη και τους Καραγκούνη, Πετρόπουλο με τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει να έχει την υπεροχή, να κρατάει μπάλα και από την άλλη πλευρά τον Εργοτέλη να μην μπορεί να απειλήσει την πράσινη εστία.

Ο Πετρόπουλος μάλιστα στο 80' λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ όταν η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από την εστία του Πίρσον. Στις καθυστερήσεις του αγώνα μάλιστα ο Χριστοδουλόπουλος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία όταν ξεπέρασε τους αντιπάλους του αλλά σούταρε ψηλά πάνω από την εστία του Πίρσον.

Το τελικό σφύριγμα του Τάσου Κάκου βρήκε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη και τον κόσμο του Τριφυλλιού να αποθεώνει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα τους.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η είσοδος του Χάρη Μαυρία στο δεύτερο μέρος ήταν καταλυτική για τους πράσινους. Ο νεαρός επιθετικός με την παρουσία του στο δεξί άκρο της επίθεσης, έδωσε περισσότερη ταχύτητα, περισσότερη επιθετικότητα και άνοιξε διαδρόμους για τους πράσινους ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες και φάσεις για γκολ.

Ο αδύναμος κρίκος

Η επίθεση του Εργοτέλη δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την εστία του Καρνέζη. Δυο τελικές σε ένα 90λεπτο είναι πολύ λίγες για μια ομάδα που παίζει στην έδρα της και θέλει να πάρει κάτι καλό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ