STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 10η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 10η αγωνιστική
Βίτορ Μπέργκ INTIME SPORTS

Το Sport24.gr εγκαινιάζει μία νέα στήλη στην οποία κάθε αγωνιστική θα ξεχωρίζει δέκα σημεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μονομάχους της Superleague.

Είμαστε στην 10η αγωνιστική, αν και μας λείπει μία, οπότε η περίοδος των πειραμάτων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα λάθη κοστίζουν πολύτιμους βαθμούς και το γεγονός πως φέτος πέφτουν τέσσερις ομάδες γεμίζει με άγχος παίκτες, παράγοντες και προπονητές.

Εμείς κάθε αγωνιστική θα ξεχωρίζουμε δέκα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που χρήζουν αναφοράς. Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των εννέα αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο 8/11/2014

Εργοτέλης - Βέροια 15:00 NS3 και Sport24.gr

Κέρκυρα - Παναιτωλικός 17:15 NS1 και Sport24.gr

Ξάνθη - ΟΦΗ 19:30 NS2 και Sport24.gr

Κυριακή 9/11/2014

Ολυμπιακός - Πανθρακικός 15:00 NS2 και Sport24.gr

Λεβαδειακός - Πλατανιάς 17:15 NS7 και Sport24.gr

Πανιώνιος - ΑΕΛ Καλλονής 17:15 NS2 και Sport24.gr

ΠΑΣ Γιάννινα - Νίκη Βόλου 17:15 NS4 και Sport24.gr

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 19:30 NS1 και Sport24.gr

Δευτέρα 10/11/2014

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 19:30 NS1 και Sport24.gr

1) Το πρώτο δύσκολο τεστ του ΠΑΟΚ

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 10η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αναβλήθηκε (όλη η αγωνιστική για την ακρίβεια) οπότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε ματς με "ιδιαιτερότητες". Την Κυριακή, ωστόσο, έρχεται η αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό και στον Δικέφαλο του Βορρά σκέφτονται μόνο τη νίκη. Μία νίκη που θα διατηρήσει τον ΠΑΟΚ σε απόσταση 5 βαθμών από τους ερυθρόλευκους ενόψει του δικού τους ντέρμπι τον Δεκέμβριο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει την παράδοση στο πλευρό της τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα, αφού μετρά τέσσερις συνεχόμενες νίκες επί των πράσινων.

2014 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0

2013 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1

2013 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

2012 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0

2) Να βρει λύσεις στην επίθεση

Το γράψαμε και την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο και μάλιστα στην Τρίπολη, με ευνοϊκή διαιτησία, έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα.

Ο Μήτρογλου είναι σε κακή κατάσταση ( ο Ρανιέρι τον έκοψε από την Εθνική με Νησιά Φερόε και Σερβία), Διαμαντάκος δεν έχει ακόμα την ποιότητα που χρειάζεται ο Ολυμπιακός, ενώ ο Μπενίτες πρόσφατα επέστρεψε από τραυματισμό.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε, λοιπόν, αν στο ματς με τον Πανθρακικό στο "Καραϊσκάκης" η ομάδα του Μίτσελ θα... ξεμπουκώσει και με ποιο τρόπο.

3) Να κρατήσει το μηδέν πίσω

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματα του, όμως στο αμυντικό κομμάτι υπάρχει πρόβλημα. Στην Ευρώπη οι πράσινοι μετρούν οκτώ γκολ παθητικό σε τέσσερα ματς, ενώ στην Ελλάδα εκτός έδρας, επίσης σε τέσσερα παιχνίδια (σε όλα δηλαδή), πάντα σκοράρουν οι αντίπαλοι (πέντε γκολ).

Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Αναστασίου πρέπει να βρει λύσεις για να σουλουπωθεί πίσω η ομάδα του, αφού μία ήττα υπάρχει περίπτωση να αφήσει το "τριφύλλι" λίγο πίσω όσον αφορά την πρώτη πεντάδα. Τέλος απέναντι στην ΠΑΟΚ θα φανεί και η ετοιμότητα του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος με την Αϊντχόφεν δεν πατούσε καλά.

Οι εκτός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα:

24/08/14 Α Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 1-1

14/09/14 Α Καλλονή ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-0

21/09/14 Α Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-3

26/10/14 Α Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0

4) Μεγάλη απώλεια ο Μορένο

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 10η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Παναιτωλικού. Στην Κέρκυρα, ωστόσο, ο Μάκης Χάβος θα αναγκαστεί να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τον Μορένο, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με την Ξάνθη.

Στη θέση του πιθανότατα θα αγωνιστεί ο Άλβες των... μηδέν γκολ, εκτός κι αν γίνει η έκπληξη με τον Στέλιο Βασιλείου. Γενικότερα πάντως τα οκτώ από τα έντεκα γκολ της ομάδας του Αγρινίου στο πρωτάθλημα έχουν μπει από Λατίνους ποδοσφαιριστές με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

5) Θα αντέξει ο Πανόπουλος;

Η αλήθεια να λέγεται. Στα τελευταία παιχνίδια με τον Λουτσέσκου στον πάγκο, η Ξάνθη παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Σκοράρει, χάνει όμως και πολλές ευκαιρίες. Έτσι οι Ακρίτες μετρούν δυο ήττες στα τελευταία τρία ματς στο πρωτάθλημα και όπως είναι λογικό έχει αρχίσει η... μουρμούρα.

Γνωρίζοντας το παρελθόν του Χρήστου Πανόπουλου, δεν θα μας κάνει εντύπωση αν το Σάββατο σε ενδεχόμενη απώλεια βαθμών με τον ΟΦΗ στα Πηγάδια έρθει το διαζύγιο με τον Ρουμάνο τεχνικό.

Σε αυτό υπολογίστε και το γεγονός πως ο Τζενάρο Γκατούζο έχει αποδειχθεί προπονητοφάγος, αφού μετά τα ματς απέναντι στους Κρητικούς έφυγαν οι Μάντζιος (Πανθρακικός) και Παράσχος (Ατρόμητος).

6) Η Νέα Σμύρνη φέρνει την παραμονή

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 10η αγωνιστική
INTIME SPORTS

ΟΚ, μπορεί να μην κερδίζει όλα τα παιχνίδια, όμως ο Πανιώνιος συνήθως "καθαρίζει" σχεδόν όλα τα κρίσιμα ματς στην Νέα Σμύρνη με αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο.

Φέτος ο Ιστορικός μετρά δυο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στην έδρα του και θέλει να τις κάνει τρεις με αντίπαλο την Καλλονή. Γενικότερα ο Πανιώνιος έχει μαζέψει οκτώ πόντους και οι επτά από αυτούς είναι στο σπίτι τους.

Αναλυτικά...

25/08/14 Α Πανιώνιος - Εργοτέλης 2-1

14/09/14 Α Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 2-1

27/09/14 Α Πανιώνιος - Σκόντα Ξάνθη 1-1

20/10/14 Α Πανιώνιος - Γιάννινα 0-1

7) Βρίσκει χημεία στην άμυνα ο Λεβαδειακός

Τραγικό το ξεκίνημα για την ομάδα της Βοιωτίας με μόλις δυο πόντους σε επτά παιχνίδια. Στα τελευταία δυο ματς, ωστόσο, ο Σάββας Παντελίδης έχει κάνει μία νίκη και μία ισοπαλία.

Το σημαντικότερο απ όλα όμως είναι πως ο Λεβαδειακός δεν έχει δεχθεί γκολ. Έτσι στο παιχνίδι με τον Πλατανιά την Κυριακή, ο Έλληνας τεχνικός θέλει μεν να κρατήσει το μηδέν, αλλά να πάρει και το τρίποντο που θα δώσει μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Μαζι του και η παράδοση, αφού ο Λεβαδειακός σε τρία ματς με αντίπαλο τον Πλατανιά μετρά τρεις νίκες δίχως να σκοραρουν οι φιλοξενούμενοι.

8) Βυθίζεται ο Εργοτέλης

Εργοτέλης μετά την τεσσάρα επί της Νίκης Βόλου δεν έχει σταυρώσει νίκη με αποτέλεσμα να πέσει στην 17η θέση.

Επιθετικά, βέβαια, η ομάδα αναπνέει. Αμυντικά, ωστόσο, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα που αν δεν λυθεί θα χαθούν κι άλλοι βαθμοί στη συνέχεια. Το ματς με την Βέροια θεωρείται ένας μικρός τελικός και σίγουρα ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν θέλει να σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα πέραν την νίκης.

Τα τελευταία ματς του Εργοτέλη:

28/09/14 Α Εργοτέλης - Παναιτωλικός 1-1

18/10/14 Α Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3

25/10/14 Α Ατρόμητος Αθηνών - Εργοτέλης 1-1

02/11/14 Α Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 0-2

9) Νίκη για πολλούς λόγους

Αναφερόμαστε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιάννης Πετράκης έχει αρχίσει να αισθάνεται πίεση, αφού βλέπει την ομάδα του να πέφτει βαθμολογικά μετά τις δυο ισοπαλίες με Καλλονή (εντός) και Πλατανιά (εκτός).

Το κακό για τον σύλλογο των Ιωαννίνων είναι πως σε αυτές τις δυο αναμετρήσεις δεν σκόραρε, ενώ υπάρχει και ένα μικρό θεματάκι με τον Ίλιτς, ο οποίος δυσανασχέτησε όταν έγινε αλλαγή στην Κρήτη.

Μία νίκη λοιπόν απέναντι στην Νίκη Βόλου θα γιατρέψει πολλές πληγές. Μία ήττα ή ισοπαλία, ωστόσο, μάλλον θα μοιάζει με αλάτι.

10) Παιχνίδι αποδείξεων

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 10η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης. Οι δυο ομάδες βρίσκονται σε αντίθετη πορεία. Από τη μία πλευρά ο Σα Πίντο ψάχνει λύσεις στην επίθεση και θέλει μία νίκη για να επανέλθει η ηρεμία, από την άλλη ο Στάικος Βεργέτης έχει πλέον το χρόνο για να περάσει τη δική του φιλοσοφία, γεγονός που φέρνει λιγότερο άγχος κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Το συγκεκριμένο ματς πάντως μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί και ως "ντέρμπι των νέων δυνάμεων" του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού οι δυο σύλλογοι έχουν κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια.

Μία ισοπαλία φαίνεται πως βολεύει άπαντες και δεν αποκλείεται να την δούμε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ