STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 17η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 17η αγωνιστική
Ειδικό μηχάνημα ΠΑΣ Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ξεχωρίζει δέκα σημεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μονομάχους της Superleague, λίγο πριν την 17η αγωνιστική.

Κάθε αγωνιστική θα ξεχωρίζουμε δέκα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που χρήζουν αναφοράς. Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των οκτώ πλέον αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/1/2015

Βέροια - Παναιτωλικός 15:00 NS2 και Sport24.gr

Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 17:15 NS1 και Sport24.gr

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 19:30 NS2 και Sport24.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/1/2015

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 15:00 NS2 και Sport24.gr

Ατρόμητος - ΑΕΛ Καλλονής 17:15 NS2 και Sport24.gr

Λεβαδειακός - Εργοτέλης 17:15 NS4 και Sport24.gr

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 19:30 NS1 και Sport24.gr

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/1/2015

Ξάνθη - Πανθρακικός 19:30 NS1 κα ι Sport24.gr

* Αναβλήθηκε οριστικά το ΟΦΗ - Νίκη Βόλου

1) Η επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 17η αγωνιστική

Ατρόμητος έψαχνε έναν ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή για να απελευθερώσει τον Πίτου Γκαρσία και τον βρήκε στο πρόσωπο του Κώστα Κατσουράνη. Ο έμπειρος μέσος μετά την περιπέτεια του στην Ινδία, επιστρέφει στην Superleague, θέλοντας να δώσει απαντήσεις.

Δεν θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με την Καλλονή, όμως απέναντι στην ΑΕΚ ίσως τον δούμε να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Ενδιαφέρον παιχνίδι το συγκεκριμένο...

Πάντως ο Κατσουράνης θεωρείται ως η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, αφού μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τον κορυφαίο εν ενεργεία ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας.

2) Στροφή στο ελληνικό στοιχείο

Τα... κεφάλια άλλαξαν στον Παναθηναϊκό και μαζί ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται οι πράσινοι στον μεταγραφικό τους σχεδιασμό. Με το καλημέρα, λοιπόν, αποκτήθηκε αξιόπιστος κεντρικός αμυντικός, Έλληνας και μάλιστα με στοιχεία που έλλειπαν από το πράσινο ρόστερ.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης συνδυάζει εμπειρία, δύναμη (κάποιες φορές το παρακάνει βέβαια) και προβάδισμα όσον αφορά το ψηλό παιχνίδι ( σκοράρει αρκετά). Στα 35 του χρόνια μπορεί να αποτελέσει σημαντική μονάδα μέχρι το τέλος της σεζόν και γιατί όχι και για την επόμενη. Ίσως τον δούμε να ντεμπουτάρει στα Γιάννενα σε ένα ματς όπου στο "τριφύλλι" έχουν πολλά παράπονα από τον ορισμό του Αρετόπουλου.

3) Η "ειρήνη" Μίτσελ - Αφελάι

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 17η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δεν χαμπαριάζει από ονόματα, αφού και ο ίδιος υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Βέβαια στην περίπτωση του Αφελάι έριξε νερό στο κρασί του μιας και οι λύσεις στα άκρα είναι μετρημένες στο ένα χέρι.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως θα ανεχτεί τυχόν... "μανούρες" από τον πρώην άσο της Μπαρτσελόνα και ίσως το παιχνίδι απέναντι στον Πλατανιά να είναι ένα καλό τεστ. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει ο Αφελάι αν γίνει αλλαγή ή αν δεν ξεκινήσει.

4) Δεν ενισχύθηκε

Όπως ο Μίτσελ, έτσι και ο Άγγελος Αναστασιάδης θα ήθελε να είχε ένα στόπερ διαθέσιμο ακόμα στο ρόστερ του με τη σέντρα του πρωταθλήματος. Αυτό δεν συνέβη και ο Έλληνας τεχνικός προσεύχεται στην Παναγιά να είναι καλά οι Βίκορ, Κατσικάς.

Το παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο δεν θα είναι εύκολο, κυρίως γιατί η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα έρθει υποψιασμένη και ενημερωμένη για τις απουσίες. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει αρκετά έτσι ώστε να διατηρήσει το προβάδισμα από τον δεύτερο Ολυμπιακό και στη συνέχεια να ελπίζει σε ενίσχυση.

5) Θυμάστε το "ειδικό" μηχάνημα;

Σωτήριο έτος 2012. Στα Γιάννενα ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, όμως η έδρα των γηπεδούχων έχει γεμίσει πάγο και χιόνι. Κανένα πρόβλημα, αφού στον αγωνιστικό χώρο ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνιση του το "ειδικό μηχάνημα"!!!

Τι μηχάνημα ήταν αυτό; Δείτε το βίντεο και όλες σας οι απορίες θα λυθούν. Από τα... γέλια.

6) Η μάχη της 5ης θέσης

Βέροια και Παναιτωλικός κάνουν ποδαρικό στο 2015 για την Superleague σε μία αναμέτρηση με αρκετό ενδιαφέρον. Οι "βασίλισσα" βρίσκεται στην 5η θέση (άρα στα πλέι οφ), ενώ τα "καναρίνια" ακριβώς από κάτω με ένα βαθμό λιγότερο. Όπως καταλαβαίνετε στο συγκεκριμένο ματς παίζονται πολλά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ομάδα του Αγρινίου δεν έχει κερδίσει ποτέ την Βέροια στην έδρα της σε οποιαδήποτε κατηγορία. Το κρατάμε αυτό γιατί η ιστορία παίζει το ρόλο της. Βέβαια με τον Μορένο υγιή τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.

7) ΟΦΗ όπως λέμε Νίκη Βόλου

Η Νίκη μας αποχαιρέτησε για τα καλά. Όπως όλα δείχνουν τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο ΟΦΗ. Τα χρέη είναι πολλά, οι Ιταλοί επιχειρηματίες του Γκατούζο αποδείχθηκαν "Άραβες", ο ίδιος ο Τζενάρο την... έκανε, ενώ αρκετοί παίκτες έχουν κουνήσει μαντίλι.

Αν δεν βρεθούν άμεσα χρήματα, τότε πολύ δύσκολα θα καταφέρουν οι Κρητικοί να παραμείνουν στην Superleague. Είναι κρίμα γιατί μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα με σπουδαία ιστορία στα σαλόνια της Α Εθνικής. Όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, το χρήμα θα δώσει τη λύση (αν τη δώσει).

8) Επικίνδυνη έξοδος για τους Αρκάδες

Μιλήσαμε για ιστορία νωρίτερα. Αυτή τη φορά είναι με το μέρος του Αστέρα. Οι Αρκάδες δεν έχουν χάσει ποτέ στην Κέρκυρα και θέλουν να διατηρήσουν την παράδοση, κάνοντας μεγάλα... όνειρα. Βέβαια οι Φαίακες έχουν καλή ομάδα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το παιχνίδι.

Και οι δυο ομάδες έχουν "τρελή" συμπεριφορά. Εντός η Κέρκυρα μετρά 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Εκτός ο Αστέρας μετρά 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.

9) El Thrakico!

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 17η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Ξάνθη - Πανθρακικός. Τώρα θα πείτε γιατί περιμένουμε με αγωνία αυτό το παιχνίδι. Και οι δυο ομάδες φέτος παίζουν ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, οπότε περιμένουμε όμορφα πράγματα στο Xanthi Arena.

Ειδικότερα οι Ακρίτες στην έδρα τους πετυχαίνουν πολλά γκολ και με τον Κλέιτον σε μεγάλη μέρα προσφέρουν σπουδαίο θέαμα.

10) Η ευκαιρία του Λεβαδειακού

Θεωρείται από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια του 2015 για τους Βοιωτούς και αυτό γιατί ο αντίπαλος δεν είναι σε καλό.. φεγγάρι. Ο Εργοτέλης έχει χάσει πολλούς ποδοσφαιριστές, στον πάγκο δεν υπάρχει μόνιμος προπονητής, ενώ αμυντικά δέχεται εύκολα το γκολ.

Έτσι ο Σάββας Παντελίδης ξέρει πως αν έρθει το τρίποντο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο στόχος της παραμονής μπορεί να έρθει πιο εύκολα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ